Nättidningar stoppar annonser om bantningspiller

Foodmonitor skriver häromdagen om att många av bantarpillerföretagen har blivit anmälda till konsumentverket för vilseledande marknadsföring mm, trots detta marknadsför de sig via nätttidningar ändå.
Nu har ändå några nättidningar självmant valt att stoppa eländet.
Heder åt dem som känner någon etik!

Jag har ju som alla kan se valt att ha min blogg utan reklam (ex adsens) jag vägrar göra reklam för bantarpiller och annat skräp bara för att jag ska tjäna pengar. Jag tror och hoppas bloggläsarna uppskattar att slippa se reklam för bantarpiller, fat-blocker och carb blocker mm.

Snart dyker väl det just senaste bantningspillret på himlen upp, carb blocker  på sådana reklamplatser…  fettdiarré-pillrens kusin (carb blockers biverkningar1 och biverkningar2) fast är tänkt att blockera för kolhydrater. Man kan också fortfarande se att man uppmanas på en  LCHF sajt:
“Carb blocker – En ny och mer hälsosam livsstil
Nu kan du fuska ibland och äta stärkelserik mat som potatis, ris, bröd och pasta utan att behöva oroa dig för kolhydraterna! – Carb blocker är lösningen.”

Tidigare på samma sajt stod det också :
Tips: Carb blocker passar bra att kombinera med TopFormula Fat blocker.

Nu har de i alla fall haft den goda smaken att åtminstone ta bort de raderna som ju rimmade något alldeles väldigt illa med sajtens  (påstådda?) syfte, som väl borde vara att främja en LCHF diet, eller är det kanske inte deras syfte i grunden?

Kan borttagandet vara på grund av tidigare negativ uppmärksamhet från flera håll? Blev man rädd att det kunde innebära en risk till mindre intjänade pengar?

Girigheten kan gå långt för att tjäna pengar till varje pris, det vet vi väl alla vad gäller läkemedelsbolagen och livsmedelsbolagen. man vill inte alltid andra väl man vill ofta bara sin egen plånbok väl…
Så…
Vi alla måste alltid använda vår urskiljningsförmåga för så att säga skilja agnarna från vetet… ;)

 

 

/p

Bloggar etiketter:

Kvällsöppet och LCHF debatt

I Kvällsöppets LCHF debatt så är det jag reagerade starkast på när Claude Marcus säger att man blir dum i huvudet av LCHF.

Undra vilka belägg han har för det? Han sa att man blir  trött och dum av en LCHF diet.

Hur kan man bli trött?
Verkar Jonas Colting och Björn Ferry  trötta?

Hur kan man bli dum i huvudet?
Verkar Mattias Ribbing dum? Han som striktar upp sin annars mer liberala LCHF kost veckorna innan tävling.

Jag blev varken trött eller dum i huvudet i söndags då familjen provade att “svälta” i 24 timmar ( inspiration av att läst lite i Colings bok Nakna Hälsan) . När den självvalda svälten gick mot sitt slut och det var dags för middag om ca 3-4 timmar. Då plitade jag ner ett nytt “manus” med minst 30 recept och skickade in till förläggaren på Bonnier…

Kom igen en kolhydratsdriven person att göra detsamma efter 2 glas vatten en halv kopp kaffe runt 11 snåret och vid 15 tiden skickade jag in bok idéen. Då hade vi ätit middag runt 17-18 tiden dagen innan…

Jag måste säga att jag har aldrig haft så mycket kraft och vitalitet och klar skalle i hela mitt liv som jag har nu!
Kan säkert bli ännu bättre givetvis…

“Expertisen” verkar tagit fasta på omställningsbesvären de flesta får av att gå över till fettdrift. Varför fattar ingen det?

Edit 15/2 ang expertisen i debatten:
En liten presentation av Kvällsöppets LCHF-motståndare:
Charlotte Erlandsson- Albertsson:
Hon driver tillsammans med sin make ett företag som forskar för att få fram ett bantningspiller. Hon är naturligtvis inte intresserad av att folk börjar äta LCHF, se: http://thylabisco.com/
Claude Marcus:
Ger vetenskapliga råd åt: Itrim, McDonald’s Sverige AB, Swedish Nutrition Foundations nutritionsråd; konsultuppdrag: Wasabröd AB, Venderfalks reklambyrå; föreläsningsarvoden från ett flertal läkemedelsföretag för enskilda presentationer. Han utför även uppdrag åt Coca Cola.

Bloggar etiketter: , ,