Har precis fått hem Anna Halléns nya bok LCHF för familjen och vilken fin och superviktig bok!
Många härliga recept och Birgitta Höglunds recept är ju alltid lika bra och välgjorda.
Birgitta är ju också aktuell med en kokbok, LCHF för seniorer.
Härligt att man här vågar ta ut svängarna lite med mer grönt så som morot och också lite frukt så som äpple.
Jag tycker absolut att när man är ung, smal och frisk kan man äta en mer liberal LCHF. Att Anna också verkar vara av den åsikten är kul.
Ursrungs LCHF kom ju till för överviktiga och sjuka människor, oftast med diabetes. Alla behöver äta en så strikt LCHF.
Det räcker att utesluta de allra värsta kolhydraterna och där är jag och Anna överrens igen, allt spannmål/gluten bör bort ur allas kost.
Härligt att få läsa om gluten och vad det kan ställa till med och jag hoppas fler och fler förstår denna “sjukdomsalstrare” och väljer bort det ur kosten. LCHF är ju naturligt fri från gluten!
Sedan nämns andra mkt viktiga saker och det är omega 3 och 6, bra att det pratas mkt om detta, viktigt för vår hälsa det också.
Detta är en bok jag rekommenderar starkt till alla barnfamiljer, skolor och dagis! Särskilt till alla de som lagar mat på våra instutioner till de mest värdefulla i våra liv, våra barn.
Vi har också provat att laga något gott recept ur boken och valet föll på Annas Kyckling i ugn. Det hade lika gärna kunnat bli vad som helst, för det finns mycket gott i boken, men då vi hade tinad kyckling framme blev det detta.
Kyckling filé
bacon
champinjoner
Creme fraiche
chilipulver och paprikapulver
Jag delade kycklingen i något mindre bitar och la i en ugnsfast form ( receptet är att lägga ut hela kycklingen).
Fräs upp bacon och champinjonerna och slå på creme fraiche och krydda.
Häll såsen över kycklingen och strö 2 dl riven ost över, gratinera i ugnen i ca 20-25 min i ca 200 grader.
Supergott med en kall krispig sallad till!