Baka matbröd med LCHF – recensioner

Baka matbröd med LCHFNu börjar det komma ut lite recensioner av boken Baka matbröd med LCHF på olika bloggar!
Glöm inte att du också kan göra en kort recension av brödboken på BOKUS, AdLibris och Bokia och delta i en utlottning/tävling om bok. Ju fler recensioner som kommer in ju fler böcker lottas ut och dragning är 13/3.

Här nedan kan ni se vad andra tycker
!

Först ut var nog Fettdieten.se och Gustaf Segerström och väldigt kul att han noterar just ”naturliga ingredienser”. Inget bakepro alla andra svindyra, svåra att hitta och onödiga produkter i mina bröd. Fettdieten.se

Även Klara Desser har bakat ur min bok! Hon valde att baka medelhavslimpan, kul för den är också en av mina favoriter Klara Desser

Återigen har Karin Eldh sajtvärd på Diabetes-ifokus satt huvudet på spiken!
Hon gjorde det med sin mer än utmärkta och kloka recension av Baka med LCHF och nu gör hon om detta med Baka matbröd med LCHF.
Måste få dela några väldigt kloka rader:
”Det pågår så många diskussioner att man inte ska ersätta det man inte ska äta inom renlärig LCHF med något substitut. Det kan förmodligen gälla personer som har ett stört ätbeteende och inte kan sluta äta, när de väl börjat. Den här boken är inte för dem och inte heller andra olika bakböcker på marknaden. Själv tycker jag att det är lite konstigt sätt att tänka. Det är väldigt trist att människor har störda ätbeteenden, är sockerberoende eller alkoholberoende, och att sjukvården inte verkar kunna hitta hjälp och lösningar till dem och heller inte tar det på allvar, men det är en utopi att stänga alla kiosker, bagerier, systembolag för alla, för att det finns personer som inte tål det som säljs där. Konstigt nog är det aldrig någon som säger till en glutenallergiker att de ska sluta äta bröd, bara se till att de köper/bakar bröd utan gluten, varför ska det då vara så svårt att en kolhydratallergiker ska få köpa/baka bröd utan kolhydrater? Missförstå mig rätt, jag tycker att vi alla ska få äta vad vi kan och som inte gör oss illa. Man får äta frömüsli, men inte blanda i ett eller två ägg och breda ut i en långpanna……?

Nej, baka ditt bröd ur denna härliga bok med gott samvete. Och njuuut. Den här boken kommer jag att använda ofta.”
TACK ALLA för fina och kloka recensioner!

 

Bloggar etiketter: ,

Utlottning av boken Baka matbröd med LCHF!

böckernaTänker göra om den utlottning som jag gjorde vid denna tiden förra året för bakboken fast nu med Brödboken.
Det jag vill be er om ni som nu redan har boken Baka matbröd med LCHF och hunnit baka något ur den,
är att göra en kort recension av den på de tre olika internetbokhandlarna
BOKUS och BOKIA och Adlibris

Ni får en lott var för varje recension, dvs skriver du bara på Bokus så blir det en lott, väljer du alla tre deltar du med tre lotter osv.

* När du skrivit din recension mailar du in den till mig och berättar på vilka ställen du lagt dina recension. Vinnarna underättas sedan dels via mail och också på bloggen.

Ju fler recensioner ju fler böcker lottas ut!

Jag kommer dra lott först onsdagen den 13/3 så alla har en månad på sig att baka och få en uppfattning om recepten och hur boken upplevs med bilder osv lär ni se med en gång ;) .
Jag kommer givetvis att påminna igen så ingen glömmer av att det pågår denna utlottning.

Några få undrade förra gången varför jag lottade ut samma bok till de som redan uppenbarligen har en…

Jo, min tanke är som så att man kanske vill ha två, en på landet eller man vill ha en och ge bort till bättre behövande, eller en att baka ur och en som aldrig blir kladdig och därför kan tjäna som prydnad i köket ;) + att de som gjort sig omaket att förboka och därför är tidiga med att baka ska premieras med denna möjlighet att få ett ex till av brödbok eller bakbok.

Men då jag är lyckligt lottad och numera givit ut två böcker så låter jag vinnaren välja om han/hon vill ha brödbok eller bakbok!

* recensioner som inte mailas in till mig kan inte delta.

Lycka till och tack!

 

Bloggar etiketter: ,

Gluten och mjölk – Serien om de vita gifterna

Mikael Håkansson under pseudonymen Micke Skribent har skrivit kanske den mest uttömmande och djupgående boken om vårt spannmål/gluten och mjölken och dess orsaker till våra moderna sjukdomar.
Gillar du böckerna Brödberoende och Forskningsfusket och Ideologin-pengarna-kostråden då kommer du uppskatta denna bok också.
Denna är möjligens ännu mer faktabaserad och är en äkta faktabok. Du får en rejäl genomgång av spannmålets utveckling, uttömmande om vitaminer/mineraler och aminorysrorna, och framförallt hur ser bristerna ut i våra kroppar. Hur nära läkare och läkemedelsindustrin står varandra ges i boken tydliga och skrämmande exempel på.

Vi får också en hel del fallbeskrivningar om faktiska patienter som uteslutit gluten och ofta också mjölk och vilka enorma hälsoförbättringar och till och med helt tillfrisknande som skett.
Micke går igenom många av våra moderna sjukdomar och hur det hänger ihop med en skadad tarm och ofta odiagnosticerad celiaki.

Mjölken nämns också och då är det den hård-processade man menar. Dagens mjölk har ju som sagt lika lite likheter med mjölken som dracks för många hundra år sedan, som vetet har likheter med gårdagens vete… Oprocessad mjölk/mejerier från gräsbetes-djur är den enda mjölk som ska drickas, sådana mejerier står inte att finna.

Ett kapitel ägnas också åt våra husdjur och det är skrämmande att våra mänskliga moderna sjukdomar (som orsakas av fel kost också på oss)  har numera våra vänner djuren också fått, allt för att industrin ska tjäna pengar ( billigt vete) och veterinärerna vet inget (vill inte?).

Vill du bara äga en bok i ämnet så är den denna du ska äga och läsa, den är ett uppslagsverk. Vad vill du veta och mest troligt står det något om det i denna bok. Del två förväntas utkomma i mars 13. Den ser jag fram emot.

Bryr du dig verkligen om Din  hälsa och kanske också andras? Köp och läs boken och framförallt SPRID DEN!

Just nu fram till en 17/12 kan man köpa boken här på KUNSKAPSBUTIKEN för 169 kr och helt fraktfritt!
Vill du ändå köpa boken på Bokus eller Adlibris så går ju det också bra.

Vill du lusläsa hans blogg så går det bra också.
Det var denna blogg som fick mig att inse att gluten är grundorsaken till många av våra sjukdomar och efter att läst på hans blogg så uteslöt hela familjen gluten i vår kost. Nu har vi inte ätit gluten sedan snart 3 år tillbaka förutom när vi fått i oss det helt omedvetet i källor man inte förväntar sig gluten i, man måste vara oerhört uppmärksam på innehållsförteckningar och också våga vara ”obekväm” på restauranger mm.

 

Bloggar etiketter: , ,

Vinnaren av en bok är…

STORT GRATTIS  TOMMY RUNESSON!

Du har vunnit en bok i min lilla utlottning bland alla er som bemödat er att maila in en liten recension av Mariannsocker- Bakery+ till Stevia Vital.
TUSEN TACK ALLA SOM DELTAGIT! UPPSKATTAS MYCKET!

Berätta gärna vilken bok du vill ha av Baka med LCHF eller Baka matbröd med LCHF, svara på vinnarmailet så ordnar vi allt.

Grattis igen Tommy!

 

Bloggar etiketter: , , ,

Sista dagen med Bakery+/Mariannsocker-recension

I morgon dras det en vinnare och vinnaren väljer själv om han/hon vill ha en bakbok eller en brödbok.
Brödboken kan dock inte skickas förrän i början februari.
Vinnaren meddelas via mail och annonseras ut i ett inlägg här i helgen.

Lycka till alla ni som bemödat er om att både testa och maila in till info@steviavital.se 

 

 

Bloggar etiketter: , , ,

2 böcker att “sätta tänderna i”

Nu har mina två böcker kommit som jag snart ska fördjupa mig i. Det är Fernholms Ett sötare blod och Mickes Gluten och Mjölk, serien om de vita gifterna.
Båda böckerna ska bli superspännande att läsa och recensera här på bloggen, dock kommer det ta lite tid, då mitt liv just nu består av mer än att bara läsa ;)

Så hav tålamod, det kommer recensioner vad det lider…

 

14 dagar kvar av utlottningen

Det kommer in recensioner nu av Mariannsocker och för den som undrar så är de inte publicerade på Stevia Vitals sida.
Jag tror däremot att alla har fått ett svar som bekräftar att de är med i utlottningen i alla fall.
Förhoppningsvis blir recensionerna publicerade i en framtid. Men alla som mailar en kort recension av Mariannsockret deltar hur som helst.

Givetvis kan inte recensioner av andra sötningar tas med i utlottningen eller publiceras på sidan. Så använder du andra sötningar så är det liksom ingen idé att tycka nått allmänt om steviasocker till Stevia Vital med den tron att man är med i utlottningen.

Så nu påminner jag nytillkomna läsare och bakare att provar du bakery+ och vill vara med i utlottning av min bakbok eller brödbok så finns det ännu chans kvar att hinna maila in en kort recension av sockret till info@steviavital.se och delta.
1/12 dras en vinnare och vinnaren väljer vilken bok som önskas.

 

 

Bloggar etiketter:

Förlänger utlottningen av en bok till 30 nov


Det går lite trögt med recensioner ang “Mariannsockret”.
Så jag tar mig friheten att förlänga tiden. Nu har man till 30 november på sig att maila in till info@steviavital.se en kort recension för alla de som provat Bakery+.

Givetvis tas ingen hänsyn till vad som skrivs, det är inte heller jag som plockar ut vinnaren, utan det överlåter jag till Stevia Vital.
Vinsten blir min bakbok Baka med LCHF eller om man hellre vill min nya bok . Vinnaren får välja själv, väljer man den nya boken kan inte den skickas förän i jan/feb.

Jag blir jätteglad om ni alla som provat mariannsocker orkar, kan och vill ge en liten feedback på sockret till Stevia Vital. :D

 

 

Bloggar etiketter: , ,

Utlottning av Baka med LCHF eller nya boken

till alla som vågat prova Stevia Vital Bakery+. Maila in en kort recension till info@steviavital.se
Bland alla inkomna recensioner kommer det dras minst en vinnare den 31/10. Vinnaren meddelas här på bloggen och via mail.

Vill vinnaren hellre ha min nya bok så kan det ordnas, men då får vinnaren vänta på den tills i jan/feb.

Detta är mitt lilla sätt att premiera de som vågat prova Mariannsockret och har något att säga om det.
Rebecka du som redan gjort en recension är givetvis med i utlottningen.

Läs gärna tidigare inlägg. 

Kram på er alla!

 

 

 

Bloggar etiketter: ,

Mariannsocker och utlottning av bakboken

Så roligt att se att det kommit in en recension av Bakery+ Mariannsockret!!
Det är exakt så som Rebecka skriver det är drygt och inga bismaker – ett fantastiskt gott och fint socker tycker alla här hos oss.
Tack Rebecka för din recension, uppskattas mkt!

Är man helt avsötad kan man ta ytterst lite ner mot 1 msk eller mindre kan räcka. Vill man bjuda sötnosar bör man ta 3 msk då bör deras smaklökar absolut få sitt.

Jag lägger mig ofta på 2 msk då vi oftast fikar med sötnosar, de får tåla lite halvosöta bakverk ;)

Vi hade  härom helgen ett par på fika där en av dem är otroligt känslig för de traditionella alternativa sötningsmedlens bismaker och detta var första gången de blev bjudna på mina bakverk med stevia och erytritol. Ingen av dem kände någon “konstig” smak alls, inte alltså ens han som är väldigt överkänslig  för alla sötningsmedel.
Kan man få bättre betyg?

Funderar över om jag skulle lotta ut  Baka med LCHF bland alla som recenserar sötningen på Stevia Vitals sida, vad tycker ni?
Skulle ni tycka det vara kul?

Jopp, jag bestämmer nu att en sådan liten kul utlottning får det bli.
Härmed startar en liten tävling maila till: info@steviavital.se
och berätta lite kort vad du tycker om sockret, alla som mailar in och publiceras på deras sida deltar sedan i utlottning av boken Baka med LCHF. Jag låter Stevia Vital dra vinnaren. Tävlingen pågår fram till den 31 okt.
Vinnaren kommer meddelas via mail, så använd en mailadress som fungerar.
Jag kommer påminna om tävlingen vid ett eller ett par tillfällen till. Så så många som möjligt  hinner med att testa sockret och skriva.
Jag tycker att alla som vågar prova sockret ska premieras och detta blir mitt lilla sätt att göra det på!

(Rebecka du som redan gjort en recension är givetvis redan med)

Kram från mig

 

Bloggar etiketter: ,