Portioner: 2 (Det här receptet går naturligtvis utmärkt att göra fler portioner av!)
Ingredienser:
2 bitar lax (t.ex filébitar som man kan köpa frusna)
Olivolja
Salt
Peppar
(Timjan)
½ burk Cream Cheese gräslök
Skal & saft av ½ Citron
½ dl riven Parmesan
Gör så här:
Slängde ihop denna topping lite på måfå häromdagen när jag blev sugen på lax & det blev oväntat smarrigt!
Tina laxen innan tillagning.
Smörj in laxbitarna noga med olivolja, salt & peppar & ev. timjan.
Rör ihop Cream Cheese, skalet & saften av drygt halva citronen & parmesan. Toppingen ska inte vara rinnig, den måste vara så fast att den inte rinner av laxen. (Lägg till mer parmesan om toppingen är för rinnig).
Smörj in ovansidan av laxen med Cream Cheese-röran.
Lägg laxen i en smörad ugnssäker form.
Grädda i ugn på 200 grader tills laxen är klar. Vakta så att inte toppingen blir bränd innan laxen är färdigbakad, du kan ev. sänka ugnstemperaturen under tillagningen.
Servera med valfritt tillbehör! Jag lade mycket smör i botten på ugnsformen och hällde i delar av en halv röd lök, sparris & några tomater tillsammans med laxen så att allt blir färdigt samtidigt.
Lycka till & smaklig måltid!