Glutenfri rabarberpaj

Glutenfri Rabarberpaj – ett enkelt recept på hur du bakar en glutenfri Rabarberpaj (glutenfritt) med mandelmassa.

Ingredienser (10-12 portioner)

3 dl MixWell ljust basmjöl
125 gram margarin
1 kryddmått bakpulver
1 msk socker
2 msk vatten

Pajfyllning

50 gram margarin
1/2 dl socker
2 ägg
100 gram riven mandelmassa
3-4 rabarber
kanel efter behag

Gör så här:

1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till en smidig pajdeg. Det går alldeles utmärkt att göra det i en matberedare.
2. Låt vila kallt i 30 minuter.
3. Tryck ut degen med mjölad hand i en pajform.
4. Förgrädda 10 minuter i 200 grader.

Tillganing fyllning
1. Smält margarinet.
2. Tillsätt socker, de söndervispade äggen och mandelmassan. Sjud under omröring till blandningen tjocknar. OBS! det får ej koka!
3. Häll fyllningen i pajskalet.
4. Skala och rabarberskivor rabarberna. Blanda rabarberskivorna med kanel och stick ner dem i smeten.
5. Grädda i 200 grader 40-45 minuter i ugnens nedre del.
6. Servera med glass, grädde eller vaniljsås.

Originally posted 2009-09-17 18:25:46. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Glutenfri rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.

Glutenfri äppelpaj

Glutenfri äppelpaj (glutenfritt) – en smarrig glutenfri äppelpaj som alla som inte tål gluten kan njuta av och frossa i. Äppelpaj receptet är supergott och det är väldigt enkelt att göra äppelpajen. Receptet på den glutenfria äppelpajen här nedan räcker för ungefär 6 personer. Ingredienser (6 portioner) Tidsåtgång: ca 50 minuter Pajdeg – 3 dl … Continue reading Glutenfri äppelpaj

Inlägget Glutenfri äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

Glutenfri äppelpaj
En smarrig glutenfri äppelpaj som alla som inte tål gluten (glutenfritt) kan njuta av och frossa i. Det är supergott och enkelt att göra äppelpajen. Receptet på den glutenfria äppelpajen här nedan räcker för ungefär 6 personer. Ingredienser (6 portioner) Pajdeg - 3 dl MixWell ljust basmjöl - 125 gram margarin - 1 kryddmått bakpulver [...]
Enkel Rabarberpaj – enklaste Rabarberpaj receptet

Enkel Rabarberpaj – recept på den enklaste Rabarberpajen. Riktigt enkel att tillaga och det blir  riktigt gott!

Ingredienser fyllning:
– 5 rabarber (fasta, syrliga)
– 1 dl socker
– 1 msk kanel

Ingredienser pajdeg:

– 1½ dl vetemjöl
– 1½ dl socker
– 100 g smör eller margarin

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här:

Skölj, kärna ur och dela rabarberna i bitar, ca 1×1 cm. Lägg dem i smord ugnssäkerform. Strö över socker och kanel och blanda runt.

Blanda de torra ingredienserna till pajdegen. Arbeta in matfettet till en deg. Spritsa degen till ett lock och täck rabarberna med det. Grädda i 225°C, ca 25 min tills den är gyllenbrun.

Servera med glass eller vaniljsås.

Originally posted 2009-09-17 18:33:30. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Enkel Rabarberpaj – enklaste Rabarberpaj receptet dök först upp på Rabarberpaj.se.

Mammas äppelpaj!
Skala äpplena och skär dem i halvcentimeter tunna skivor. Lägg dem, 1 dl av sockret och vattnet i en kastrull och låt koka (ca 5 min) tills äpplena blivit lite mjuka (inte för mjuka för då blir pajen mosig). Rör ihop margarinet med restena (1 dl) av sockret, tillsätt därefter ägget och sedan mjölet blandat [...]