Källa: Sockerfritt
Portioner: 6
Ingredienser:4 ägg
2 tsk fiberhusk
2,5 msk kakaopulver med hög kakaohalt, jag använder Kung Markattas ekologiska kakao, den är jättegod
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl malda pistagenötter
+ 0,5 - 1 dl grovt hackade pistagenötter
0,5 dl krossade el hela linfrön
valfritt: 1 tsk bakpulver
Gör så här:Sätt på ugnen på 200 grader
Vispa 4 ägg kraftigt med elvisp 1-2 minuter så det blir fluffigt äggvisp i en egen skål, tillsätt 2 tsk fiberhusk, vispa ihop, och låt stå 5 min och svälla
Blanda under tiden ihop de torra ingredienserna i en andra skål
Vänd ner de torra ingredienserna i äggfluffet med en slickepott och blanda ihop, då stannar luften kvar i äggen bättre än om man skulle använda elvispen här, klicka sedan ut smeten, ca 2 msk i varje, i 6 stora formar, ev hacka 1 dl pistagenötter i grova småbitar och strössla ovanpå.
Grädda 15-16 min i 180-200 grader varm ugn
Servera som de är, eller kanske med en matsked cashew- vaniljgrädde, gott!
CashewgräddeMixa 2 dl naturella cashewnötter till 'mjöl'
i med 1 tsk äkta vaniljpulver
+ 1 tsk citronsaft
och sen mixar ni ner 0,3 - 0,5 dl vatten efter önskemål om konsistens
Mjölkfritt, sockerfritt, glutenfritt, LCHF och vego, vegan
Tips: mixa nötmjöl av olika nötter, mest mandel som passar i alla bröd, och spara i burkar i kylskåpet, spara nötter i påsar i frysen så håller de sig längre.