Bästa pannkakorna

Källa: lisasgodbitar.se
Portioner: 3

Ingredienser:
3 dl mandelmjöl
50 g kokosolja
4 ägg
2 dl mjölk
3 tsk fiberhusk
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk salt

Gör så här:
Blanda mjöl, ägg och mjölk och vispa smeten klumpfri. Smält kokosoljan och häll i smeten. Rör i fiberhusk, vaniljpulver och salt. Stek varje pannkaka i hälften kokosolja och hälften smör i en liten stekpanna

Fler varianter av pannkakor och plättar hittar ni här.
Viltgratäng med kantareller, rotselleri och timjan

Källa: Sarararalicious.blogg.se
Portioner: 4

Ingredienser:
1 paket viltskav
en liten rotselleri
ett äpple
en påse förvällda kantareller, går nog jättebra med färska champinjoner också!
1paket grädde
färsk timjan
vitlök
riven ost
tranbär
(honung)
Gör så här:
Stek viltskaven tillsammans med kantareller i vitlök och timjan.
Skiva rotsellerin tunt och lägg i botten på en ugnsäker form. Skiva äpplet tunt och varva äpple med svamp och vilt.
Häll över ett paket grädde och lägg över ett osttäcke.
Gratinera i ugn 175C i 20min.
Blanda tranbär med hackad timjan och strö över gratängen efter att den är klar (om man vill kan man ta en liten tesked honung till blandningen men det behövs inte)
Persiljekryddade järpar med fetaost

Källa: Sarararalicious.blogg.se
Portioner: 4

Ingredienser:
1 paket köttfärs
1 gul lök
persilja (fryst eller finhackad)
1 paket fetaost
2 paket bacon
vitlök
olja
chilli
Gör så här:
Finhacka löken och blanda ner i färsen tillsammans med riven vitlök, persilja och chilli.
Knåda runt och ha i tärnad fetaost. Forma till avlånga järpar och linda bacon runt. Lägg i oljad form och tillaga i ugn c 25 min 225C
Rostade kokosflingor

Källa: lisasgodbitar.se
Portioner: 2

Ingredienser:
Kokosflingor
Gör så här:
Rosta kokosflingor i torr stekpanna c 5 min tills dom blir mörka. Passa mot slutet, går trögt i starten men snabbt i slutet

Äter min i mellanmål eller dessert så här.
Kladdig choklad cupcake med vanilj smörkräm

Källa: Lotta
Portioner: ca 12 st

Ingredienser:
Kakor
150 g smör
1 dl vispgrädde
4 ägg
½-1 dl flor sötrix (sukrin) (beror på hur söt du vill ha den)
3/4 dl kokosnötsmjöl
1/2-1 dl kakao (beror på hur stark du vill ha den)
1/2 tsk vaniljpulver

Smörkräm
200 g smör
½-1 dl flor sötrix (sukrin)
Vaniljpulver /vaniljstång / vaniljecens efter smak (smaka av tills du är nöjd)
Gör så här:
Smält smöret. Rör sedan ner grädden i smöret, därefter äggen och sötningen. Blanda kokosnötsmjöl med kakao och vaniljpulver och rör ner det i smeten.
Häll smeten i stadiga bullformar och grädda i 175° i 5-10 minuter. Passa kakorna noga - dem ska vara kladdiga inuti. Ta ut och låt svalna.
Bre eller spritsa på smörkrämen ovanpå.

(har man för mjuka bullformar så ger kanterna med sig och smeten rinner ut på plåten.)
Solrosbröd LCHF

Källa: www.lchfgourmet.se
Portioner: En brödlimpa

Ingredienser:
12 stora ägg
50g smält smör
1,5 dl kokosnötsmjöl
3 msk fiberhusk
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl fibrex flingor
1 dl solroskärnor
1 msk hel fänkål
Gör så här:
Vispa äggen poröst med elvisp och häll i det smälta smöret. Stöt fänkålen i en mortel och blanda de torra ingredienserna, blanda sedan väl i smeten. Lägg degen svälla ca 10 min.
Stjälp upp degen på bakbord, se till att fukta underlaget med vatten. Blöt händerna riktigt med vatten och forma degen till ett bröd.
Lägg brödet på plåt med bakplåtspapper och strö över solroskärnor.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 40-45 minuter.
Marianns fläskpannkaka

3-4 pers

Ingredienser:
2-3 paket bacon eller annat fläsk
8 ägg
2 msk fiberhusk
0,5 dl kokosnötsmjöl
5 dl grädde
4 dl vatten

Gör så här:
Stek upp bacon eller fläsk i mindre bitar, lägg upp i stor långpanna.
Vispa äggen och ta i fiberhusk och visap hårt. Ta sedan i kokosnötmsjölet och vispa hårt att inga större klumpar finns.
Häll sedan i grädden och vispa kraftigt och tillsist vattnet. Självklart kan du ta mjölk i stället för att blanda grädde och vatten.

Grädda i ugn på ca 200 grader i 25 min.

Du kan också hälla smeten i en mindre långpanna och få högre pannkaka, tänk på att gräddningstiden då ökar.

Serveras med lchf- lingonsylt.

 

 

Bloggar etiketter: , , ,

Råstekt rättika

Källa: lisasgodbitar.se
Portioner: 2

Ingredienser:
Rättika
Rapsolja el smör
Vitlök
Salt
Peppar

Gör så här:
Skala och skiva rättika tunnt. Stek i rejält med rapolja/smör tills den får lite färg. Lägg i hackad vitlök och fräs ytterligare en stund. Salta och peppra

Rättika ser ut så här!













LCHF-Delizie

Källa:
Portioner: 4

Ingredienser:
LCHF-pasta
4 ägg
125 g philadelphiaost
½ dl fiberhusk

Fyllning
1 st zucchini
12 skivor kokt skinka
12 skivor valfri fet ost
200 g ricotta
torkad (el. färsk) oregano
1 vitlöksklyfta

Tomatsås
ca 8 cocktailtomater
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1,5 dl vispgrädde
Oregano
vatten

Ostsås
1,5 dl vispgrädde
1 dl ost

Gör så här:
LCHF-pasta
1. Förbered två ugnsplåtar, lägg ett bakplåtspapper på varje samt ta fram ytterligare två att lägga över smeten senare. Sätt på ugnen på 150C.
2. Vispa äggen pösigt.
3. Lägg i philadelphiaosten och fiberhusken i de vispade äggen och rör den slät.
4. Häll upp halva smeten på ena plåten och resten på den andra.
5. Lägg de andra två bakplåtspapperna ovanpå smeterna, platta ut smeterna med händerna lite grann.
6. Ta sedan en brödkavel och kavla smeten ytterligare så att smeten blir riktigt tunn.
7. Låt båda bakplåtspapperna sitta kvar, grädda en plåt i taget i ugnen i cirka 8-10 min. Konsistensen ska bli ungefär som färsk pasta. Ta ut "pastan" ur ugnen och låt svala, dra sen bort översta bakplåtspappret.
8. Dela de två färdiga "pasta skivorna" i två delar så att du har totalt 4 delar.

Fyllning
1. Dela zucchinin på tvären till två delar.
2. Hyvla med osthyvel tunna skivor av zucchinin.
3. Värm lite rapsolja i en stekpappa, fräs hyvlade zucchinin tillsammans med pressad vitlök så den blir lite mjuk, låt svalna.
4. Blanda under tiden ricottan med torkad oregano enligt smak samt lite salt och peppar.
5. Bred ut ricottaröran över de fyra "pasta delarna".
6. Lägg tre skivor skinka och tre skivor ost över ricottan på varje del.
7. Lägg slutligen på den svalnade zucchinin.
8. Rulla ihop de fyra "pastaskivorna" så att du får fyra rullar. Slå in de i plastfilm och låt vila ett tag i kylen.

Tomatsås
1. Dela cocktailtomaterna i ungefär fyra delar.
2. Skiva vitlöksklyftan tunt.
3. Värm lite rapsolja i en stekpanna, fräs på vitlöken tillsammans med tomaterna någon minut, häll sedan över grädden. 4. Lägg i tomatpurén samt salt, peppar. Smaksätt med lite oregano om så önskas.
5. Låt såsen puttra på svag värme, rör i såsen lite då och då så att tomaterna mosas.
6. Ju längre du låter såsen puttra ju godare blir den men de viktiga är att den kokar ihop ordentligt, späd med vatten om den blir för tjock.

Ostsås
1. Häll grädden och osten i en kastrull.
2. Låt ingredienserna puttra ihop tills osten har smält, peppra och salta om det behövs.

Montering
1. Sätt ugnen på 225C.
2. Ta ut "pastarullarna" ur kylen och dela rullarna så att du får cirka tolv 5 cm höga rullar.
3. Lägg lite av ost såsen i botten av en ugnsfast form.
4. Ställ de cirka tolv rullarna i formen.
5. Häll tomatsåsen över rullarna och sen resten av ostsåsen, toppa med ytterligare lite riven ost om så önskas.
6. Gratinera i ugnen i cirka 15-20 minuter tills osten har fått fin färg.
7. Ät och njut tillsammans med en god blandsallad.
LCHF recept för Vaniljgrädde med hallon och chokladflarn

En underbar efterrätt för dig som äter enligt LCHF. Endast 6 g kolhydrater per portion.

LCHF Vaniljgrädde med hallon och chokladflarn
Portioner: 2

Ingredienser
1 knivsudd vaniljpulver
2 dl vispgrädde
60 g hallon
40 g 80%-ig choklad

Gör så här
Slå upp 2 dl grädde i en skål och ner med vaniljpulvret. Vispa fluffigt. Hacka ner ca 10 gram choklad och strö över grädden. Smält 30 g choklad och ringla över grädden och hallonen. Om du vill kan du ta en del av den smälta chokladen och hälla ut tunt på ett bakplåtspapper och in i frysen några minuter, så får du lätta och fina chokladflarn.

Underbar efterrätt!