Hittade receptet här på engelska: http://userealbutter.com/2008/09/18/chocolate-espresso-fudge-cake-recipe/
Hittade receptet här på engelska: http://userealbutter.com/2008/09/18/chocolate-espresso-fudge-cake-recipe/
Medverkan i veckotidning
Häromveckan var jag med i en artikel om hälsa i Året Runt. Här ovan en bild på den något skrynkliga artikeln, som kom med post genom Europa.
Jag blev i december intervjuad av journalisten Lotta Mellberg om mina hälsovinster sen jag ändrade min kosthållning.
Hon äter själv LCHF, så det blev ett mycket intressant samtal.
För nytillkomna läsare, så har jag blivit av med en besvärlig Fibromyalgi, sen jag för 3 år sen började äta en glutenfri lågkolhydratkost.
Värken i leder och muskler och den stundom förlamande tröttheten, försvann mer och mer när jag drog ner på kolhydraterna och la till mer fett i min mat.
När jag sen slutade helt med gluten, efter att jag fått konstaterat att jag är glutenintolerant, så blev jag i stort sett bra från min mångåriga värk.
Idag kan jag känna av extra trötthet och värk vid hastiga väderomslag eller om jag ansträngt mig för mycket.
Men den allra största delen av tiden, känner jag inte alls av några symptom på Fibromyalgin längre.
Det här är så fantastiskt skönt och jag vill dela med mig av min historia, så att många fler kan få chansen att bli bättre.
Året Runt fokuserade mest på att jag gått ner 20 kilo, sen jag vägde över 95 i början av min sjukskrivningsperiod efter ryggskadan.
Visst är det härligt att vikten gått ner, men det allra viktigaste för mig är att värken försvunnit.
Här kan Du läsa lite mer om mitt tillfrisknande i Fibromyalgi och LCHF.
Nedan lite bilder från ett Alanya som börjar bli vårgrönt och varmt, trots snöklädda berg runt stan. Såg de första svalorna häromdagen.
Slutklämmen på den italienska buffén blev tiramisu i portionsglas! Jag smaksatte den efter ett tips med limoncello (kexen) och lemoncurd (grädde/mascarpone). Grymt gott och syrligt, sött, fräscht! Jag ville dock ändå dekorera den med den klassiska pudrade kakaon eftersom chokladrosorna (rosor; tillägnad en rosgalen mamma) skulle matcha därtill! Otroligt smidig dessert som du kan förbereda många timmar i förväg och det smakar bara godare ju längre de får stå till sig!
20 port
Det här behöver du :
40 st savoiardikex
knappt 1 flaska (750 ml) limoncello
3-4 dl grädde
200 gram mascarponeost
300 gram lemon curd
Kakao
Chokladrosor + chokladspån (Dr Oetker)
GÖR SÅHÄR :
Ta fram 20 portionsglas. Bryt kexen så de passar i botten, doppa dom hastigt i limoncello och lägg i botten på varje glas. Vispa grädden löst, blanda med lemoncurd och mascarponeost och skeda ovanpå kexen. Toppa med pudrad kakao och chokladrosor/chokladspån. Vänta med kakaon och dekoration tills strax före servering.
Källa: lisasgodbitar.se
Portioner: 4
Ingredienser:
Ost
Gör så här:
Riv valfri ost och lägg i små högar på bakplåtspapper på plåt. Lägg c 6 högar på en plåt och platta till dom lite. Grädde högt i ugn 175 grader c 12 min tills dom blir gyllene. Ta ut och vänta 30 sek. Lägg dom sedan på något böjt. Jag använda upp och ner vända silikon muffins formar. Låt stelna ett par minuter. Går att förbereda innan man skall äta.
Tips! Vänta inte mer än 30 sek innan ni lyfter dom, annars stelnar dom på plåten. Gör inte mer åt gången för då hinner ni inte böja alla innan dom stelnat
Fler bilder här
Detta är helt avgörande för om din framtida bakning ur boken kommer lyckas, att du har rätt mjöl i din påse.
Vad är då rätt mjöl?
Jo ett kokosnötsmjöl med endast 4 gram kolhydrater per 100 gram. Har ditt mjöl mer eller kanske till och med ingen deklaration alls, då kan du vara 100% säker på att du har fel mjöl i din påse.
Fel mjöl innebär att dina kakor kommer bli snustorra och smaka apa, enligt dem som provat “fel” mjöl.
Med rätt mjöl får du kakor som påminner om vetemjölsbakverk fast helt utan vetemjölets alla mörka sidor.
Så lägg ner din tid att hitta och pengar på rätt mjöl, ett mjöl som är rätt är AmanPrana och den kommer i en brun påse och är rättvisemärkt och ekologisk! Finns inget billigt “rätt” kokosnötsmjöl…
Källa: Dzena
Portioner: 4
Ingredienser:
4 st kycklingfiléer
3 dl Crème fraiche
2 dl vispgrädde
salt, peppar
2 msk Ajvar relish
1/2-1 kycklingbuljong tärning
riven ost
Gör så här:
Skär kycklingfiléerna i önskade bitar och stek i en stor mängd smör eller olja tills dem får lite färg.
Flytta över kycklingen till ugnsform.
Blanda crème fraiche, visp grädde, ajvar och kryddor och smula i buljongtärningen.
Häll blandningen över kycklingen och grädda i ca 20 minuter i 220 gr.
Servera med blomkålsris eller kokta brocolli buketter...
Krämigt och gott!
från icke LCHF varor.
Om detta skriver Expressen idag och de har fått hjälp av Anna Hallén.
Vilket är tur…
Jag skulle bara vilja lägga till stevia vid sukrinet. Så man verkligen kan dra ner på sötningen ordentligt
Bilden visar mitt kylskåp.Som vi säger i familjen -
Utan ägg försmäktar vi på denna Ö…
ps. man kan gott lägga till smör också…ds.
Källa: Sockerfritt
Portioner: 1-2
Ingredienser:
1 stor röd paprika
1 dl broccolibuketter
2 kokta ägg
2 dl keso
1 msk riven ost
ev. kryddgrönt
Gör så här:
1. Sätt på en kastrull vatten, och ugnen på 200 grader
2. Skär ut skaftet på paprikan, dela i två delar och skär ut innehåll och skölj väl. Lägg i lätt kokande vatten 3-5 minuter medan du blandar ihop en fyllning
3. Mixa 1 dl broccoli i matberedaren (el. andra ovanjord grönsaker).
4. Dela 2 kokta ägg och lägg i, och 2 dl keso, cottage cheese. Vill du ha lite mer smak kan du klippa i lite kryddgrönt, el. t.ex krydda med oregano för pizzasmak
5. Fyll de 2 paprikahalvorna med kesoblandningen, lägg på en halv matsked riven ost på varje paprikahalva
6. In i 200 grader varm ugn ca 10-15 minuter
2 halvor enligt ovan = 480 kcal
1 halv = 240 kcal
Denna färskost görs med fördel dagen eller dagarna innan den ska serveras då den blir godare om den får ”stå till sig” lite! Grundrecept är helt enkelt avrunnen kesella, ev blandad med raps eller olivolja. Sen är det fritt fram för valfri smaksättning. Min variant denna gång; timjan, persilja & sweet chili. Den blev väldigt populär på min italienska buffé. Passar till att dippa grönsaksstavar, till kex, nybakat bröd, frukt eller bara som ett tillbehör på plocktallriken. Enkelt är bara förnamnet så jag hoppas ni provar nån gång att göra egen färskost, och hitta er egen favoritsmak!
Det här behöver du :
500 gram kesella *(alt. 1 del filmjöl + 1/3 dels gräddfil)
½ dl sweet chilisås (stark)
1 näve timjanblad
1 näve persilja
Flingsalt & nymalen svartpeppar
GÖR SÅHÄR :
Färskost tar sin lilla tid så förbered på morgonen ett kaffefilter/melitta (eller två) över ett glas/skål där du häller i kesellan och låter den rinna/droppa av. Låt stå så ca 2-3 timmar i kylskåp. Blanda sedan den avrunna kesellan med sweet chilisås och finhackad timjan och persilja. Smaka av med salt och peppar. Om konsistensen är för tjock även när färskosten är rumstempererad kan du späda den med en neutral olja alt. olivolja. Servera med lite extra sweet chilisås på toppen och en örtkvist.
* Väljer du alternativet filmjölk + gräddfil ska filmjölken först värmas till 50 grader, därefter blandas med kall gräddfil och sedan få rinna av i melitta/kaffefilter. Behöver oftast lite längre tid på sig än kesellan att rinna av.
Det här är nästan himmelriket nummer ett!! Jo, jag lovar!! Till alla er ostälskare därute, en varm brietårta tillsammans med ljumna söta tomater, krispiga nötter med flingsalt och härligt rostad honungssmak tillsammas med len, mjuk ost… Det måste upplevas! Detta är min favorit av alla! Skär upp en bit på en skiva surdegsbröd eller baguette, blunda och njut!!
ca 12 bufféportioner
Det här behöver du :
1 kg rund brieost
500 gram miniplommontomater
2 dl blandade nötter & kärnor (Valnötter, cashewnötter, jordnötter, mandel, pumpakärnor, solrosfrön)
Flingsalt
Flytande honung
GÖR SÅHÄR :
Lägg brieosten på ett ugnsfast fat med kant. Halvera plommontomaterna och lägg ovanpå. Strössla över nötterna, flingsalt och ringla över honung. Gratinera i 200 grader ca 15-20 min. Nötterna får inte bli brända, så håll koll. Servera brietårtan varm.