Det blir lite långa hopp mellan inläggen nu men jag får skylla på förkylning och pollen. Nu börjar det blomma överallt ute. Även om dagarna kan vara blåsiga och regniga här på ön så har det mesta slagit ut. Gräset växer, knoppar på syrénerna, blåsippor, vitsippor, vintergäck och scilla har stått i backen länge. Ringblommorna är på gång, huggormarna har visat sig och även små harungar som skuttar runt så det blir nog snart sommar ändå!
Vi nyser dock ikapp här hemma i skogen och som vanligt drar man ju på sig värsta förkylningen när man är extra känslig mot pollen. Nu är det helt okej att det regnar faktiskt – Helt ok!
Tänkte bjuda er på en och till och med två vansinnigt goda sallader. En tonfisk och ägg och en pasta med grillad kyckling. Sallader är ju så galet gott, enkelt och fräscht så vi slår ett slag för de och undviker stekt mat ett tag nu. Fruktsmoothies och färskpressad juice till frukost så ska vi nog ha helrenoverat vitaminförrådet också.
Apropå tonfisk, gillar ni det?
Jag har en favoritröra jag brukar ha på rostat bröd. Det är tonfisk, kokta hackade ägg, finhackad rödlök, creme och citronpeppar. Har ni inte provat den innan så GÖR de! I övrigt är jag inte så förtjust i just tonfisk men kära maken tycker det är gott!
När man köper tonfisk, (det här har ni säkert hört eller läst förut) så köp tonfisk på burk som har stämpel med en delfin. Det fisket av tonfisk skadar eller dödar inte delfinerna.
1 rejäl portion
Det här behöver du :
Blandad sallat
Tomater
Röd spetspaprika
Gurka
Majskorn
4 kokta ägg
1 burk tonfisk i vatten
GÖR SÅHÄR :
Koka äggen. Låt svalna, skala och skär i kvartar.
Lägg ut blandad sallat på ett fat. Skiva tomater, gurka och paprika. Fördela över salatten tillsammans med majskorn. Lägg på ägg och avrunnen tonfisk. Toppa med dressingen.
Dressing :
Rör ihop 1 dl creme fraiche och 1 msk ketchup med paprikapulver, salt, peppar och D`Elidas chilisås efter tycke och smak. Smaka av.
Tonfisk och äggsallad med en het dressing.
Sallad med pasta och grillad kyckling. En väldigt enkel dressing rör du snabbt ihop av gräddfil + ketchup, salt och peppar. En gnutta majonäs om du har hemma. Enkelt och väldigt gott! Blir dressingen för tjock, späd med lite mjölk.
1 dl | havregryn |
---|---|
2 dl | vatten |
1 msk | krossade linfrön |
1 msk | kanel |
1 st | rött äpple, med skalet kvar, rivet |
1 nypa | havssalt eller mineralsalt |
Tillagning
1 dl | havregryn |
---|---|
2 dl | vatten |
1 msk | krossade linfrön |
1 msk | kanel |
1 st | rött äpple, med skalet kvar, rivet |
1 nypa | havssalt eller mineralsalt |
Tillagning
1 dl | havregryn |
---|---|
2 dl | vatten |
1 msk | krossade linfrön |
1 msk | kanel |
1 st | rött äpple, med skalet kvar, rivet |
1 nypa | havssalt eller mineralsalt |
Tillagning
Källa: Froderberg
Portioner: 1
Ingredienser:
2 ägg
2 msk grädde
lite riven ost
1/2 pkt bacon
lite sallad
Gör så här:
Vispa ihop äggen och grädden tillsammans med den rivna osten (om du vill ha ost).
Häll upp äggröran i en stek-el omelettpanna.
Stek baconen.
Skär upp lite valfri sallad (jag tog lite ruccola, lollo rosso o romansallat?) och en tomat.
Tips: Har du en sådan omelettpanna som jag köpte på CityGross är det busenkelt att göra omelett till en person och omeletten flyter inte ut så mycket.
Källa: Froderberg
Portioner: 1
Ingredienser:
2 ägg
2 msk grädde
lite riven ost
1/2 pkt bacon
lite sallad
Gör så här:
Vispa ihop äggen och grädden tillsammans med den rivna osten (om du vill ha ost).
Häll upp äggröran i en stek-el omelettpanna.
Stek baconen.
Skär upp lite valfri sallad (jag tog lite ruccola, lollo rosso o romansallat?) och en tomat.
Tips: Har du en sådan omelettpanna som jag köpte på CityGross är det busenkelt att göra omelett till en person och omeletten flyter inte ut så mycket.