Mumsig köttfärs/vitkålsgryta
Källa:
Portioner:

Ingredienser:
Köttfärs
Mycket vitkål (gott)
Några msk tomatpuré
Balsamvinäger efter behag
Tärnad tomat el tomatkross
Salt,vitpeppar
Curry
Vitlökspulver
Italiensk salladskrydda
Sötningsmedel (3-4 bitar hermesetas) om man vill
Grädde eller creme fraiche
Vatten

Gör så här:
Stek strimlad vitkål i smör tills den mjuknat/fått färg, blanda ner köttfärsen och stek med.
Tillsätt sedan bara grädde eller hälften grädde + hälften vatten eller vatten och creme fraiche i. Välj själv. Allt blir lika gott. Samma princip som när man gör köttfärssås.
Tillsätt sedan övriga ingredienser och låt koka under lock i ca 30 min tills allt kokat in. Jag höftar med kryddorna efter behag.
Servera med blandsallad tex fetaost+tomat+gurka+blandade spenatblad och en dressing gjord på olivolja+balsamvinäger+vatten,salt,vitpeppar och italiensk salladskrydda.
En stor klick creme fraiche toppad på den färdiga maträtten.
Enkelt,snabbt och gott.
Mumma...
Mumsig köttfärs/vitkålsgryta
Källa:
Portioner:

Ingredienser:
Köttfärs
Mycket vitkål (gott)
Några msk tomatpuré
Balsamvinäger efter behag
Tärnad tomat el tomatkross
Salt,vitpeppar
Curry
Vitlökspulver
Italiensk salladskrydda
Sötningsmedel (3-4 bitar hermesetas) om man vill
Grädde eller creme fraiche
Vatten

Gör så här:
Stek strimlad vitkål i smör tills den mjuknat/fått färg, blanda ner köttfärsen och stek med.
Tillsätt sedan bara grädde eller hälften grädde + hälften vatten eller vatten och creme fraiche i. Välj själv. Allt blir lika gott. Samma princip som när man gör köttfärssås.
Tillsätt sedan övriga ingredienser och låt koka under lock i ca 30 min tills allt kokat in. Jag höftar med kryddorna efter behag.
Servera med blandsallad tex fetaost+tomat+gurka+blandade spenatblad och en dressing gjord på olivolja+balsamvinäger+vatten,salt,vitpeppar och italiensk salladskrydda.
En stor klick creme fraiche toppad på den färdiga maträtten.
Enkelt,snabbt och gott.
Mumma...
Mumsig köttfärs/vitkålsgryta
Källa:
Portioner:

Ingredienser:
Köttfärs
Mycket vitkål (gott)
Några msk tomatpuré
Balsamvinäger efter behag
Tärnad tomat el tomatkross
Salt,vitpeppar
Curry
Vitlökspulver
Italiensk salladskrydda
Sötningsmedel (3-4 bitar hermesetas) om man vill
Grädde eller creme fraiche
Vatten

Gör så här:
Stek strimlad vitkål i smör tills den mjuknat/fått färg, blanda ner köttfärsen och stek med.
Tillsätt sedan bara grädde eller hälften grädde + hälften vatten eller vatten och creme fraiche i. Välj själv. Allt blir lika gott. Samma princip som när man gör köttfärssås.
Tillsätt sedan övriga ingredienser och låt koka under lock i ca 30 min tills allt kokat in. Jag höftar med kryddorna efter behag.
Servera med blandsallad tex fetaost+tomat+gurka+blandade spenatblad och en dressing gjord på olivolja+balsamvinäger+vatten,salt,vitpeppar och italiensk salladskrydda.
En stor klick creme fraiche toppad på den färdiga maträtten.
Enkelt,snabbt och gott.
Mumma...
Guacamole, godaste avokadoröran

guacamole_avokado
Brukar ni göra er egen avokadoröra till tacomyset? Ni köper väl inte färdig på burk hoppas jag. Den ska vara nygjord och med fräscha råvaror såklart!
Denna guacamole är så grymt god och enkel att göra. Passar inte bara till tacos utan som dip till grönsaker, sås till fisk eller på rostat bröd! Prova, det är bara sååå gott! ;-)

Det här behöver du :
3 avokado
3 tomater
3 finhackade vitlöksklyftor
1½ dl creme fraiche
1 msk D´Elidas chilisås
Nymalen svartpeppar
Flingsalt

GÖR SÅHÄR :
Dela avokadona och gröp ur köttet. Mosa lite slarvigt med en gaffel, det blir godare om det är lite struktur kvar. Dela tomaterna, ta bort kärnorna och finhacka. Finhacka även vitlök. Blanda ihop med creme fraiche. Smaksätt med D´Elidas chilisås, nymalen svartpeppar toppa med flingsalt.

avokado_recept_guacamole

pulled_taco_pulled_gyros_svenskt_kött
Denna röra fick bli tillbehör till pulled gyros i tortillabröd, en riktig höjdare!

Äppelkaka från Alsace

Hacka ihop smör, mjöl, socker och en äggula i matberedaren eller direkt på bakbordet. Arbeta ihop till en deg som får vila i kylskåpet minst en halvtimme. Tryck ut degen i aluminiumform eller i en form med löstagbar kant (24cm diameter). Skala äpplena och dela dem i kvartar. Skär äpplena i klyftor och lägg i […]

Inlägget Äppelkaka från Alsace dök först upp på Äppelpaj.se.

Äppelkaka från Alsace

Hacka ihop smör, mjöl, socker och en äggula i matberedaren eller direkt på bakbordet. Arbeta ihop till en deg som får vila i kylskåpet minst en halvtimme. Tryck ut degen i aluminiumform eller i en form med löstagbar kant (24cm diameter). Skala äpplena och dela dem i kvartar. Skär äpplena i klyftor och lägg i […]

Inlägget Äppelkaka från Alsace dök först upp på Äppelpaj.se.

Laxgratäng
Källa:
Portioner: 4

Ingredienser:
4 laxfileer
15 cm purjolök
250g creme fraiche
1 dl smakrik riven ost
finrivet skal av 1 citron
3 tsk dijonsenap
Salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader, strimla purjon fint blanda med creme fraichen, senap, citronskal och osten i en bunke, salta och peppra. Lägg laxen i en form, klicka över röran gratinera 12-15 min.
Laxgratäng
Källa:
Portioner: 4

Ingredienser:
4 laxfileer
15 cm purjolök
250g creme fraiche
1 dl smakrik riven ost
finrivet skal av 1 citron
3 tsk dijonsenap
Salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader, strimla purjon fint blanda med creme fraichen, senap, citronskal och osten i en bunke, salta och peppra. Lägg laxen i en form, klicka över röran gratinera 12-15 min.
Laxgratäng
Källa:
Portioner: 4

Ingredienser:
4 laxfileer
15 cm purjolök
250g creme fraiche
1 dl smakrik riven ost
finrivet skal av 1 citron
3 tsk dijonsenap
Salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader, strimla purjon fint blanda med creme fraichen, senap, citronskal och osten i en bunke, salta och peppra. Lägg laxen i en form, klicka över röran gratinera 12-15 min.
Laxgratäng
Källa:
Portioner: 4

Ingredienser:
4 laxfileer
15 cm purjolök
250g creme fraiche
1 dl smakrik riven ost
finrivet skal av 1 citron
3 tsk dijonsenap
Salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader, strimla purjon fint blanda med creme fraichen, senap, citronskal och osten i en bunke, salta och peppra. Lägg laxen i en form, klicka över röran gratinera 12-15 min.