Midsommarmat
Det här är en inläggning jag använde redan när jag jobbade på restaurang, med en krämig sås med rejäl vitlökssmak.
Kom ihåg att alltid använda inlagd sill som bas när du gör olika krämiga såser till, annars blir det väldigt smaklöst utan stinget från ättikan.
Vitlökssill med örter
2 inlagda sillfiléer eller 120 g avrunnen
1 dl crème fraiche/smetana/kokosgrädde
½ dl majonnäs
½ pressad citron
2 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad persilja
2 rivna vitlöksklyftor
Några droppar Worcestershiresauce
En nypa peppar
Rör ihop alla ingredienser till såsen och lägg ner skurna, avrunna skivor av inlagd sill.
Täck över och låt stå i kyl till nästa dag, då utvecklas mer smaker.
Smaka av om du vill ha mer sälta än den från sillen.
Här hittar du mina kokböcker om du vill ha fler njutbara midsommarrätter, den med sommarens bästa tillbehör kan du köpa i länken nedan för 179 kr på Bokus.
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Mina bästa grillrätter kan du beställa för 195 kr inklusive frakt direkt från det lilla förlaget Lumio.