Chilikasslergratäng

En enkel och god chilikasslergratäng som du serverar med en fräsh sallad!

Gör så här

  1. Stek det finhackade så att det mjuknar tillsammans med kryddorna i smör.
  2. Lägg över och fördela i botten av en ugnsfast form.
  3. Placera de tunna skivorna kassler omlott över. Vispa grädde för sig och rör försiktigt ner chilisås eller tomatpuré.
  4. Toppa med den rivna osten och gratinera tills osten antagit tilltalande yta och färg.

Servera med en god och fräsh sallad!

Kycklinggryta med curry och zucchini

En god och snabblagad kycklinggryta som passar perfekt som matlåda eller till middag.

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar och stek i stekpanna eller gryta.
  2. Stek lök, champinjoner och zucchini för sig under tiden.
  3. Lägg över grönsakerna i kycklingen. Häll på grädde och creme fraiche.
  4. Lägg i buljongtärningen, och krydda. Låt grytan puttra ihop ett tag, cirka 10-15 minuter.
  5. Servera med valfria grönsaker.

Recept från: Angelica på vardagslivmedlchf.se

LCHF recept för Fisksoppa med thaismaker


Fisksoppa med röd curry och kokosmjölk. Variera grönsakerna efter tycke och smak. Även hettan från curryn kan ökas på.

LCHF Fisksoppa med thaismaker
Portioner: 4 st
Tid: 20 min

Ingredienser
4 ryggfiléer av torsk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör/kokosfett att steka i
1 röd chilifrukt
250 g skogschampinjoner
1 gul paprika
1 zucchini
2 dl vatten
2 burkar kokoscrème/kokosmjölk
2-3 tsk röd curry
salt
peppar
färsk koriander

Gör så här
1. Skär fisken i bitar och löken i skivor. Pressa eller riv vitlöken.
2. Fräs löken och vitlöken i en kastrull med smör eller kokosfett.
3. Hacka chilin, skiva champinjonerna och skär paprikan och zucchinin i bitar.
4. Fräs även dessa och häll på vatten efter några minuter.
5. Tillsätt kokoscrèmen och låt det hela koka upp. Smaka av med röd curry, salt och peppar. Lägg i fiskbitarna och låt de sjuda försiktigt i ca 5 minuter.
6. Servera med färsk koriander.

LCHF recept för Chilikasslergratäng

Mycket god och smakrik gratäng som passar bra ihop med kokt blomkål!

LCHF Chilikasslergratäng
Portioner: 4 st
Tid: 30 min

Ingredienser
500 gram kassler
1 dl röd spetspaprika, finhackad
1 st 1-2 vitlöksklyftor
3 dl grädde, hårt vispad
0,5 dl chilisås
1 tsk curry
1 krm chilipulver eller chiliflingor
3 dl riven ost, fet och smakrik
smör till stekning

Gör så här
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Stek den finhackade paprikan och vitlöken så att det mjuknar tillsammans med kryddorna i smör. Lägg över och fördela i botten av en ugnsfast form. Placera de tunna skivorna kassler omlott över.
3. Vispa grädden och rör försiktigt ner chilisås. Bred chiligrädden över kasslerskivorna så det täcker. Toppa med den rivna osten och gratinera tills osten fått fin färg, ca 20 minuter. Serveras med kokt blomkål.

LCHF recept för Fläskfilégratäng

Ett gott recept för fläskfile som bla innehåller mozzarella. Perfekt som en lördagmiddag.

LCHF Fläskfilégratäng
Portioner: 4 st
Tid: 40 min

Ingredienser
600 g fläskfié
1 mozzarellaost
250 g svamp
2 dl creme fraiche
Curry

Så här gör man
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva fläskfilén och stek i stekpannan i rikligt med smör. Hysta ner champinjonerna där med, krydda efter smak.

Häll över köttet och svmpen inkl stekfett i en ungsfast form och garnera tärnad mozzarella, går även bra med annan ost typ ädelost.

In i ugnen till osten smält.

Blanda creme fraichen med curry och andra kryddor. Servera och njut!

LCHF recept för Wokad kyckling med vitkål och currysås

En supergod wok där currysåsen neutraliserar den heta woken lite och de kompletterar varandra väldigt bra.

LCHF Wokad kyckling med vitkål och currysås
Portioner: 4 st

Ingredienser
500 g färsk kycklingfilé
150 g riven vitkål
En skvätt olja
Chiliflingor
Salt
peppar
Vitlök

2 dl creme fraiche
Curry
Salt
Peppar

Gör så här
Dra igång wokpannan på högsta värmen, ner med olja, och för att få in smakerna ordentligt i den tärnade kycklingfilén så rekommenderar jag att man häller lite olja i en plastpåse och ner med kryddorna och kycklingen o skaka runt. Ner med det i den heta wokpannan och fräs på ordentligt, när kycklingen börjar få ordentligt med färg och börjar bli genomstekt så häll i den strimlade vitkålen tills den blir mjuk. Sänk värmen så det inte bränns. Låt stå och puttra, rör lite då och då.

Ta 2 dl creme fraiche och krydda ordentligt med curry, salta efter smak och släng gärna ner lite peppar för att såsen skall lyfta lite. Currysåsen neutraliserar den heta woken lite och de kompletterar varandra väldigt bra.

LCHF recept för Wokad kyckling med vitkål och currysås

En supergod wok där currysåsen neutraliserar den heta woken lite och de kompletterar varandra väldigt bra.

LCHF Wokad kyckling med vitkål och currysås
Portioner: 4 st

Ingredienser
500 g färsk kycklingfilé
150 g riven vitkål
En skvätt olja
Chiliflingor
Salt
peppar
Vitlök

2 dl creme fraiche
Curry
Salt
Peppar

Gör så här
Dra igång wokpannan på högsta värmen, ner med olja, och för att få in smakerna ordentligt i den tärnade kycklingfilén så rekommenderar jag att man häller lite olja i en plastpåse och ner med kryddorna och kycklingen o skaka runt. Ner med det i den heta wokpannan och fräs på ordentligt, när kycklingen börjar få ordentligt med färg och börjar bli genomstekt så häll i den strimlade vitkålen tills den blir mjuk. Sänk värmen så det inte bränns. Låt stå och puttra, rör lite då och då.

Ta 2 dl creme fraiche och krydda ordentligt med curry, salta efter smak och släng gärna ner lite peppar för att såsen skall lyfta lite. Currysåsen neutraliserar den heta woken lite och de kompletterar varandra väldigt bra.