Mina bidrag till Världsbokdagen 23 april

En dag för alla bokälskare

23 april är det Världsbokdagen, en dag som verkligen är värd att uppmärksammas.

Nu i digitala tider har bokläsandet tyvärr hamnat lite i skymundan, men för kokböcker är intresset fortfarande stort.

Här ser du några av mina bidrag för att förbättra matglädjen och folkhälsan över världen.

För 15 år sen startade jag den här bloggen och det ledde vidare till i dagsläget åtta kokböcker, ett fantastiskt roligt och givande sätt att få sprida min matfilosofi.

Jag har själv ätit mig till en bättre hälsa med hjälp av maten som finns här på bloggen och i mina kokböcker, det känns fint att ha fått möjligheten att dela med mig av den erfarenheten.

Alla recept är lagade hemma i mitt kök, det är naturligt glutenfritt som gäller och många går även att laga mejerifritt.

Mina bakverk och desserter innehåller inte heller vitt socker eller artificiella sötningsmedel utan naturlig sötma, oftast från frukt, bär och grönsaker.

Jag jobbade som kallskänka, kock och köksmästare i 18 år innan en svår ryggskada satte stopp för min restaurangkarriär, så alla mina recept är skapade med den kunskapen i bakgrunden.

Jag som köksmästare på Kvarterskrogen i Östersund på 90-talet

Till Gröna, sköna tillbehör och Baka med frukt & grönt fick jag dessutom det stora förtroendet och glädjen att ta alla matbilder själv.

Där kunde jag kombinera mitt matintresse med det för naturfotografering, en härlig utmaning.

Länkarna här nedan går till Bokus, kokböckerna finns även i den övriga nätbokhandeln, att beställa hem hos din lokala bokaffär och på Biblioteket.

Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv

Baka med frukt & grönt – En glutenfri blandning av sött och salt

Birgitta Höglunds bästa grilltips

Stora diabeteskokboken – Recept och råd för stabilt blodsocker (med Lars-Erik Litsfeldt)

Här finns de kokböcker som numer är slutsålda men finns att ladda ner till dator, platta eller telefon som E-böcker:

Gammaldags husmanskost på nytt sätt – Recept och tips för glutenfri LCHF och Paleo (med Annika Dahlqvist)

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken (med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson)

Här finns de som är översatta till engelska som E-böcker:

Low Carb High Fat and Paleo Slow Cooking

Low Carb High Fat Barbecue

Och sist men inte minst, här finns bönkokboken inbunden på norska.

Dela gärna inlägget vidare om du har vänner som också tycker om naturligt goda mat att njuta av.

Jag i matfototagen till Gröna, sköna tillbehör
Foto Jan Andersson