Matiga våfflor
Du kanske stött på den senaste trenden inom lågkolhydratvärlden, chaffles?
Jag har sett några olika varianter, bland annat de här i belgisk form hos bloggvännen Halva Lindha och en mer vanlig ostvåffla hos Helena på Bitter Sweetness.
Gemensamt med de här våfflorna är att de är gjorda med ägg och riven ost, därav namnet, cheese waffles förkortat till chaffles.
De är väldigt näringsrika och mättande, så jag gjorde dem för att ha med som macka till kaffet nu när jag ska stå på Jamtli Julmarknad till helgen.
Det är första gången jag deltar där, jag kommer att signera mina kokböcker och bjuda på frökex smaksatta med Västerbottensost från Huså Bröd.
Det är den senaste varianten de tagit fram efter mitt grundrecept, frökexen har blivit väldigt populära både i Sverige och Norge.
De här med ost i är väldigt goda, de har blivit mycket uppskattade när jag bjuder på dem vid mina signeringar.
Jag står tillsammans med Margareta Marples från Kall Naturkompani, så du får också smaka hennes goda kombucha om du tittar förbi hos oss i Lusaflokojan.
Den ligger längst in på området nära ångtågsstationen, du kan åka med ångtåget från Östersunds Central, här ser du tidtabellen.
Julmarknaden, som är en av landets mest populära, pågår fredag till söndag, du kan läsa mer om den och öppettiderna här.
Chaffles 3 st
3 dl riven ost
3 ägg
50 g smält smör
1 nypa salt
Jag blandade allt i en bunke och mixade slätt med stavmixer, jag använde cheddar men många har riven mozzarella i sina chaffles har jag sett.
Smeten kan också bara vispas ihop, då gör oststrimlorna att de blir lite frasigare i kanterna, mina blev lite kompaktare och håller ihop bra som smörgås.
Jag har lagt ihop våffelhjärtana två och två med varmrökt sidfläsk emellan och stoppat i frysen till helgen, det blir en väldigt god och mättande macka att ta med på julmarknaden.
Ska testa dem som varm klämmacka också, som Lindha hade gjort på sin blogg.
Tomten fyller faktiskt 10 år nu i helgen, jag köpte honom på Jamtlis Julmarknad 2009 som bilderna nedan kommer ifrån, det året jag började blogga.
Sedan dess har han varit en trogen följeslagare som dykt upp på ett eller annat sätt härinne mest varje år i jultid.
Då för 10 år sen kunde jag väl aldrig tro att jag skulle komma att stå på marknaden själv och sälja mina kokböcker, tänk hur livet kan bli