Man kan ju bli överförsvenskad för mindre alltså! Makaronipudding…. Hur uppväxt är man inte med den?? Galet gott och funkar med allehanda kylskåpsrester allt från grönsaker, korv, bacon, skinka, några ägg, en skvätt mjölk och makaroner.
När jag var liten gjorde mamma ibland makaronipudding på överblivna stuvade makaroner, det var lyx. Haha! Men vanliga vattenkokta är gott det också och det blir de där knapriga goda överst när man gräddar den.
Här är en väldigt liten pudding av bara ett par få rester med grillkorv, bacon, och en enkelt äggstanning.
4 port
Det här behöver du :
4 smala grillkorvar
1 pkt bacon
2 schalottenlök
Salt & peppar
2 port kokta makaroner
2 ägg
2 ½ dl gräddmjölk
Salt
GÖR SÅHÄR :
Skär korven och bacon i mindre bitar, finhacka löken och fräs på i stekpanna, krydda med salt & peppar. Blanda med makaronerna i en ugnsfast form. Vispa ihop ägg, gräddmjölk och salt och slå över formen. Gratinera i 200 grader ca 20 min.
The post Makaronipudding appeared first on Kryddburken.se.