Sommarmat
Jag fortsätter att dela med mig av recept från bloggens allra första tid, 2009 när jag just hade börjat med min variant av lågkolhydratkost.
Här kan du läsa om hur jag äter idag, jag mår bättre och bättre för varje år med hjälp av maten.
Nu i den varmaste av majmånader i mannaminne, så är det bra att äta mat med lite extra salt, då vi förlorar en hel del av den varan.
Här har jag rört ihop en baconomelett med extra grönt, enligt mitt tycke mycket godare än bara bacon och ägg.
Den första tiden skrev jag inte ut exakta mått på ingredienserna, så du får höfta dig fram.
Jag köper alltid bacon av någon lokal mathantverkare, skillnaden mot de billiga sorterna är väldigt stor, dessutom får de grisarna leva ett lite gladare liv.
Baconomelett 1 port
Ett paket bacon, delat i bitar
En halv röd paprika
Ett-två ekologiska ägg
Tre matskedar vispad grädde
Några cocktailtomater
Kvibille gräddädel
Färsk oregano och gräslök
Smör
Salt och peppar
Stek bacon och paprika i smör. Rör ihop vispad grädde och ägg.
Stek tomaterna med baconet en stund och rör sen ner äggsmeten.
Låt steka en stund medan du rör, dra sen ner till svag värme för efterstekning.
Smula över en bit ädelost och strö över hackade örter.
Vänd halva sidan av omeletten över den andra, låt alltsammans glida ner på en tallrik, strö över lite mer ädelost.
Servera med en fräsch sallad med vattenmelon, citron och olivolja.
Senaste veckan har vi ätit vår lunch på Skinnarviksberget flera gånger, då inhandlad på Paradiset på Brännkyrkagatan.
Här nedan några bilder från deras nya Deli på övervåningen, gör ett besök när du är i Stockholm, där finns väldigt mycket gott att välja bland.
Blir du nyfiken på att läsa mer om min typ av mat, ja då hittar du mina kokböcker här.