Kycklinggryta med lite sting

Kycklinggryta med lite stingJag gillar grytor ”alltiett” här kommer en variant som vi tycker mycket om:

Snabblagad kycklinggryta ”alltiett” och med lite sting!

ca 4 portioner

4 kycklingfilé , gärna Bosarpskyckling och då kan det kanske räcka med 3 filéer
1 strimlad purjolök
250 gram skivade champinjoner
1 liten påse valfria wokgrönsaker (eller andra grönsaker)
300 gram cream cheese
salt och peppar
1 msk paprikapulver
1-2 tsk chilipulver beroende på valet av hetta och sting
2 tsk curry
2 tsk lökpulver och ev lite vitlökspulver eller en pressad klyfta

Gör så här:
Strimla eller skär kycklingen i mindre bitar, fräs den i rikligt med smör. Lägg i svampen att fräsa med och sedan purjon.
Krydda upp och blanda runt. Häll i de frysta wokgrönsakerna ( eller andra) och blanda väl runt, låt detta fräsa upp lite och ta sedan i cream cheesen och låt det hela blandas samman och låt grytan koka i ca 10 minuter, eller tills kycklingen är färdig och grönsakerna mjuknat något och tagit åt sig kryddorna.

 

Bloggar etiketter: , ,

Korv & spenat i krämig omelett med zucchini och sugarsnaps


Fredagen är här! Jag har ett par sjuklingar att pyssla om här hemma och det snörvlas och hostas, både förkylning och pollen gör sitt, men jag försöker ta hand om dom på bästa sätt! Vädret är kvavt och fuktigt, regn i luften och det fullkomligt kryllar av mygg ute, redan… Tyvärr… Men en rejäl åskknall och lite regn hade inte varit så tokigt, då lägger sig allt pollen och luften blir frisk, som ett midsommarregn när det är som bäst! :-P Nu ska jag strax rota fram infra chefen och grilla en fin gårdskyckling till kvällens middag. Men först lunch; 
Omelett är ett gott och nyttigt alternativ då man vill få i sig en matig lunch som går snabbt att laga. Här har jag skurit ner både korv och skinka som fanns kvar i kylen, zucchini, sugarsnaps och spenat! En härlig panna full med smak och krispighet.

Det här behöver du :
3 korvar
100 gram rökt skinka el. bacon
½ zucchini
1 rejäl näve sugarsnaps
en stor hög spenat

4 ägg
2½ dl gräddmjölk
Salt & peppar
1 näve riven, lagrad ost

GÖR SÅHÄR :
stek korv och skinka i het stekpanna så de får fin färg. Tillsätt zucchini och sugarsnaps som du skurit i mindre bitar. Sänk värmen. Rör ner spenaten och häll på ägg ihopvispad med gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk). Salta och peppra och låt omelett få den konsistens du önskar, toppa med riven och rör ner. Servera!


Korv, skinka, zucchini, sugarsnaps och spenat är grymt gott i omelett och gör det matigt och krispigt.


Avsluta med att riva över en lagrad ost som får smälta ner. En sån här panna räcker gott till lunch för 4 personer.

 

Färsk tortellini med spenat & bacon


Gokväll i stugorna! Här hemma på ön har vi haft riktig sommarvärme ute idag, superskönt och alldeles LAGOM om ni frågar mig, inte varmare tack… 20 grader i skuggan räcker gott och väl! Nicke har klippt gräset och det luktar verkligen extra mycket sommar då. Självklart börjar både ögon och näsa klia av allt gräspollen men fint blir det.

Tänkte bjuda på en lättlagad pasta som inte tar mer än 15 min innan maten står på bordet. Färsk fylld pasta går ju så vansinnigt fort att koka och blir sådär stora och fina också. Här hittade jag färsk tortellini i affären med spenat och ostfyllning, ljusa och spenatgröna i färgen! I samma veva som du sätter på vattnet till pasta så börjar du fräsa på bacon i en stekpanna, pressa ner en vitlöksklyfta eller två och rör ner massor med färsk spenat. Salta & peppra. Ja, sen är det klart!

Piffa tallriken med färsk basilika, timjan och små härliga körsbärstomater. Inte så svårt va? ;-)

Färsk spenat är min favorit till just snabba pastarätter. Det är gott, nyttigt och går att variera till tusen… Vill man inte ha bacon kan man byta ut mot pinjenötter, valnötter, hasselnötter. Kanske riva ner lite parmesan, en äggula, eller broccoli, champinjoner etc etc.

4 port
Det här behöver du : 

500 gram färsk tortellini
250 gram färsk spenat
2 pkt bacon (a´ 120 gram)
1-2 vitlöksklyftor
Salt
Grovmalen svartpeppar
Körsbärstomater
Basilika och timjan

GÖR SÅHÄR :
Koka upp pastavatten. Fräs på bacon i het stekpanna, pressa ner en eller två vitlöksklyftor och vänd ner spenaten som den är eller skär den grovt. Låtallt få fräsa ihop hastigt. Salta och peppra. Servera med färsk tortellini, körbärstomater och färska örter.


Spenat och bacon som hastigt får fräsa ihop.


Smaklig spis! Vilken är din bästa snabbpasta?