Kallskuren buffétallrik med grillad kyckling, rostbiff och potatissallad

kallskuret_grillad_kyckling_rostbiff_potatissallad
Igår när Nicke kom hem från jobbet tog vi Kean med oss och åkte ner till sjön på östra sidan. Han har redan badat en gång i år så nu blev han lycklig igen! Han ÄLSKAR att bada.

Stranden nere i Melösa på östra sidan är otroligt vacker med lång, fin sandstrand och oftast inte så mycket folk på sommaren heller. Den här tiden på året är det helt folktomt och då kan vi ta med Kean så han får bada och busa av sig. 😉 Havsluft är alltid uppfriskande. När vi kom hem igen gjorde jag iordning varsin tallrik med kallskuret. Grillad kyckling, kryddig rostbiff, en krämig potatissallad och så melon, jordgubbar och fetaost. MUMS SÅ GOTT! Ringlade över lite av dadelvinäger på jordgubbarna, det är en ljuvlig kombination! 😛

En typisk buffétallrik att bjuda på till student, sommarfest etc. Gärna med lite nybakade bagutter till också.

  • Recept på krämig potatissallad, klicka HÄR
  • Recept på grillad kyckling, klicka HÄR
  • Recept på rostbiff, klicka HÄR

kallskuret_plocktallrik_rostbiff_grillad_kyckling
Min tallrik med kyckling utan skinn helst! 😉

plocktallrik_buffemat_kallskuret
Enkelt och så otroligt gott! 😛

Några bilder från kvällen på östra Öland, Melösa.

melösa_öland_kryddburken_dobermann_bada
Någon är väldigt lycklig att äntligen få bada! 😛

bada_badplats_öland_dobermann

kryddburken_dobermann_kean_öland

dobermann_öland

öland_strand_melösa

öland_kryddburken

hästar_öland
Ett vackert sto nere vid Melösa sjömarker.

 

Kallskuren buffétallrik med grillad kyckling, rostbiff och potatissallad

kallskuret_grillad_kyckling_rostbiff_potatissallad
Igår när Nicke kom hem från jobbet tog vi Kean med oss och åkte ner till sjön på östra sidan. Han har redan badat en gång i år så nu blev han lycklig igen! Han ÄLSKAR att bada.

Stranden nere i Melösa på östra sidan är otroligt vacker med lång, fin sandstrand och oftast inte så mycket folk på sommaren heller. Den här tiden på året är det helt folktomt och då kan vi ta med Kean så han får bada och busa av sig. 😉 Havsluft är alltid uppfriskande. När vi kom hem igen gjorde jag iordning varsin tallrik med kallskuret. Grillad kyckling, kryddig rostbiff, en krämig potatissallad och så melon, jordgubbar och fetaost. MUMS SÅ GOTT! Ringlade över lite av dadelvinäger på jordgubbarna, det är en ljuvlig kombination! 😛

En typisk buffétallrik att bjuda på till student, sommarfest etc. Gärna med lite nybakade bagutter till också.

  • Recept på krämig potatissallad, klicka HÄR
  • Recept på grillad kyckling, klicka HÄR
  • Recept på rostbiff, klicka HÄR

kallskuret_plocktallrik_rostbiff_grillad_kyckling
Min tallrik med kyckling utan skinn helst! 😉

plocktallrik_buffemat_kallskuret
Enkelt och så otroligt gott! 😛

Några bilder från kvällen på östra Öland, Melösa.

melösa_öland_kryddburken_dobermann_bada
Någon är väldigt lycklig att äntligen få bada! 😛

bada_badplats_öland_dobermann

kryddburken_dobermann_kean_öland

dobermann_öland

öland_strand_melösa

öland_kryddburken

hästar_öland
Ett vackert sto nere vid Melösa sjömarker.

 

Pulled pork grillsallad

sallad_pulledpork_grillsallad
Vad gör ni av överbliven pulled pork? Här blir det inte alltid så mycket över men om man råkar göra för mycket så är det bara till en fördel då det kan användas som pålägg på smörgås och i baguetter och som här i en riktigt läcker sallad.

Det blir såklart lite grillsmak över det hela så den passar utmärkt till sommarens bufféer istället för kycklingsallad te x.

Pulled pork, pulled beef eller pulled chicken – allt funkar! Ta det du har och gillar bäst! Se till att krydda köttet rejält och låt det bli riktigt saftigt med en god buljong då är det som gjort för en matig sallad.

Jag har använt ”grill-kål-sallad” lite kraftigare textur och färska champinjoner som bas. Förbereder man salladen nån timme i förväg så blir champinjonerna marinerade av köttet och allt blir en sagolik blandning av smaker och salladen håller sig krispig. Använd de grönsaker du har hemma eller gillar bäst. Pasta funkar också himla bra att blanda ut med men här har jag enbart grönsaker och pulled pork. Servera med nygräddat bröd och vitlöksdressing.

8 – 10 port
Det här behöver du :
1,5 kilo benfri karré, bog el. skinkstek av gris
2 dl kraftig oxbuljong (2 msk fond + vatten)
½ dl rapsolja
½ dl ketchup
1 msk rödvinvinäger
2 msk råsocker
1 msk D´Elidas chilisås
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk nymalen svartpeppar
Salt o peppar

GÖR SÅHÄR :
Sätt ugnen på 125 grader. Blanda ihop ingredienserna till kryddblandningen. Gnid in köttet noga runtom och lägg i en ugnsfast form med lock eller täck med bakplåtspapper. Stek i ugnen ca 6 – 8 timmar, (jag hade det i ugnen i 7 timmar).Vänd köttet nån gång och se till att det inte blir för torrt, då pytsar du i lite med buljong bara. Här behövs ingen termometer eller nån koll på innertemperatur, det är bara att räkna timmar och luta sig tillbaka.

När du tagit ut köttet, låt det svalna något innan du börjar dela. Enklast är absolut med rena händerna. (använd plasthandskar om du har mkt chili i marinaden). Köttet ska vara så mört och fint och lätt falla sönder i saftiga trådar. Det räcker att ”pilla” lite på det. Blanda runt tillsammans med spadet. Smaka av. Saknar du sälta eller hetta så tillsätt detta nu. Servera sen precis hur som helst! 😉  Tacos, burritos, kebab, till ris, bröd, pasta, i sallad, pita etc…

pulled_pork_pulledpork_chili
Pulled pork i egen hög person! God både kall som varm. 😛

pulledpork_sallad_grillsallad_tillbehör_pulled_pork
Ingredienserna till min grillsallad. Grill-kål, gurka, fetaost, färska champinjoner, rädisor, pärltomater, sockerärtor och majs.

pulledpork_pulled_sallad_grillsallad
Salladen blir godare om den får ”stå till sig” nån timme före servering. Plus i kanten för just en sallad så den går utmärkt att förbereda i förväg.

pulled_pork_sallad_recept
Smaklig sallad! 😉

Pulled pork grillsallad

sallad_pulledpork_grillsallad
Vad gör ni av överbliven pulled pork? Här blir det inte alltid så mycket över men om man råkar göra för mycket så är det bara till en fördel då det kan användas som pålägg på smörgås och i baguetter och som här i en riktigt läcker sallad.

Det blir såklart lite grillsmak över det hela så den passar utmärkt till sommarens bufféer istället för kycklingsallad te x.

Pulled pork, pulled beef eller pulled chicken – allt funkar! Ta det du har och gillar bäst! Se till att krydda köttet rejält och låt det bli riktigt saftigt med en god buljong då är det som gjort för en matig sallad.

Jag har använt ”grill-kål-sallad” lite kraftigare textur och färska champinjoner som bas. Förbereder man salladen nån timme i förväg så blir champinjonerna marinerade av köttet och allt blir en sagolik blandning av smaker och salladen håller sig krispig. Använd de grönsaker du har hemma eller gillar bäst. Pasta funkar också himla bra att blanda ut med men här har jag enbart grönsaker och pulled pork. Servera med nygräddat bröd och vitlöksdressing.

8 – 10 port
Det här behöver du :
1,5 kilo benfri karré, bog el. skinkstek av gris
2 dl kraftig oxbuljong (2 msk fond + vatten)
½ dl rapsolja
½ dl ketchup
1 msk rödvinvinäger
2 msk råsocker
1 msk D´Elidas chilisås
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk nymalen svartpeppar
Salt o peppar

GÖR SÅHÄR :
Sätt ugnen på 125 grader. Blanda ihop ingredienserna till kryddblandningen. Gnid in köttet noga runtom och lägg i en ugnsfast form med lock eller täck med bakplåtspapper. Stek i ugnen ca 6 – 8 timmar, (jag hade det i ugnen i 7 timmar).Vänd köttet nån gång och se till att det inte blir för torrt, då pytsar du i lite med buljong bara. Här behövs ingen termometer eller nån koll på innertemperatur, det är bara att räkna timmar och luta sig tillbaka.

När du tagit ut köttet, låt det svalna något innan du börjar dela. Enklast är absolut med rena händerna. (använd plasthandskar om du har mkt chili i marinaden). Köttet ska vara så mört och fint och lätt falla sönder i saftiga trådar. Det räcker att ”pilla” lite på det. Blanda runt tillsammans med spadet. Smaka av. Saknar du sälta eller hetta så tillsätt detta nu. Servera sen precis hur som helst! 😉  Tacos, burritos, kebab, till ris, bröd, pasta, i sallad, pita etc…

pulled_pork_pulledpork_chili
Pulled pork i egen hög person! God både kall som varm. 😛

pulledpork_sallad_grillsallad_tillbehör_pulled_pork
Ingredienserna till min grillsallad. Grill-kål, gurka, fetaost, färska champinjoner, rädisor, pärltomater, sockerärtor och majs.

pulledpork_pulled_sallad_grillsallad
Salladen blir godare om den får ”stå till sig” nån timme före servering. Plus i kanten för just en sallad så den går utmärkt att förbereda i förväg.

pulled_pork_sallad_recept
Smaklig sallad! 😉

Pulled pork grillsallad

sallad_pulledpork_grillsallad
Vad gör ni av överbliven pulled pork? Här blir det inte alltid så mycket över men om man råkar göra för mycket så är det bara till en fördel då det kan användas som pålägg på smörgås och i baguetter och som här i en riktigt läcker sallad.

Det blir såklart lite grillsmak över det hela så den passar utmärkt till sommarens bufféer istället för kycklingsallad te x.

Pulled pork, pulled beef eller pulled chicken – allt funkar! Ta det du har och gillar bäst! Se till att krydda köttet rejält och låt det bli riktigt saftigt med en god buljong då är det som gjort för en matig sallad.

Jag har använt ”grill-kål-sallad” lite kraftigare textur och färska champinjoner som bas. Förbereder man salladen nån timme i förväg så blir champinjonerna marinerade av köttet och allt blir en sagolik blandning av smaker och salladen håller sig krispig. Använd de grönsaker du har hemma eller gillar bäst. Pasta funkar också himla bra att blanda ut med men här har jag enbart grönsaker och pulled pork. Servera med nygräddat bröd och vitlöksdressing.

8 – 10 port
Det här behöver du :
1,5 kilo benfri karré, bog el. skinkstek av gris
2 dl kraftig oxbuljong (2 msk fond + vatten)
½ dl rapsolja
½ dl ketchup
1 msk rödvinvinäger
2 msk råsocker
1 msk D´Elidas chilisås
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk nymalen svartpeppar
Salt o peppar

GÖR SÅHÄR :
Sätt ugnen på 125 grader. Blanda ihop ingredienserna till kryddblandningen. Gnid in köttet noga runtom och lägg i en ugnsfast form med lock eller täck med bakplåtspapper. Stek i ugnen ca 6 – 8 timmar, (jag hade det i ugnen i 7 timmar).Vänd köttet nån gång och se till att det inte blir för torrt, då pytsar du i lite med buljong bara. Här behövs ingen termometer eller nån koll på innertemperatur, det är bara att räkna timmar och luta sig tillbaka.

När du tagit ut köttet, låt det svalna något innan du börjar dela. Enklast är absolut med rena händerna. (använd plasthandskar om du har mkt chili i marinaden). Köttet ska vara så mört och fint och lätt falla sönder i saftiga trådar. Det räcker att ”pilla” lite på det. Blanda runt tillsammans med spadet. Smaka av. Saknar du sälta eller hetta så tillsätt detta nu. Servera sen precis hur som helst! 😉  Tacos, burritos, kebab, till ris, bröd, pasta, i sallad, pita etc…

pulled_pork_pulledpork_chili
Pulled pork i egen hög person! God både kall som varm. 😛

pulledpork_sallad_grillsallad_tillbehör_pulled_pork
Ingredienserna till min grillsallad. Grill-kål, gurka, fetaost, färska champinjoner, rädisor, pärltomater, sockerärtor och majs.

pulledpork_pulled_sallad_grillsallad
Salladen blir godare om den får ”stå till sig” nån timme före servering. Plus i kanten för just en sallad så den går utmärkt att förbereda i förväg.

pulled_pork_sallad_recept
Smaklig sallad! 😉

Caesarsallad med hemmagjord dressing

caesarsallad_recept
Som jag skrev tidigare i veckan så är kyckling himla smidigt att tillaga flera åt gången, de kan ju ätas både varma och kalla och finns det överbliven kyckling kvar så är en sallad alltid på sin plats. Den absolut godaste jag vet är just caesarsallad. Kanske är det dressingen som ger det där lilla extra eller krutongerna, eller parmesanosten, hur som helst så köp ingen färdig dressing på flaska, gör en hemmagjord – det blir såååå mycket godare! :-P

Dressingen är som en tunnare majonäs med äggula som bas och så smaksättningen med sardeller. Om dressingen blir FÖR tjock brukar jag bara tunna ut den med en skvätt mjölk.

Salladen :
Grillad kyckling (recept HÄR)
Brödkrutonger av vitt franskbröd
Roman eller blandsallad
Tomater
Gurka
Röd paprika

Caesardressing 4 port : 
2 äggulor
2 msk vitvinsvinäger
en knivsudd dijonsenap
2 tsk pressad citron
4 sardeller (inlagda, konserv)
3- 4 dl rapsolja
2 rejäla nävar finriven parmesanost
Salt och peppar

GÖR SÅHÄR : 
Använd en hög tillbringare eller skål. Blanda äggulor, vinäger, senap, citron och sardeller. Mixa slät. Tillsätt sedan oljan droppvis tills dressingen tjocknar och blivit vit då kan du hälla i oljan i en fin stråle samtidigt som du mixar. Vänd sist ner parmesanosten och smaka av med salt och peppar.

caesarsallad
Salladen sköljd och klar!

caesarsalllad_recept_dressing
Och här dressad med den goda caesardressingen med mycket parmesan i.

caesar_sallad_recept_dressing
Kycklingen läggs på och dom rostade brödkrutongerna. Hyvla sist över lite extra parmesan.

caesarsallad_recept_
Finns nog ingen sallad som är så god och mättande, älskar denna!! :-P

Rödbetssallad och annat gott rödgrönt till julbordet

Rödbetssallad med hemgjord Majonnäs

Röda och gröna röror till julmaten

Först och främst vill jag tacka för alla fantastiskt fina kommentarer jag fick igår, angående mitt beslut att lägga ner min Facebook-sida <3

När jag började blogga och senare lät min Facebook-profil bli offentlig, så bestämde jag mig för att svara på alla frågor från mina läsare.

Tycker att det hör till ett fint internet-vett att besvara de frågor som ställs. Men med tiden blev frågorna och därmed svaren bara fler och fler…

Så efter ett långt och moget övervägande så bestämde jag mig för att bara finnas tillgänglig för alla härinne på bloggen.

Du är varmt välkommen att följa mig här och komma med frågor som gäller det jag skriver om, nämligen hälsosam och god mat.

Eftersom jag har 18 års erfarenhet som restaurangkock och snart 6 år med min typ av LCHF-livsstil så har jag ju rätt mycket att dela med mig av.

Det känns viktigt för mig att hjälpa så många som möjligt att hitta en väg till en bättre hälsa, genom en så enkel sak som via maten vi äter.

Men för många är det inte lika enkelt, jag är lyckligt lottad som har mina stora matkunskaper.

Nog om det ämnet, nu över till de goda tillbehören till julbordet.

Jämtländska delikatesser till julbordet

Jämtländska delikatesser till julbordet och Tomtens första besök hemma hos mig

För mig är grönsakerna mycket viktiga för att ett julbord ska bli komplett, så var det även under alla år som jag jobbade med stora julbord.

Den feta och goda julmaten blir ännu läckrare med gröna tillbehör, såser och röror.

Syrliga grönsakstillbehör med majonnäs lyfter maten till ännu högre nivåer.

Först ut blir min rödbetssallad, den är alltid ett måste till skinkan hos mig.

Efter den följer några andra krämiga sallader som passar till julmaten. Portionsangivelserna gäller som tillbehör på julbordet

Inlagda Rödbetor

Rödbetssallad ca 6 port

2 dl skivade, inlagda rödbetor

½-1 dl inlagd gurka

1 dl majonnäs

1 juläpple

½ dl crème fraiche

1 tsk  senap

Salt och peppar

Lägg rödbetorna att rinna av i durkslag. Lägg ett smörpapper på skärbrädan, så blir den inte röd.

Skär rödbetorna i små tärningar. Tärna äpple och gurka lika fint.

Rör ihop majonnäs, crème fraiche, senap och kryddor. Rör ner tärningarna i majonnäsen, blanda försiktigt.

Rödbetssalladen tjocknar när den står i kylen, rör i mer majonnäs om du vill ha den lösare.

Rödbetssallad LCHF

Rödbetssallad med keso ca 4-6 port

1 liten burk keso

1 dl majonnäs

1 tsk Dijonsenap

2 inlagda rödbetor

Salt och peppar

Skär rödbetorna i små tärningar. Rör ihop keso och majonnäs, smaksätt med senap, salt och peppar.

Vänd försiktigt ner rödbetshacket.

Coleslaw med pepparrot

 Coleslaw med pepparrot ca 6-8 port

½ liter finstrimlad vitkål

ca 1 dl riven pepparrot

1 dl grädde

½ dl majonnäs

1 msk äppelcidervinäger

Salt och peppar

Blanda pepparrot, vinäger, salt och peppar med den strimlade kålen. Krama med fingrarna så kålen blir mjuk.

Rör ihop majonnäs och grädde till såsen och häll över kålen, blanda väl och ställ i kylen en stund.

Smaka av om det behövs mer kryddor.

Zucchinisallad

Zucchinisallad ca 6-8 port

3 dl tärnad zucchini

2 msk smör

1 msk pressad citron

Salt och svartpeppar

1 dl majonnäs

½ dl finhackad dill

1 finhackad liten, gul lök

2 msk kapris

Bryn zucchinin lätt i smöret några minuter. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft.

Låt svalna innan de övriga ingredienserna blandas ner. Smaka av om det behövs mer salt och peppar.

Lucka 18

Tomten tycker också om det rödgröna, här med sin favoritblomma, eldkrona...

Tomten tycker också om det rödgröna. Här med sin favoritblomma, eldkrona…


Smörstekt torskrygg med tomat och mangosalsa

torskrygg_salsa_smörstekt_recept
Måste bara få inflika hur kul det är att ni är med mig på banan igen, ni är så flitiga på att kommentera nu och det är desto roligare att blogga och skriva recept såhär. Fortsätt så, det gör mig sååå glad! :-P

Jag känner också att jag fått mer flyt på allt och börjar hitta tillbaka till mina kastruller och grytor och att inte jämt ha ont eller behöva hoppa fram. Inspiration går mycket hand i hand hur man mår så det är ser riktigt bra ut nu! ;-) Foten och jag är väl inte riktigt överens ännu, den trilskas med att bli svullen, illröd och det känns som den ska brinna upp inifrån när jag ”håller på” för mycket men det går en dag i taget. Värst är att jag har svårt att hitta några bra skor att ha på mig utomhus. Vill gärna ha en högre känga, ganska rymlig och som inte klämmer på högerfoten, men har inte lyckats hitta några ännu… Några som tål regn och rusk och förhoppningsvis som jag kan ha i vinter med. Tips mottages tacksamt om ni vet om några bra?!

Inneskor måste jag också ha heeeela tiden för att inte vricka eller stuka mig, (balansen är inte på topp, haha!!) och jag som är en ”barfota-människa” är inte van vid det men jag håller på sikta in mig på ett par Birkenstock, de ska väl vara bra? Utan remmar över fotrygg o häl, en öppen toffel liksom som man bara sticker in foten i. Men jäklar va dyra dom är… Lite svammel från mig… Nu till dagens recept.

En torskrygg är en torskrygg och det är bland de godaste fiskar jag vet. Röding är fint också men lax måste jag erkänna att jag inte är så förtjust i så när jag trodde de var laxfiléer jag hade i frysen som visade sig vara torskrygg blev jag himla glad.

Gjorde en enkel rätt och smörstekte torsken med flingsalt och peppar, öste den med smör och serverade med en het tomat/mango/gurksalsa och sweet chilisås vid sidan om. Hur gott och fräscht som helst. :-P

4 port
Det här behöver du : 
4 bitar torskrygg
75 gram smör
Flingsalt
Peppar

GÖR SÅHÄR : 
Smält smör i en stekpanna. Lägg i bitarna av torskrygg och sänk till medelvärme. Salta och peppra. Ös fisken hela tiden med smöret tills det är helt genomstekta. De behöver inte vändas. Servera med salsa och sweet chilisås.

Tomat/mango/gurksalsa
Det här behöver du : 
2 stora tomater
1 mango
10 cm gurka
1 tsk D´Elidas chilisås
Salt och svartpeppar
Chiliflakes

GÖR SÅHÄR : 
Tärna tomat, mango och gurka. Blanda runt med chilisås och kryddor. Låt den gärna få stå till sig en halvtimme så smakerna får lyftas fram. Servera till den smörstekta torskryggen.

torsk_torskrygg_recept
Torskryggen smörstekt på medelvärme i stekpannan. Ös med smör. Fisken behöver inte vändas.

salsa_tomat_mango_gurka
Salsan ger en god brytning till den salta, smörstekta torsken. Om du inte vill ha den så het och kryddig, dra ner på chilisås och chiliflakes i receptet.

smörstekt_torskrygg
Smaklig fisk! :-P

Tortellinisallad

tortellinisallad_ost 
En väldigt enkel, snabb och god pastasallad är denna med tortellini. En matig sallad med smakrik vinegrette, precis så passande en varm sommardag som denna! :-P

Det här behöver du :
3-4 port kokt tortellini
150 gram tärnad ost
1 ask körsbärstomater
2 dl majskorn
Isbergssallad
Salladskrydda

Vinegrette :
0,5 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
1 tsk flytande honung
Salt och peppar

GÖR SÅHÄR :
Blanda ingredienserna till vinegretten i en burk med lock/shaker. Skaka om och dressa tortellinin och grönsakerna med. Toppa med extra salladskrydda. Ät salladen ljummen eller kyld.

Pastasallad med kycklingfilé

pastasallad_kyckling
Längtar du till sommaren? Fräscha och enkla sallader? Det gör jag och då är pastasalladen det givna valet. Funkar alltid och kan förberedas och göras i större mängd om man ska bjuda på buffé eller annan tillställning. I och med att den serveras kall så tycker jag att bröd och sås är självklara tillbehör. Gärna baguette eller surdegsbröd och vad gäller sås så passar nästan alla kalla såser, allt ifrån rhode island, vitlökssås, örtdressing eller tzatziki som jag serverade till denna sallad.

Den här pastasalladen är en sån där klassiskt, god och enkel som man lätt svänger ihop med stekt kycklingfilé, pasta och valfria grönsaker. Jag har även tärnad ost i och serverar den som sagt med tzatziki och bröd, det blir extra gott! :-P

6 port
Det här behöver du :
ca 500 gram kycklingfiléer
Rapsolja att steka i
2 tsk malen paprika
Trocomare örtsalt
Svartpeppar

GÖR SÅHÄR : 
Hetta upp en stekpanna med olja. Stek kycklingfiléerna på medelvärme ca 8-10 min på varje sida. Krydda. Kontrollera att de är genomstekta, att köttsaften är genomskinlig och inte rosa. Lägg upp på skärbräda och låt vila en stund innan du skär upp dom i skivor och blandar med pastasalladen.

Salladen :
4 port kokt pasta (dressa pastan med lite olivolja, örtkrydda, salt och peppar)
Romansallad
Tomat
Gurka
Tärnad goudaost

Tzatziki :
150 gram riven gurka
2 dl turkisk yoghurt
2 rivna vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 skvätt vitvinsvinäger
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Riv gurkan grovt på ett rivjärn. Lägg gurkan i ett durkslag och salta (ca ½ tsk) så vätskan drar ur och den får stå och droppa av en stund. Blanda sedan med resten av ingredienserna och låt gärna stå i kyl nån timme före servering.

kyckling_kycklingfile_pasta_sallad
Godaste pastasalladen med kyckling, grönsaker och tärnad ost. Servera med tzatziki och bröd.