Från pommes och majonäser till veckans nyttiga matlådor. Igår lagade jag upp ett gäng lunchlådor till Nicke. En kall laxsallad med bland annat sparris och ägg. Jag använde faktiskt dillkryddan även här och det blev tummen upp av mannen och en matig sallad när vädret är lite varmare och man jobbar och sliter blev perfekt tyckte han!
Jag använde fyra laxfiléer som jag ska upp frysta i kuber och dressade med rapsolja och kryddor och lät ligga framme tills de tinat något. Sen stekte jag på dom i het panna och pressade över citron. Kylde ner och blandade med en matig sallad bestående av kokta sugarsnaps, sparris, gurka, tomat, tomat, rödlök och kokta ägg.
Kalla rätter är något som söks på mycket nu till buffér såsom student, skolavslutningar och andra högtider. De är enkla att förbereda och inget som behöver varmhållas så spara receptet om du har nån tillställning i sommar och behöver en riktigt god, matig sallad med lax som alternativ.
4 port
Det här behöver du :
4 laxfiléer
½ dl rapsolja
Trocomare spicy
Dillkryddan, recept HÄR
Chiliflakes
200 gram sparris
200 gram sugarsnaps
1 rödlök
1 kvist romanticatomater
6 kokta ägg
GÖR SÅHÄR :
Skär laxen i kuber. Ringla över rapsolja och krydda. Låt tinat något före du steker i het panna. Ställt åt sidan att svalna innan du blandar med övriga ingredienser. Förväll sparris och sugarsnaps i saltat vatten någon minut. Häll av och ställt åt sidan att svalna. Skär rödlök, tomater, gurka och ägg och blanda allt med den stekta laxen.
Gurkan kärnar jag ur innan jag skivar upp den så blir salladen inte så vattning.
Ingredienserna till denna enkla sallad.
Laxen med alla goda kryddor får tina lite före den steks.