Rosépepparbiffar 2 port
300 g köttfärs av lamm, nöt eller vilt
1 ägg
2 msk sesamfrön
2 msk majonnäs
1 msk mortlad rosépeppar
2 msk smör
Salt och peppar
Bryt ner färsen i en bunke. Tillsätt ägg, majonnäs, rosépeppar, salt och peppar.
Blanda snabbt ihop till en smet, låt vila tio minuter i kylen.
Doppa händerna i kallt vatten och forma till två biffar.
Stek dem i 3-4 minuter på var sida, beroende på hur tjocka du gör dem.
Stäng av plattan och låt biffarna steka färdigt några minuter på eftervärmen, så blir de saftiga.
Röd grönsaksröra 2 port
8 cocktailtomater
1 röd paprika
1 liten rödlök
2 msk smör
2 msk finhackad, färsk timjan
2 tsk balsamvinäger
Salt och peppar
Skär tomaterna i fyra delar och paprikan i 1 cm stora bitar. Hacka rödlöken fint.
Hetta upp smöret och fräs löken en minut utan att få färg.
Tillsätt paprika och tomat, krydda med salt och peppar.
Låt fräsa ett par minuter, häll då på vinäger och timjan. Låt allt bli varmt.
Servera till biffarna och stekt zucchini. Ett brynt vitlökssmör är gott till.
Fler tips på goda tillbehör hittar du i min kokbok Grillmat LCHF.
Den är, precis som mina andra två kokböcker, snart slutsåld.
Så vill du ha många goda grillrecept att testa till sommaren, skynda dig att köpa en nu