Pasta med grönkål i ört och citronsås med hasselnötter

Idag blev det en snabb pasta till middag.

Färsk spenatfylld tortellini i en sås med grönkål, örter och citron. Toppade det hela med rostade hasselnötter o oh solroskärnor.

2 port

Det här behöver du :

250 gram färsk tortellini

1 knippe grönkål

1 burk creme fraîche franska örter

Nymalen svartpeppar

Juice av en halv citron

Ca 2 dl pastavatten

Hasselnötter och solroskärnor

GÖR SÅHÄR :

Koka pastan enligt anvisning. Hetta upp en stekpanna och fräs på grönkål skuren i mindre bitar med olivolja.

Rör ner creme fraiche och vänd runt. Krydda med nymalen svartpeppar.

Sänk värmen och pressa över citronjuice, tillsätt pastavatten och pastan. Toppa med rostade hasselnötter och solroskärnor. Det var detta jag hade hemma men fungerar lika bra med pinjenötter, valnötter, pumpakärnor etc eller utesluta helt om man vill.

Bon apetit!

Ljuvlig pastasallad med kyckling och favoritdressingen
Sommaren har gått rasande fort, snart är vi inne i september och temperaturen blir svalare och jag börjar längta efter höstgrytor, tända värmeljus, krypa ihop i soffan med raggsockor och en mysig filt. Känna doften av sprakande vedträn från kaminen och djuren som snarkar gott intill mig. Jag älskar hösten!! Men även sommaren har sin […]
Färsk tortellini med ost och skinksås toppad med parmesan
Jag leverera inte i den takt jag gjort men NÄR jag gör det så kommer recept och inspiration direkt från hjärtat. Här har vi en enkel men extremt god pasta. Färsk tortellinin fylld med ost/skinka. Jag kokade upp saltat vatten och lät pastan gå al dente. Sparade lite av det saltade pastavattnet. Vid sidan om […]
Lövbiff med pasta och ädelostsås
Så mycket bättre än såhär blir det inte. Det kan inte gå fel, det kan inte bli godare. Färsk lövbiff i tunna strimlor behöver en gudomlig sås. Och vad är bättre än ädelost? Krydda rikligt med svartpeppar och var generös med osten så blir det garanterat en 10-poängare till middag! 4 port Det här behöver […]
Ljummen pastasallad med kassler och ost
Sommartid eller höst? Här nere i södra Sverige är det 6 grader på morgnarna när vi kör till jobbet… Blåst, regn varvat med sol och temperatur runt 15-20 under dagarna. Lite svårt att ta in när vi närmar oss mitten av juli.😉Folksamlingar och köer som vanligt trots pandemin så man undrar ju hur folk tänker […]
Ljummen pastasallad med kassler och ost
Sommartid eller höst? Här nere i södra Sverige är det 6 grader på morgnarna när vi kör till jobbet… Blåst, regn varvat med sol och temperatur runt 15-20 under dagarna. Lite svårt att ta in när vi närmar oss mitten av juli.😉Folksamlingar och köer som vanligt trots pandemin så man undrar ju hur folk tänker […]
Pansarsoldatens pastasås
När jag började bläddra runt bland gamla militärrecept blev jag både nyfiken och nostalgisk då min pappa jobbat hela sitt liv inom Försvarsmakten. Konserver har jag ätit mycket som barn, likaså pulversoppor och chokladen pappa hade i skrivbordslådan på jobbet som jag tjatade att få smaka varje gång trots att den inte var speciellt god. […]
Chiligulasch
Gulasch, en mustig köttgryta med mycket smak, mycket vätska. En gryta baserad på nöt, lamm eller fläskkött och här med en extra touch av chili. Därtill innehåller den tomat, paprika, lök och i det här fallet en massa hetta från både D’Elidas chilisås, fefferoni, chilipulver och cayenne… En gryta som inspirerats av både det spanska […]
Omelett med spagetti och rökt fläsk
Det finns många sätt att trolla fram goda, billiga, matiga luncher, snabbt och enkelt. Omelett är en av dom. Ägg, ägg, ägg tänker ni nu… Men omelett som får sällskap av mer än kryddor kan bli hur gott som helst! Har man dessutom lite rester i kylskåpet så är det bara att plocka fram allt […]
Kyckling i krämig parmesan och örtsås
Det har blivit ett litet uppehåll sen sist. I förra veckan fick vi ett hemskt dödsbesked. Vår vän, Nickes chef och kollega sen 25 år omkom väldigt hastigt och våra tankar och förehavande har förstås varit på helt annat håll.😞 Det är så ofattbart och obeskrivligt men vi kämpar på och hjälps åt och delar […]