Kryddig svamp
I fredags köpte jag väldigt fin ostronskivling på marknaden, en del av den la jag in i en smakrik citronmarinad.
Den lite köttiga svampen passar väldigt bra just till att marinera, den blir mycket god som tillbehör till stekt fisk, på varma mackor eller pizza.
Senare i veckan kommer ett recept på just en pizza med vegetarisk fyllning, som jag gjorde på den här svampen.
Svamp, särskilt champinjoner, är inte bra att äta råa.
Så att först förvälla den några minuter i kokande vatten tar dels bort jordbakterier men även en del giftiga ämnen.
Vill du göra inlagd svamp i ättikslag så hittar du recept här.
Marinerad svamp
250 g färsk svamp, jag hade ostronskivling
4 dl vatten
2 tsk salt
½ dl pressad citron
2 vitlöksklyftor i bitar
2 tsk Resi, ekologisk kryddblandning
Kallpressad olivolja
Skär svampen i mindre bitar och förväll 5 minuter i kokande vatten och salt.
Blanda citron, vitlök, olja och kryddblandning.
Har du inte den kryddan så kan du blanda paprikapulver, timjan och chiliflingor istället.
Låt svampen rinna av i durkslag och blanda sen ner den direkt i oljan medan den är varm.
Lägg upp på burk, se till så att oljan täcker svampen, då håller inläggningen i flera månader.
Oljan som blir över blir god att använda som salladsdressing.
Klicka på bilden nedan så kommer du till ett av mina tidigaste recept här på bloggen, dragonmarinerade kastanjechampinjoner.