Fisktips
Jag har alltid tyckt om panerad fisk men de som serveras på restaurang eller finns i frysdisken på affären innehåller oftast gluten.
Något som går riktigt bra att använda istället för en vanlig dubbelpanering med vetemjöl, ägg och ströbröd är psylliumhusk, uppvispat ägg och sesamfrön.
Här hittar du ett exempel på det, sesampanerad torsk och gräddstuvad fänkål med saffran.
Här har jag gjort en enkelpanering med bara ägg och riven parmesan, det blir riktigt gott.
Panerad rödspätta för 2
4 spättafiléer
1 ägg
1 dl riven parmesan
Salt och peppar
Krydda fisken lätt med salt och peppar. Vispa upp ägget med en gaffel i en djup tallrik.
Häll osten i en annan tallrik
Doppa fiskfiléerna, håll en stund över tallriken så de får rinna av.
Doppa dem så i den rivna osten, klappa in den ordentligt.
Låt spättan ligga och vila en stund på ett fat innan stekningen, så torkar osten fast lite och får finare stekyta.
Stek ett par minuter på var sida i smör, tills fisken blivit gyllenbrun.
Varm tomatsallad
250 g cocktailtomater
1 röd paprika
50 g smör
1 tsk finhackad timjan
Lite rivet skal och saft av 1 ekologisk citron
Salt och peppar
Dela tomaterna och skär paprikan i smala strimlor.
Stek dem några minuter i smör, smaksätt med kryddor och citron.
Servera den stekta fisken med tomatsalladen, nykokt sparris och rört smör smaksatt med citron och lite smulat flingsalt.
Kokboksreklam
Tycker du om mina mattips så får du gärna stötta mitt skrivande genom att köpa någon av mina kokböcker.
Du kan läsa mer om dem i länkarna nedan, de två på slutet finns nu bara som E-bok, då de inbundna är slutsålda.
Stora diabeteskokboken – Recept och råd för stabilt blodsocker Skriven med Lars-Erik Litsfeldt
Baka med frukt & grönt – En glutenfri blandning av sött och salt
Birgitta Höglunds bästa grilltips
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Låt bönor förändra ditt liv – E-bok Med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson
Gammaldags husmanskost på nytt sätt- E-bok Med Annika Dahlqvist