Snabblagad torsk 2 port
ca 400 g torsk i bitar
2 dl tomatröra
1 ekologisk citron
1 msk oregano
Salt och peppar
Krydda fiskfiléerna runtom med salt, peppar och lite pressad citron.
Lägg fisken på en tallrik eller ugnsfat som på bilden nedan och klicka ut ajvar i mellanrummen.
Lägg skivor av citron över och krydda med oregano.
Jag använder sällan micro, men den här rätten gjorde jag i ett litet hotellkök på Mallorca för några år sen.
Kör fisken på läget under full effekt i micron, jag tog 3×1 minuter med en minuts vila mellan gångerna.
Då blev fisken lagom kokt i den typ av micro jag hade, du får känna efter hur effektiv din är, kör inte fisken för länge för då blir den torr.
I vanlig ugn blir 10-12 minuter på 175º lagom för den här rätten.
Du kan också steka fisken snabbt och värma tomatsåsen till i stekpannan när du vänt fisken.
Som tillbehör stekte jag tärnad pumpa, lök och ostronskivling i smör och kryddade med salt, peppar och paprikapulver.
Vanligt smör i skivor till, så mättar även den här fiskrätten riktigt länge.
Vill du ha fler tips på njutbara och mättande rätter, läs då mer om min matfilosofi och ta en titt på mina kokböcker här.