Amerikansk Äppelpaj
Amerikansk Äppelpaj
Deg:
375 gr vetemjöl
(2 tsk rivet  citronskal)
230 kallt smör
7 msk iskallt vatten
Fyllning:
1 kg skalade skivade äpplen
200 gr socker
1 tsk kanel
40 gr maizena


Bearbeta ihop smör citronskal och mjöl, tillsätt vatten och kör bara ihop tills det blivit en deg. Kör du för länge kan degen bli seg.
Dela i 2 lika stora bitar, plasta in och lägg i kylen minst 1/2 timme.

Kavla ut ena degen och lägg i en pajform..
Vispa ihop socker,kanel och maizena.Tillsätt äppleklyftorna och rör runt så att alla täcks av blandningen. Häll i pajskalet.
Kavla ut den andra degen, pensa kanterna med vatten på den deg som sligger i pajskalet, lägg på pajlocket och knip ihop med första längs kanterna. Klipp av överflödig deg ca 2-3 cm runt hela kanten. Med hjälp av dina fingrar kniper du en vågig kant runt om hela.
Pensla med lite vatten på ovansidan och strö lite socker, skär sen några snitt i locket.

Ugn 200° 20 minuter
175° 30 minuter

Servera med vaniljsås
Halloween cookies…….

Har gjort lite Halloween cookies som finns här: http://www.strosselannat.se/blog/strossel-annat-blogg/posts/halloween-cookies
LCHF recept för fisksoppa med sting

LCHF recept fisksoppa

En god LCHF soppa med lite sting i!

LCHF fisksoppa med sting
Portioner: 4 st

Ingredienser
2 msk smör
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 fiskbuljong
2 dl paprika och chili crème fraiche
4-5 dl grädde
400 g fryst lax
2-3 dl frysta grönsaker efter smak och tycke, jag använde ärtor, majs och paprika blandning.
Citronpeppar

Så här gör man
Börja med att fräsa vitlök och löken i smör. Tillsätt sedan en buljongtärning och lite vattne.

Häll sedan i créme fraichen, grädden och laxen, som du har skurit i tärningar. Smaka sedan av med citronpeppar.

Tillsätt sedan grönsakerna och servera!

LCHF recept för Laxgratäng

LCHF recept laxgratäng

En jätte god lchf laxgratäng som passar både till lunch, middag och fest!

LCHF Laxgratäng
Tid: ~40 minuter
Portioner: 6 st

Ingredienser
600 g laxfilé utan skinn
Salt
Citronpeppar
300 g räkor med skal
170 g kräftstjärtar
4 dl crème fraiche
1 dl riven ost
1½ msk tomatpuré
1 dl hackad dill
1 krm cayennepeppar
½ tsk sambal
1 vitlöksklyfta

Gör så här
Börja med att smörja en ugnsäkerform och lägg i dina laxbitar. Salta dem sedan och ha även på lite citronpeppar. Lägg sedan över aluminiumfolie och låt dem förgräddas i ca 10 minuter på 200 grader.

Vispa sedan din crème fraiche med hjälp av en elvisp så den blir relativt fast. Skala sen räkorna och hacka dom ganska grovt. Blanda sedan räkorna, ost, tomatpuré, kräftstjärtar, sambal, dill cayennpeppar, pressad vitlök och lite salt med din vispade crème fraiche – tills det blir en riktig gubbröra! Applicera denna härliga röra sedan på laxen och låt det här grädda i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter!

LCHF recept för Currykyckling

En god och enkel currykyckling som passar utmärkt som en LCHF-rätt..

Currykyckling á LCHF
Tid 45 minuter
Portioner: 3 st

Ingredienser
4 kycklingfiléer
Smör
3-4 vitlöksklyftor
2-3 tsk curry
½ tsk salt
1-2 tsk sambal oelek
8-10 stora färska champinjoner
1 liten purjolök
3-4 dl grädde
1 brk crème fraiche, ca 150 g

Gör så här
Börja med att skiva champinjonerna och strimla purjolöken. Stek dem sedan i smör och lägg över dom i en bunke.

Dela sedan kycklingen i mindre bitar och smält smör i en stekgrytta. Lägg i curry, sambal oelek, salt och vitlök, fräs till kryddorna.

Lägg sedan i kycklingbitarna och bryn dom. Tillsätt grädden och låt det sen småputtra under lock i 35-40 minuter.

Tillsätt sist crème fraichen och låt koka upp. Servera med broccoli, blomkål eller några andra kokta grönsaker.

LCHF recept för Korvgratäng

En snabblagad och enkel korvgratäng som nästan inte innehåller några kolhydrater.

Korvgratäng á LCHF
Tid 25 minuter
Portioner: 4 st

Ingredienser
400g falukorv
200g riven mozzarella
1 burk med 185 gram ICA:s basilikapesto
½ gul eller röd paprika
Pizzakrydda
Svartpeppar

Gör så här
Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Skiva sedan falukorven och placera dom i en smörad form på rader, om du är osäker så kika på bilden.

Ta en rejäl klick med pesto på varje korvbit.

Hacka sedan paprikan i små bitar och strö över korvbitarna. Avsluta sedan med parmesanosten och kryddorna.

Låt det grädda i 15 minuter. Om du har grill funktionen på din ugn så kan du byta till det när det är ca 5 minuter kvar.

Servera med en fräsh sallad!

LCHF Köttfärskalops

En snabblagad och god Köttfärskalops för de som går på LCHF-dieten men passar funkar även för icke-lchf:are!

LCHF Köttfärskalops
Tid 25 minuter
Portioner: 4 st

Ingredienser
500 gram nötfärs
2 dl vispgrädde
50 gram smör
½ lök
½ morot
Salt
Vitpeppar
Kryddpeppar
Lagerblad
1 mörk oxbuljong/köttbuljong
Soja

Gör så här
Börja med att steka färsen och löken i smöret. Krydda sedan med salt, vitpeppar och kryddpeppar.

Häll sedan i vispgrädden och lägg i lagerbladen.

Efter att du har skalat, skivat och haft

Skala och skiva morötterna. Ha sedan ner dom och låt detta koka ihop i ca 20 minuter. Avsluta med lite soja, mest för färgens skull.

Servera gärna med sallad eller broccoli. För de icke LCHF-ätarna så passar ris till!

Äppelpaj a lá LCHF
LCHF äppelpaj – har du börjat med LCHF diet och kanske fortfarande vill unna dig en äppelpaj ibland? Hittade följande äppelpaj alá LCHF recept  på Karin Melchersson kostblogg. En smarrig och god LCHF äppelpaj för dig som går på LCHF diet! Ingredienser, pajfyllning 1 Äpple Ingredienser, pajdeg Hasselnötter Sötmandel Riven kokos Smör Gör så här [...]
LCHF tårta

En smarrig gräddtårta på LCHF metoden. Kan varieras!

Gräddtårta á LCHF
Tid 30-40 minuter
Portioner: 10 st

Ingredienser
Tårtbotten:
4 ägg
4 msk sukrin
25 g smör
½ dl pofiber
¾ dl kokosmjöl
½ dl vispgrädde
2 tsk bakpulver
½ tsk äkta vaniljpulver

Vaniljkräm:
4 äggulor
½ dl sukrin
1-2 tsk äkta vaniljpulver
½ dl vispgrädde
125 g smör

2 dl vispgrädde
2 dl hallon

Gör så här
Börja med att vispa ägg och sukrin luftigt. Smält sedan smöret och ha i grädden.
Passa sedan på att blanda alla andra ”torra” ingredienser.

Sen vispar du smör/grädden i äggsmeten och vänder försiktigt ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Slå upp smeten i en smörad och kokosflingbröad springform.

Låt det grädda i ugnen i ca 25 minuter på 175 grader.

Stjälp upp och låt det sedan svalna, och passa på att ordna med vaniljekrämen.

Lägg dina äggulor i en tjockbottnad kastrull och slå i alla ingredienser förutom smöret. Låt det här koka upp under vispning och var nogrann! Det bränner lätt. När du tycker att smeten är tillräckligt tjock så drar du bort kastrullen från plattan och vispar i smöret tills du får en blank kräm. Smaka av med vanilj.

Dela din färdiga kaka i två delar och bre vaniljkräm mellan kanan och vispgrädde runt om och på.

Dekorera med dina hallon och servera!

Min egen äpplekaka
Min egen äpplekaka Ingredienser 6-8 äpple kanel 150 gr. smör 1 1/2dl. socker 2 dl. vetemjöl 1 dl. havregryn 1 msk. vaniljsocker 1 tsk. bakpulver Gör så här Skala och kärna ur äpplen, klyfta och lägg i en eldfast form strö över kanel. Smält smöret i en kastrull och blanda i de torra ingredienserna. Bre [...]