Allting har en ände…
Nu, mina Vänner, är det dags för mig att avsluta äventyret med matbloggen Birgitta Höglund’s Mat.
Just idag är det exakt 3 år sedan jag skrev för första gången härinne.
Idag kom jag också upp till den smått otroliga summan av exakt 900 inlägg.
Att skriva i det för mig tidigare okända mediet, lärde jag mig under en 3-timmars bloggkurs på teknikmässan Eclectic Tech Carnival på Umeå Universitet.
Det närmaste jag någonsin i livet kommit universitetsstudier, kan jag tillägga.
Lyckades på dessa korta timmar lära mig att behärska bloggandet via WordPress, ja någorlunda i alla fall.
Skrev mitt första recept samma kväll, ett mycket enkelt sådant på Äggröra.
Det fick inleda den långa kavalkad av recept på Naturligt God Mat Att Njuta Av, som blev ett signum för min blogg.
Mat lagad på så naturnära råvaror som möjligt, med minsta möjliga mängd kolhydrater.
Jag ville på det här sättet dela med mig av alla de kunskaper som jag samlat på mig under mina 18 år i olika restaurangkök.
Kunskapen att det kan vara väldigt snabbt, enkelt och roligt att laga bra mat.
Med tanke på alla de besökare jag haft under de här åren, verkar det som jag lyckats med mina intentioner.
Bloggandet har gett mig ett fantastiskt fint kontaktnät av matintresserade runtom i landet och även på många andra platser på vårt klot.
Matskrivandet har det senaste året lett mig in på många intressanta uppdrag, som tar mer och mer av min datortid.
Uppdrag som är så roliga och spännande, så det har blivit allt mindre med tid att ägna mig åt bloggen.
Därför känns det nu efter precis 3 år helt rätt att avsluta just den här delen av mitt skrivande.
Varannan söndag kan Du ta del av mina recept inne på Kostrådgivarna.se. Där bidrar jag och Klara Dessermed goda och nyttiga LCHF-recept.
Den sidan har på kort tid blivit en viktig mötesplats för väldigt många som vill lära sig mer om bra mat och hälsa. Jag fortsätter dessutom att skriva matkrönikor varje månad i 100% Östersund
Jag arbetar också vidare med utvecklingen av Restaurang PriMaten i Uppsala, där kan Du ta del av mina recept mer i verkliga livet.
På veckorna serveras ett stort urval av frukost- och lunchrätter helt baserade på naturliga råvaror, tillagade enligt LCHF och Paleo.
I september 2013 öppnades även PriMaten Deli i Svava-gallerian i centrala Uppsala.
Recept härifrån min blogg har nu också börjat leta sig ut i butikerna.
Spröda frökex från det lilla familjebageriet Huså Bröd i västra Jämtland finns att köpa i delikatessbutiker över hela landet.
Hittar Du dem inte i närheten av där Du bor så finns de också att beställa här från LCHF-Butiken.
Jag samarbetar också med Glada Lådan, en butik som säljer Jämtländska råvaror på nätet.
Du får gärna lägga till Birgitta Höglund som vän på Facebook, så blir det lite mer vardaglig kontakt.
Där delar jag med mig av nyheter kring mitt matskrivande, intressanta länkar, kostfunderingar och tips på ett och annat gott.
Mina recept kan numera också läsas i bokform, i kokboken LCHF för seniorer.
Dr Annika Dahlqvist bidrog med ett förord om sin syn på kosten och dess fördelar för hälsan.
Boken finns också på Finska under namnet Karppaa terveellisesti och kan beställas här på Bookplus.fi
Min andra kokbok Grillmat LCHF har nu kommit ut, klicka på bilden så kommer Du till den på Adlibris.
Det har varit riktigt roligt att skriva en bok med alla mina favoritrecept som passar en grillmiddag.
Min vän Anna Hallén har skrivit ett mycket intressant förord till boken.
Kokboken på bilden under är min tredje, Långkok för LCHF och Paleo. Den kommer ut i bokhandeln i september 2013.
Förordet är skrivet av Ann Fernholm, som skrivit boken Ett sötare blod. Här en länk till hennes blogg med samma namn.
Vill Du ha tips på lite godsaker som passar fint nu på sommaren, så klicka Dig vidare till Bloggreceptboken.
Kokboken har nu haft premiär på nätet och kan laddas ned helt gratis.
Där skriver jag och 19 andra av landets bästa matbloggar om våra favoriträtter på temat ”Något köpt, Något lagat”.
Bloggen kommer att ligga kvar, så använd den gärna som receptarkiv när Du behöver inspiration.
Jag stänger från den 24/4 2013 av kommentarsfunktionen, då bloggen senaste tiden översvämmats av spam.
Är det något du undrar över eller vill kommentera så hittar Du mig här på Facebook eller skicka ett mail, adressen finns under Kontakt.
För att hitta ett speciellt recept är det bara att skriva in den ingrediens eller rätt Du vill hitta i sök-rutan längst upp till höger, klicka på Sök och så kommer receptet fram.
Eller botanisera bland de olika kategorilänkarna i högermarginalen, där är alla recept uppdelade i sina respektive kategorier.
Till sist vill jag framföra ett stort Tack för allt stöd och glada tillrop jag fått från Dig, Kära Läsare.