Det är väldigt tyst här bland kommentarerna, ni har väl inte övergett mig såhär i mellandagarna?
Trafiken strömmar in och det söks o googlas väldigt mycket på nyårsmat, förrätter, varmrätter, hela menyer och desserter så jag ser att ni är kvar i alla fall! *phuu*
Jag har dock en (ja, okej! Ett par) frågor till er!
Hur firar ni nyåret??
Skumpa, glitter och glamour?!
Hemma med familjen eller bortbjudna?!
Någon stående tradition?!
Inget firande alls?!
Raketer eller inte?!
Jag är supernyfiken!
Hur dom flesta firar jul vet vi ju alla, men nyåret? Orkar ni barnfamiljer hålla er vakna till tolvslaget? Firar ni ”lilla nyår” ni som har småbarn? Eller blir det en extra powernap på eftermiddan för barnen?
Och alla ni andra, unga som gamla, par som singlar, hur firar ni nyåret egentligen??
Här hemma har vi alltid haft lite extra festligt med barnvänliga drinkar, alkoholfritt bubbel, lite snittar o glitterpinnar vid tolvslaget. Ofta brukar det ju vara snö och det är då himla mysigt att stå ute och tända grillkorgen o grilla varsin korv eller nåt annat enkelt men gott! Man behöver ju nödvändigtvis inte krångla till det!
När barnen var små firade vi lite tidigare på kvällen och vi brukar göra nån liten nyårsöverraskning/present till dom. Raketer är det sparsamt med, men några stycken brukar vi ha för barnen tycker det är spännande att se på. Tack o lov har vi aldrig haft några hundar som reagerat på smällarna, då hade de nog inte blivit några alls.
Tre-rätters har vi sällan brytt oss om utan riktat in oss på en god middag. I många år har jag gjort smörgåstårtor och sen lite små snittar och tilltugg till tolvslaget. Det brukar vara vad vi orkar med. Desserter jag har gjort brukar bli uppätna först på nyårsdagen.
Berätta gärna hur just NI brukar göra, tror det är fler än jag som är nyfikna faktiskt!
Här kommer i alla fall ytterligare ett supergott recept på snittar/tilltugg ifall ni skulle ha slut på idéer.
12 st
Det här behöver du :
200 gram kallrökt lax
1 burk creme fraiche
1 burk löjrom alt. stenbitsrom (80 gram)
½ kruka dill
Salt och peppar
GÖR SÅHÄR :
Hacka den kallrökta laxen fint. Blanda med creme fraiche, stenbitsrom och hackad dill. Salta och peppra. Smaka av. Fördela ut på 12 små skivor av baguette. Garnera med dillvippa.