Igårkväll bakade jag denna vansinnigt goda, sega, knäckiga paj med hallon och blåbär. Ja, jag har tjuvsmakat en sked på fredagsfikat redan, ville ju veta hur seg och knäckig den blev! Och den får verkligen med beröm godkänt. Det var visst nån annan här i huset som också provsmakade en BIT nyss och ”DEN var fruktansvärt goooood!!” Inspirationen till pajen fick jag från bloggen Frostrosor*.
Tanken är att det ska finnas kvar lite till eftermiddagskaffet då vi har ett byggjobbare som håller på i garaget. Men man vet ju aldrig…
Ha en finfin fredag allihopa och gör som jag, låt dig inspireras och prova denna paj!
*Recept och inspiration från frostrostor.nu. Har dock gjort vissa ändringar. Jag ökade på mängden bär till ½ liter och ha till hallon. Ingen citron och ingen kardemumma. Originalrecept hittar ni HÄR.
250 gram hallon
250 gram blåbär
2 msk socker
2 tsk potatismjöl
100 gram smör
2 ½ dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
1 ägg
GÖR SÅHÄR :
Smörj en pajform. Mät upp hallon och blåbär i en bunke. Tillsätt 2 msk socker och potatismjöl. Vänd runt så allt blandas. Häll därefter över i en pajformen.
Smält smöret och låt det svalna. Blanda socker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Vispa upp ägget. Rör ner det smälta smör tillsammans med det uppvispade ägget i mjölblandningen. Rör slät och bred över bären i formen.
Grädda på 200 grader i cirka 35 minuter. Pudra över florsocker, servera med vaniljsås och färska bär!
Hallon och blåbär gottar till sig med potatismjöl och lite socker innan täcket läggs på.
Efter ca 35 min i ugnen är pajen härligt gyllene och och bären bubblar i kanterna. Låt den svalan något så blir den extra knäckig och seg.
Färska bär är alltid fint att dekorera med.
Fredagsmys – dubbelmums!
Tips på bra frisör i Stockholm city!
Bra frisör i Stockholm city? Ta en titt på den bästa frisören i Stockholm city!
Tips på bästa Solarium i Stockholm!
Bästa solarium i Stockholm? Sola solarium på Suntana – bästa Drop-In solarium i Stockholm city!
Suntana finns även i Solna, Sundbyberg , S:t Eriksplan och Enskede.
- Fläskfilé med ädelostsås och morotskaka
- Lördagsgodis – Tryfflar med bär
- Glutenfria ostpiroger
- Baka med frukt & grönt – En glutenfri blandning av sött och salt
- Pizzagratäng till fredagsmyset
- Korv Stroganoff på mitt sätt
- Gorgonzolafylld lax med dillmajonnäs
- Nystart – Tre tips på enkla äggrätter
- Tips på efterrätter till Nyårsafton
- Tips på varmrätter till Nyårsafton – Kött, fisk och vegetariskt med goda tillbehör
- Tips på förrätter till Nyårsafton
- Mina bästa recept till julbordet – Del 3 Glögg och julgodis
- Mina bästa recept till julbordet – Del 2 Glutenfria kakor och matbröd
- Tomtens snabba jultips – Glutenfria saffransmuffins med hallonsylt
- Vitlökssill med örter och rödvinssill till julbordet
- Gröt med bär, valnötter och julkryddor
- Tomtens snabba jultips – Remouladsås med curry
- Senapssill och citronsill till julbordet
- Julbröd utan gluten, ägg, mjölk och nötter
- Krämig laxmousse till julbordet
- Fläskfilé med ädelostsås och morotskaka
- Lördagsgodis – Tryfflar med bär
- Glutenfria ostpiroger
- Baka med frukt & grönt – En glutenfri blandning av sött och salt
- Pizzagratäng till fredagsmyset
- Korv Stroganoff på mitt sätt
- Gorgonzolafylld lax med dillmajonnäs
- Nystart – Tre tips på enkla äggrätter
- Tips på efterrätter till Nyårsafton
- Tips på varmrätter till Nyårsafton – Kött, fisk och vegetariskt med goda tillbehör
- Tips på förrätter till Nyårsafton
- Mina bästa recept till julbordet – Del 3 Glögg och julgodis
- Mina bästa recept till julbordet – Del 2 Glutenfria kakor och matbröd
- Tomtens snabba jultips – Glutenfria saffransmuffins med hallonsylt
- Vitlökssill med örter och rödvinssill till julbordet
- Gröt med bär, valnötter och julkryddor
- Tomtens snabba jultips – Remouladsås med curry
- Senapssill och citronsill till julbordet
- Julbröd utan gluten, ägg, mjölk och nötter
- Krämig laxmousse till julbordet