Gott till grillat
Dagens lättlagade sommartips är ett recept från min bloggs barndom, nästa vecka fyller den hela 15 år.
De här smakrika champinjonerna passar bra som grilltillbehör, på en tapasbuffé eller som en vegetarisk varmrätt, då blir det här receptet lagom för två.
Servera då till exempel min lättlagade ratatouille med gulbetor och zucchini till.
Ostgratinerade champinjoner ca 4 port
16 st jämnstora champinjoner
2 dl riven Manchego, Västerbottensost eller annan lagrad ost
1 dl finskuren purjolök
3 msk smör
2 tsk hackad, färsk timjan
2 vitlöksklyftor
Några droppar citronsaft
Salt och peppar
Bryt loss foten på svamparna och skär i små tärningar.
Skär purjon i lika små tärningar och riv vitlöken fint.
Bryn smöret och stek svamphacket gyllenbrunt, krydda med salt, peppar och citron.
Tillsätt purjo och vitlök, låt bryna med en stund.
Lägg champinjonhattarna i en ugnsform.
Fyll hålen med svampröran och lägg på en topp av riven ost, gratinera på 200º i 10 minuter.
Bilden nedan kommer från kokboken Birgitta Höglunds bästa grilltips, den är en nyutgåva av tidigare slutsålda Grillmat LCHF.
Där har jag gjort just det, samlat mina bästa grillrecept, du hittar något för alla smaker.
Vill du ta del av mina bästa vegetariska tips så hittar du det i min snart slutsålda kokbok Gröna, sköna tillbehör.
Den har blivit mycket populär och ligger just nu på plats 18 på Bokus Topplista inom flest sålda böcker i kategorin Mat & Dryck.