Restsallad
Har du kvar lite rester från en grillmiddag i kylen, så blir den snabbt en riktigt god och mättande sallad.
Nu är den tiden när salladen är som godast, om du så har egen eller handlar hos någon lokal odlare.
Här i Jämtland har sommaren inte varit så varm, men de långa ljusa nätterna gör att grönsakerna växer fint och får en fantastisk smak.
Jag köper ofta mina sommargrönsaker på Ås Trädgård, ta gärna en tur till deras gårdsbutik om du är i närheten.
I morgon ska jag dit och köpa en hel del gröna läckerheter som ska få vara med på bild i min nästa kokbok.
Här kan du nu köpa min och Annika Dahlqvists kokbok Gammaldags husmanskost på nytt sätt.
I den ingår också mängder av grönt från den ekologiska trädgården, på vackra bilder tagna av Mikael Eriksson.
Varm sommarsallad 1 port
150 g grillat fläskkött eller kyckling
1 liten, gul lök
2 msk smör
Några droppar Worcestershiresauce
Salt och peppar
½ röd paprika
50 g fetaost
Ekbladssallad eller andra gröna blad
Färsk timjan och bladpersilja
Kallpressad olivolja och balsamvinäger
Flingsalt
Strimla köttet och löken. Bryn smöret lätt och stek kött och lökstrimlor gyllenbruna, krydda med salt, peppar och Worcestersås.
Lägg upp salladsblad runt en tallrik, placera köttet i mitten med strimlad paprika och smulad fårost runtom.
Ringla olivolja och vinäger över och garnera med färska örter och lite flingsalt.