Unicorn hot chocolate
 
Unicorn Hot Chocolate'
 
2 glas
 
Ingredienser:
 
4,8 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 msk socker
115 gr vit choklad
Blå och rosa Progel
Vispad grädde
Strössel
Färgade mini marshmallows
 
Instruktioner:
 
Kombinera, mjölk,vaniljsocker, socker, vit choklad och Progel (om du skall ha samma färg på båda) annars färgar du efteråt.
Värm över medelvärme, rör hela tiden tills chokladen smält. Ta bort från värmen.
 
Strösselkanten på glaset:
 
Smält lite choklad och doppa glasets kant och doppa sedan det i strössel av valfri sort.
 
Häll i den heta mjölkblandningen i glasen.
Toppa med vispad grädde och mini marshmallows.

  1.  
 
Drycker för varma sommardagar
Gurkdrink från Grillmat LCHF... Foto Mikael Eriksson

Gurkdrink från min grillbok
Foto Mikael Eriksson

Läskande, kylda drycker

Just nu är det otroligt varma majtemperaturer så idag får du tips på några sockerfria och riktigt läskande drycker att svalka dig med.

De vackra bilderna är tagna av Mikael Eriksson, som fotograferade mina första fyra kokböcker.

Bilderna i inlägget kommer från Birgitta Höglunds bästa grilltips som i länken kostar bara 195 kr inkl frakt, direkt från Lumio Förlag.

Sockerfri Sangria från Grillmat LCHF... Foto Mikael Eriksson

Sockerfri sangria
Foto Mikael Eriksson

Här nere kommer tips på hur du enkelt kan smaksätta ditt eget vatten i sommar, istället för att köpa kemiskt smaksatt vatten till högt literpris.

Då sparar du snabbt in de pengar det kostar att köpa min grillkokbok, så du får veta hur du gör de övriga dryckerna och alla mina goda grillrecept 🙂

Smaksatt bärvatten från Grillmat LCHF... Foto Mikael Eriksson

Smaksatt bärvatten
Foto Mikael Eriksson

Isvatten med örter och bär

Iskallt vatten med smaksättning av olika bär och örter, det är det mest uppfriskande som finns en varm sommardag.

Vattnet tar åt sig mycket smak av bären om de får stå i kylen och dra.

Frysta bär ger ifrån sig mer saft, så vill du ha riktigt mycket smak och färg på vattnet tar du såna.

Eller mosa några av de färska bären som läggs ner i flaskan.

Frys gärna in olika bär och blad från örter i istärningar, det ser fräscht ut i glas och kanna.

Kolhydrathalten bli väldigt låg i det smaksatta vattnet, särskilt jämfört med saft och läsk.

Plocka stora, fina kvistar av örterna, skölj dem väl och stoppa ner i en flaska eller karaff.

Lägg i ca 1 dl bär, fyll på med kallt vatten och ställ i kylen över natten.

Lingon och rosmarin

Svarta vinbär med några späda blad från busken

Blåbär och citrontimjan

Hallon och mynta

Röda vinbär och timjan

Havtorn och citronverbena

Hjortron och späda björklöv

Körsbär och citronmeliss

Krusbär och lavendel

Här nere ser du mitt sockerfria iste sett genom Mikaels kameraöga, du hittar receptet och tacokryddade grönkålschips i den här länken.

Iste