Nu åker vi mot söder + massor med fredagsmys-tips!

20130419-090551.jpg

Ja, egentligen inte så värst långt söderut, utan till Bromölla och Ystad! :-P

Tänkte passa på att informera om sidan, den nya uppdateringen ser lite annorlunda ut om man vill bläddra bakåt till äldre inlägg.

Precis här ovanför inlägget (pekar uppåt) så ser ni en scroll-list för att bläddra bakåt. Tidigare har den legat längst ner på sidan men nu är den alltså häruppe så ni inte missar de! ;-) Jag ska se om det inte går att ändra så det blir som tidigare, tycker nog det funkade bättre så.

Och så ett litet hejdå från mig, glöm inte hålla utkik på både Facebook och Instagram, det lär dyka upp lite bilder men även inlägg och gästbloggsinlägg här under helgen!

Tips till fredagskvällen måste ni ha ju! :-P
Klicka på bilderna för att komma till recepten.

grönsaksstavar_dipp vitlöksbröd_röra_snittar_ost_chili salami_briepaj
Grönsaksstavar och dipp, och & chilisnittar, salami och briepaj.

norrlandsburgare_lingonchuney_pepparrot_dressing pizzaslice_jamie_oliver smördegsinbakad_köttfärsrulle
Börjes norrlandsburgare, fredagspizza, inbakad köttfärsrulle.

quesadillas_mexikansk_recept salamirullar_färskost ost_och_skinkfyllda_gifflar
Quesadillad med salsa, salamirullar med färskost, fyllda gifflar.

salta_nötter jalapeno_poppers chili_cheese_hemmagjorda_jalapeno_friterade_fyllda
Saltrostade nötter, chili poppers och chili cheese.

plocktallrik tacotårta_recept philly_steak_cheese_sandwich
Plocktallrick, tacotårta och philly cheese steak sandwich.

 Nu önskar er alla en toppenfin helg! :-P

Lördagsfeeling…


Midnattstimmen är slagen. Månljus, flammande glöd i lägerleden, ett sovande hus… Vem är vaken då? Jo, jag! :-P

Jag slåss lite med mitt nya kamerahus just nu, det är ganska kul. Lite fight innan man kommer på rätsida med varann får man räkna med… D20:in har flyttat hemifrån, o jag hoppas den kommer leva vidare i många år till fast framför en annans öga!

Bjuder på ett litet axplock av dagen idag… En lördag, fotogentiskt avbildad i Öjkrokens krokar med omnejd. Cadillac fleetwood -59 har gått på vägarna…

PS; Ikväll har vi grillat rimmat fläsk över elden, fyyyy sablars så gott!! JO, jag lovar!! Å där gjorde sig ett litet norrlandsminne åter bekant… Jag minns när pappa och jag hade varit ute med båten i fjällen, han styrde motorn mot en fjällsluttning, jag satt stilla kvar på mittenplankan i båten medans han drog upp den på land så den inte skulle fara iväg med strömmen.

Sen tände han en liten eld av kvistar och torrt fnöske. Det var där och då jag fick uppleva detta med grillat sidfläsk. Jag minns det som igår… Jag minns vattnet framför oss där vi satt på stenhällen som var alldeles ljummen av solen… Pappas blekta militärgröna byxor och svarta graningekängor som alltid var ordentligt snörda med ett par varv runt vaden som avslut… Hans uppkavlade ärmar och hur han så snabbt fick elden att brinna. När elden tog sig satte han sig bredvid mig och där satt vi, tysta och bara _var_…

Jag minns inte att jag sprang runt o lekte eller hittade på nåt annat, jag minns inte heller att pappa hade sagt vi skulle stanna nånstans och jag minns inte heller att han hade stoppat ner fläsk i ryggsäcken… Men jag minns tystnaden, hans varma leenden mot mig med kisande ögon och hur rofyllt det var att sitta där och bara titta och tänka med pappa vid min sida…

Han är en tänkare han ocksåDS. 

 

Smygtitt…

20120816-150701.jpg

Jodå, vi är ”on the road” idag!! :-P
Snart framme vid hotellet…

20120816-150813.jpg

Tog mig lite långledigt!


Gomorron! Nu så är jag tillbaka i rutan. Efter en otroligt skön långledig helg ska jag se till att uppdatera er flitigt idag. Har ju mycket att berätta. ;-) Jag hoppas ni alla har njutit av sommarvärmen och att ni som fortfarande har snö kvar snart blir förskonade för visst är det skönt ute nu! Här hemma på ön har det varit full rulle på aktiviteterna hela helgen. Den årliga borgholms crusingen i lördags, och en heldag på Ölands motordag med bilutställning och marknad. Grillkväll och samling som vanligt hemma hos oss innan kvällens crusing stod för dörren. Förra årets bilder hittar du här, då var jag desto flitigare med kameran också! ;-)

Vi har verkligen njutit av trevlig sällskap hela helgen och folk har kommit och gått och vi har haft kanontrevligt med allt och alla! Har som sagt inte fotat så mycket utan försökt ta mig lite ledigt och bara ”varit” så bilderna är sparsamma iphonebilder.


Joline & nicke tvättade ”låne-cadillacen” inför lördagens crusing i borgholm.


Under lördag dag strosade vi runt på borgholms torg och gator och kollade in bilutställningen, flyguppvisning och alla marknadsstånd.  Jösses va folk!! ;-) Lilla midsommar minsann…


Kvällens enkla grillbord innan vi begav oss på cruisingen… Recept på hemmagjord räksallad kommer…

Hönöpizza och pärlor som rullar…


Gokväll alla bloggisar! Hoppas ni haft en bra vecka, nu är det äntligen helg!! Underbart! Nästa vecka har barnen sportlov här hemma så de kommer nog bli en hel del utedagar och recept därefter. Har tänkt att damma av muurikkan och laga nåt gott, det är ju såå skönt när vintersolen skiner och man kan sitta ute och äta i friska luften!

Nu ska ni få ett gott tips, för nåt recept kan man väl inte kalla det men pizza på hönökaka är förbaskat gott, enkelt och snabbt! Har lite annat att stå i och baka tills imorgon (berättar mer om det senare) så ikväll fick det bli fuskvarianten och det dög alldeles utmärkt måste jag säga!

Ha en fin helg allihopa!! :-P

1 rund pizza
Det här behöver du :

  • 2 halvmånar hönökaka
  • Tomatsås, gör din egen kallrörda, det blir godast!
  • Skinka! Strimla rökt bog, kassler, picnicbog eller vanlig skivad skinka, rökt eller kokt! Smaksak!
  • Champinjoner – MASSOR med champinjoner! Konserverade ska de va! Och hela – skiva dom själv! Godast!
  • Ananasringar om man vill…
  • Riven ost! En kryddstark/mild blandning av gouda/västerbottens eller gouda/greve/präst etc…
  • Pizzakrydda (Oregano)

Skjuts in i ugnen på högsta värmen! Här blir det 250 grader varmluft. 10-12 min tills osten fått fin färg! Låt svalna något innan du skär upp den! Pizzasallad till såklart!


Hönökaka blir lite som panpizza fast aningens tunnare! Har ni provat?


Klar för ungen!


Sådärja! Slajsa (slice:a?) upp den och servera!


Apropå rubriken ”pärlor som rullar”… så har nu vår cadillac-pärla (-60) rullat vidare! Den är såld och mannen är nöjd, och fullständigt galen vad gäller USA-bils annonser i jakten på nästa pärla! Ja, jag säger då de! En cadillac -59  står på tur så nu påbörjas dektektivarbetet på allvar! Hej å hå, vi ses framåt våren då älskling! ;-)