Lättbakade småfrallor
Det här brödreceptet hittade jag på i bloggens barndom för att ta med som färdkost på en resa.
De blir väldigt saftiga och goda, perfekta att ha med att njuta av som ett mellanmål med smör och ost till en kopp kaffe eller te, då det ibland kan vara svårt att hitta något gott på resande fot när man inte äter gluten.
Här har jag gjort ett recept där jag tagit vara på äggvitorna när jag gjort majonnäs, men du kan ju ta två hela ägg istället om du vill.
Glutenfria bovetebullar ca 12 st
1 dl bovetekross
1 dl vatten
1½ tsk salt
1 ägg + 2 äggvitor
1 dl yoghurt 10%
2 msk psylliumhusk
½ dl sesamfrön
½ dl pumpakärnor
2 msk smält smör
1 tsk bakpulver
Koka upp vatten, bovetekross och salt. Ta från värmen och låt svalna.
Rör sen ner yoghurt, fiberhusk blandat med bakpulver, frön och det smälta smöret i boveteröran.
Vispa ägg och vitor till tjockt skum, vänd ner i smeten. Låt svälla i en halvtimme.
Rulla till bullar och grädda i mitten av ugnen på 175° i 15 minuter. Låt svalna på galler.
Fler bröd och bakverk hittar du i min senaste kokbok Baka med frukt & grönt – en glutenfri blandning av sött och salt.
Nedan ser du några av mina bilder från den boken, Chokladvåfflor och Havrebullar med tomat och basilika.
Här finns receptet på chokladvåfflorna här på bloggen, de passar fint som utflyktsfika i sommarvärmen.