Grönsaksmuffins 6 st
3 dl små blomkålsbuketter
3 dl tärnad pumpa
3 ägg
1 dl grädde/kokosgrädde
5 breda blad purjolök, ca 10 cm
½ msk äppelcidervinäger
½ msk torkad dragon
ca 1 tsk salt
ca ½ tsk chiliflingor
Koka pumpa och blomkål i 5 minuter i saltat vatten.
Har du inte pumpa så går det lika bra med morötter.
Skölj purjolöksbladen och låt dem koka med så de blir mjuka, låt rinna av väl i durkslag.
Skär purjobladen i 1-2 cm smala strimlor.
Smörj en muffinsform med för små muffins väl.
Häll grönsakerna i en bunke och knäck i äggen, tillsätt grädde, vinäger, dragon, salt och chili.
Mixa med stavmixer till en grov smet, det får gärna vara lite grönsaksbitar kvar.
Lägg purjobladen runt i muffinsformarna, så de kommer upp längs hela kanten.
Det här är lite finlir och överkurs som du kan hoppa över om du vill och bara grädda grönsakssmeten direkt i formarna.
Fyll smeten nästan ända upp till kanten och grädda på 150º i ca 40 minuter.
Ta ut formen och låt muffinsen svalna en stund.
Lossa dem med en kniv runt kanten och stjälp upp försiktigt.
Servera som de är tillsammans med en god sås eller som tillbehör till fisk eller kyckling.