Gratinerad aubergine

Auberginebakelse

Aubergine fylld med tomatkeso 2 port

6 skivor aubergine

2 dl tomatkeso

½ dl bearnaise

Peppar

Förväll aubergineskivorna i lite saltat vatten under lock i ca 3 min.

Det gör att auberginen blir väldigt mör och fin, även skalet.

Stek sen skivorna gyllenbruna i smör, krydda med peppar eller chiliflingor.

Aubergine-bakelse under uppbyggnad

Blanda tomatkeson med bearnaise, smaka av om du vill ha mer kryddor.

Varva aubergineskivorna med röran, avsluta med att toppa med en sked.

Gratinera bakelserna på 200° i 15-20 min.

Jag serverade dem med sardiner, fröknäcke och marinerade champinjoner.

Auberginebakelse med sardiner


Gratinerad aubergine

Auberginebakelse

Aubergine fylld med tomatkeso 2 port

6 skivor aubergine

2 dl tomatkeso

½ dl bearnaise

Peppar

Förväll aubergineskivorna i lite saltat vatten under lock i ca 3 min.

Det gör att auberginen blir väldigt mör och fin, även skalet.

Stek sen skivorna gyllenbruna i smör, krydda med peppar eller chiliflingor.

Aubergine-bakelse under uppbyggnad

Blanda tomatkeson med bearnaise, smaka av om du vill ha mer kryddor.

Varva aubergineskivorna med röran, avsluta med att toppa med en sked.

Gratinera bakelserna på 200° i 15-20 min.

Jag serverade dem med sardiner, fröknäcke och marinerade champinjoner.

Auberginebakelse med sardiner