Syrligt smör till grillat
Nu är jag hemma i Jämtland igen efter några härliga veckor på resande fot.
Den senaste tidens njutbara temperaturer i Florida, Karibien och Stockholm byttes hastigt mot snöklädda fjälltoppar och bara några plusgrader.
Just suttit och gått igenom de bilder jag tog på resan, så idag får du uppleva lite av värmen genom mitt kameraöga.
Ett litet recept blir det också, jag gjorde ett riktigt fräscht kryddsmör som tillbehör till en grillad, currymarinerad mahi-mahi (guldmakrill) när jag var i Fort Lauderdale.
Jag hade ju sån tur så mitt ressällskap på Low-Carb Cruise bor alldeles i närheten av hamnen där båten utgick, så jag fick några fina dagar hemma hos Åsa och Pierre Holstein.
Pierre och Åsa förberder grillen…
Paret har bott 6 år i Fort Lauderdale och jag fick tillfälle att se och uppleva många av deras smultronställen runt staden.
Åsa är medicinjournalist och skriver för Hemmets Journal och Pierre har ett förflutet som violinist i flera av Sveriges symfoniorkestrar.
Nu lägger han ut utbildningsvideos på sin hemsida Fiddlerman.com och lär helt gratis ut hur man hanterar en fiol. Så ta chansen om du alltid längtat efter att lära dig spela.
Florida och Fort Lauderdale är en plats jag absolut kommer att återvända till, jag hade faktiskt inte väntat mig att jag skulle trivas så bra där.
Klimatet är perfekt för oss som har problem med värk vid väderomslag och kyla, det är jämnt och stabilt året runt.
Grillad mahi-mahi med apelsinsmör, mangosalsa, portabella, lök och aubergine…
Apelsin- och rosmarinsmör 4-6 port
250 g smör
1 ekologisk apelsin
2 msk finhackad, färsk rosmarin
Flingsalt och chili efter smak
Skär smöret i bitar, lägg i en skål och låt det bli rumsvarmt.
Tvätta apelsinen och torka ordentligt. Riv det yttersta skalet fint på rivjärn.
Blanda smör, apelsinskal och rosmarin väl med en slev eller använd elvisp.
Smaka av med flingsalt och chili till lagom sälta och hetta. Lägg upp i skål och ställ i kylen.
Ta fram en stund innan serveringen så kommer smakerna fram mer.
Floridasmör…
Vi njöt av apelsinsmöret till skivor av mahi-mahi, som jag låtit marinera några timmar i en plastpåse med olivolja och en fantastiskt god curry som jag köpte på St Martens.
Kryddor är en perfekt souvenir att ta med hem från resor, de väger nästan inget och räcker förhoppningsvis tills det är dags för nästa resa.
Kryddsmöret passar också riktigt bra till fläskkött, fågel och vegetariska grillrätter.
Salsan på bilden ovan var ett annat av de recept jag hittade på under resan, det kom till när vi varit ute och plockat mango. Det kommer framöver.
Är du intresserad av att ta del av fler recept på grilltillbehör så tycker jag du ska investera i min kokbok Grillmat LCHF.
Just nu kan du som läser tidningen Matkärlek köpa den till specialpriset 129 kr inkl frakt från mitt svenska förlag Pagina.
Low Carb High Fat Barbecue på Amazon
Har du släkt och vänner utomlands så överraska dem gärna med ett exemplar på engelska.
Low Carb High Fat Barbecue släpptes på Amazon förra veckan, den har både amerikanska och engelska mått så den fungerar fint över hela världen :)
Har du köpt boken och tycker om den så skriv gärna en recension och betygsätt den här inne på Amazon.
Jag delar med mig av några recept ur böckerna och lite annat smått och gott på min nya blogg på engelska, LCHF Made in Sweden. Dela gärna den också med dina vänner i utlandet.