Nu är det dags igen för Jenny´s och mitt vårtema här på bloggarna. Förra söndagen fick ni tips på vårinspirerade varmrätter och idag är det dags för dessert!
Som vanligt vet vi inte vad vi har lagat och inget vi pratar om förrän inläggen i princip är klara och det är lika spännande varje gång att se vad Jenny (Jennys matblogg) har hittat på och hur vi tänker.
Jag försökte att inte krångla till det utan göra det enkelt men fräscht, vårigt och lite fruktigt. Ananas och kokos är ju en given kombination och vem älskar inte kladdkaka? Uppläggning med att trä både ananas och kladdkaka på spett gör hela desserten lite mer ”piffig” och rolig att servera. Vid sidan om har jag lemon curd som ger fin syrlig sömta och grädde förstås. Ingen kladdkaka utan grädde.
6 st spett
Det här behöver du :
1 Kladdkaka skuren i små bitar
1 ananas
Kokos
Lemon curd
Vispad grädde
GÖR SÅHÄR :
Skär kladdkaka och ananas i mindre bitar. Trä upp på spett. Strö över koks och servera med lemon curd och grädde. Busenkelt!
Kladdkaka :
200 gram smör
200 gram mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
GÖR SÅHÄR :
Ta fram en rund springform ca 21-25 cm i diameter. Klä botten med bakplåtspapper som du smörjer lätt.
Smält smöret i en kastrull. Ta av från plattan och bryt ner chokladen så den får smälta. Rör till en slät smet. Tillsätt resten av ingredienserna direkt i kastrullen och blanda noga. Häll smeten i formen, grädda i 200 grader ca 15 min. Låt svalna något, ställ sedan i kylskåp så den hinner bli riktigt kall innan servering.
Enkla ingredienser som du snabbt trollar fram en läcker dessert utav.
Hoppas ni fått inspiration till en god dessert. Jenny och jag är snart tillbaka med nya utmaningar, det får kanske bli ”påsk-tema” nästa gång, vem vet..
Här har vi Jennys vårinspirerade dessert, KitKat tårtan! Ser ju så proffsigt ut med all choklad och så en liten rosett runtom, en given dessert lagom till påsk också. För att komma till Jennys recept - Klicka HÄR >>