Vinnaren av Hackman stekpanna

Stekpanna-24-cm_product_slide
Vinnaren är utsedd! Hackmans stekpanna har fått en ny ägare. :-P Jag hoppas den kommer till stor användning!

Stort grattis Annica Lundgren! 

”Hackman etablerades 1790.
Gissa om jag vill vinna denna till mitt nya kök med induktions häll som vi har jobbat på sen oktober.”

Kontakta mig på kryddburken@telia.com
med dina adressuppgifter så skickas stekpannan på posten.

Hard-Face-NOH_front_banner

 

Egenskaper-NOH_framework_span_4Tävling i samarbete med Hackman.

Hackman Hard Face NOH är utvecklad särskilt för induktionshäll. Stekpannan kan ändå användas på vanliga spisar. En vanlig induktionspanna hettas upp till 350 °C på ett par minuter och då bränns både stekpannan och maten – redan vi 250 °C börjar stekpannansbeläggning ta skada och non-stick-egenskaperna försvagas. Hackman NOH teknologin (non overheatable) gör att pannan inte kan nå över 230 °C. Oavsett om du sätter plattan på max, är bränd mat eller bränd botten inte längre ett problem.  

Läs mer på Hackman.se
Foton; Hackman.se

Tävling – vinn en Hackman stekpanna

Hard-Face-NOH_front_banner
Behöver du en ny stekpanna? Trött på att maten bränns fast? Passa på och delta i tävlingen som pågår till och med lördag. Du hittar tävlingsregler lit längre ner. Hackmans nya stekpanna, hard face NOH (butikspris ca 829kr) är en riktig stjärna i köket. En tålig panna som du både kan använda metallredaskap i och köra i diskmaskinen. Allt du behöver göra för att vara med i tävlingen är att svara på frågan längre ner. :-P


Egenskaper-NOH_framework_span_4

TÄVLINGSREGLER : 

  • Svara på frågan; Vilket år etablerades varumärket Hackman? 
  • Lämna ditt svar i kommentarsfältet, senast lördag 16 juni
  • Glöm ej uppge giltig epost så att du kan bli kontaktad ifall du vinner. 

Stekpanna-24-cm_product_slide

Hackman Hard Face NOH är utvecklad särskilt för induktionshäll. Stekpannan kan ändå användas på vanliga spisar. En vanlig induktionspanna hettas upp till 350 °C på ett par minuter och då bränns både stekpannan och maten – redan vi 250 °C börjar stekpannans beläggning ta skada och non-stick-egenskaperna försvagas. Hackman NOH teknologin (non overheatable) gör att pannan inte kan nå över 230 °C. Oavsett om du sätter plattan på max, är bränd mat eller bränd botten inte längre ett problem.  

Läs mer på Hackman.se
Foton; Hackman.se

Åse 56 kilo vann Lax-recepttävlingen!

GRATTIS från mig och du är mycket väl värd vinsten!

Åse har ju en väldigt populär blogg med många följare och hon bjuder frisk på många jättefina recept.
Detta uppskattas ju av många och hon lägger också ner mycket tid och energi på bloggen och recepten, så denna vinst kan hon se som belöning för hårt slit.


Himla kul också att ett LCHF-recept vann tävlingen!

och jag vill rikta ett varmt tack till alla ni som bemödade er om att rösta och kanske röstade på mitt recept, TUSEN TACK!

 

LAXKAMPEN – Falkeskogs recepttävling

Glutenfri LCHF LAX-WRAPJag deltar ju i LAXKAMPEN en recepttävling som Falkeskog anordnar.
Alla som går in på facebook gillar deras sida och röstar tävlar själva om en tidningsprenumeration från Bonniers Tidskrifter. Detta är nu absoluta sista chansen att för röstarna vinna en tidningsprenumeration för 150 kr.
Så gå in och rösta!

Givetvis blir jag glad om ni som uppskattar mina recept här på bloggen vill rösta på just mitt lilla bidrag i denna laxkamp!

Mitt bidrag är LCHF LAX WRAP ett helt nykomponerat recept!

Jag tycker också att en kallrökt lax ska serveras kall,  ska man servera ljummen/varm lax är det bättre att hålla sig till den varmrökta tycker jag.
Perfekt är dessa wraps att frysa in och de tinar på några minuter om de styckfrysta, fyll dem och packa ner i korgen till sommarens utflykter.

 

Vanligaste frågorna + tävlingstips + nytt inom kort!

delidas_chilisås tony_chachere
Ni är många som mailar och kommenterar om just D´Elidas chilisås och Tony chacheres krydda!

Såhär ser dom ut och jag vet att de finns inte att få tag på i precis alla mataffärer så ett säkert kort är att köpa via nätet. På kryddlandet.se hittar ni D´Elidas chilisås HÄR och Tony´s krydda HÄR.

Bägge används flitigt här hemma, framförallt D´Elidas chilisåsen, den har jag i princip ALLT faktiskt. Köttfärssåser, dipp, grytor, vitökssmör, marinader, i vinegretter, som bordskrydda, i sallader och ja… Typ i allt, till och med i en klassiskt skysås! Den är smakrik men inte jättehet, den piffar upp det mesta och sätter liksom en sista ”skjuts” på maten. Man behöver inte vara en chiliälskare eller person som älskar het mat, den här såsen behöver man bara! ;-)

Jag får också ofta frågan vad den kan ersättas med och egentligen finns inget svar där tycker jag eftersom den är så unik i sig och har verkligen blivit en stor favorit genom åren. En del undrar om man kan ta Heinz chilisås istället - Nej!

Det är inte ens i närheten. Heinz chilisås är som ketchup och D´Elidas som en mer trögflytande salsa (lite närmare tabasco-hållet) men inte lika frän och med betydligt mer smak. Ja, ni får allt prova för att bedöma själva tycker jag!

Tony´s kryddan är kära makens högra hand, eller hur säger man! :-P Enligt mig är den god som smaksättare i biffar, marinader, kanske lite i köttfärssåsen men sen tycker jag den blir för stark, det är mycket cayennepeppar i och den är verkligen HET! Dock så använder Nicke den som vanlig bordskrydda och även på kokta ägg, knäckebröd och enorma mängder i dippsås så den går åt om man säger så! ;-)

Ni hittar även sortiment med Jamie Olivers kryddor, Fiddes Payne (kryddorna i plåtburk) och massa fler om ni bara tar er tid att leta runt lite. (www.kryddlandet.se var adressen)

Jag har precis själv lagt in en ny order för nu är D´Elidas snart slut här hemma igen! (några droppar kvar) :-P

Nu till ett hett tävlingstips!

logo2

 

På Muurikkas facebooksida pågår just nu en tävling om en Muurikka 100, kika in och var med och tävla vettja! :-P
Gå till tävlingen HÄR >>

På kryddburken inom kort :

  • In memorian Dalton
  • Tävling i samarbete med Hackman (Hackman Hard Face NOH stepanna)
  • Sockerkaka i ny tappning!
  • Mors dag
  • 7 årig bröllopsdag
  • Gästbloggare – Pernilla Lundin
  • Ytterligare en tävling i ”glassigare” version, mm mm.

Nu stänger jag ner datorn för ikväll. Imorgon blir en tung dag på alla sätt och vis, tusen tack för all er omtanke och värme…
Snart tillbaka… STOR KRAM!

 

Har ni fler frågor på lut så ställ dom här i kommentarsfältet, på facebook eller mail (kryddburken@telia.com).
Ni hittar mig också på Instagram som Kryddburken såklart…

instagram_kryddburken

LCHF gör oss sömniga på dagen…

lchf655_1034226cskriver SvD idag:
”De amerikanska forskarna fann att en hög fettkonsumtion hängde ihop med ökad trötthetskänsla dagtid, medan ett högt intag av kolhydrater associerades med ökad alerthet. Det fanns inget samband mellan proteinkonsumtion och trötthet eller alerthet. Resultaten var oberoende av såväl försökspersonernas kön, ålder och BMI (body mass index) som deras totala mängd sömn och kaloriintag.

– Ett ökat fettintag har en direkt negativ effekt på alertheten hos i övrigt friska, normalviktiga vuxna, säger Alexandros Vgontzas, profes sor i psykiatri vid Penn State College of Medicine.

Försöksgruppen bestod av 31 friska och normalviktiga personer med normala sömnvanor i åldersspannet 18-65 som fick tillbringa fyra på varandra följande nätter i ett sömnlaboratorium. Man undersökte där även kostens inverkan på tröttheten.

– Det verkar som att en fettrik diet har en direkt negativ effekt på vakenheten, men även på personens funktionsförmåga samt den allmänna säkerheten, säger Vgontzas till Science Daily.”

Då blir ju det väldigt intressant och veta om de hade ätit en högfettkost under längre tid så att de alla var gott och väl över de berömda omställningsbesvären som väl de allra flesta ramlar in i om man kör stenhårt från dag 1. Eller om de åt ”normalt” först och fick högfett i anslutning försöket, för då mår man ju inget vidare som kolhydratsdriven och en kropp som fattar nada att använda fett som energikälla…

Återigen en undersökning som tidningarna tar upp utan att veta vad de ska titta efter….
Lite kul blir ju det då Sveriges bästa minne striktar upp sin LCHF veckorna innan tävling, undra om svd känner till det ;)

 

Tävling – facebook – tidningsprenumeration

Gillar du tävlingar och tidningar och är på facebook?
Då påminner jag om Falkeskogs tävling LAXKAMPEN, alla som gillar Falkeskog kan rösta i den recept-tävlingen och varje vecka lottas det ut en tidningsprenumeration av någon tidning från Bonniers Tidskrifter som man själv får välja.

Om du sedan röstar på mitt lilla bidrag i den tävlingen Laxkampen så blir ju jag givetvis jätteglad.
Jag tävlar med Glutenfri LCHF LAX-WRAP ett varmt och stort tack för alla som röstar på mitt lilla bidrag!!

Lycka till också alla med att vinna en tidningsprenumeration! ( obs mobilen funkar inte att rösta med)

2012-10-23-02-06-29_bonnier

 

 

 

 

 

Fina recensioner från bakare av recepten ur Baka matbröd med LCHF!

Baka matbröd med LCHFJag kan notera att det kommer in många nya fina och
uppskattande recensioner av min senaste bok
Baka matbröd med LCHF!!

Jag läste ju igenom alla de fina recensioner som inkom under februari och mars, det pågick ju en liten tävling för alla som recenserade boken under feb-mars. Sedan mitten mars har det inte inkommit några fler och nu börjar det droppa in nya fina recensioner helt självmant från bakarna!!  ;)

Väljer att citera några här, men gå gärna in och läs dem i länken (scrolla neråt) ovan som kommit in under april månad!

Från Anita:
”Bästa recepten om man vill ha så likt vanligt bröd som möjligt! De ljusa bröden smakar ljuvligt! Har ”lurat” en del som trott det varit ”vanligt” bröd.”

Från Ingrid:
”Den har gett mitt LCHF liv en annan innebörd. Nu kan jag njuta ett gott bröd till frukost, sallader etc! Härligt!

Kan man få bättre betyg? :D

 

 

Lax Wrap recept – Falkeskog tävling

Glutenfri LCHF LAX-WRAPNu deltar jag i en tävling som Falkeskog och Philadelphia ost anordnar på facebook
Jag deltar med ett LCHF LAX WRAP recept! Lite längre ner här så får ni alla det.

Jag har valt att använda den fetaste Philadelphian 23% fett (de andra smaksatta ostarna har bara 11% fett och fler tillsatser).
Uppskattar också att en kallrökt lax serveras just kall! Denna körsbärsrökta lax måste ni alla prova, den är jättegod!

Jag skulle bli jätte glad och tacksam om ni bloggläsare som är på facebook orkar, kan och vill gå in och gilla Falkeskog och sedan rösta på mitt lilla bidrag. Följ länken så bör ni komma rätt med en gång.

Här kommer receptet:

Glutenfri LCHF
LAX-WRAP

4 wraps/portioner

Ingredienser:
4 små ägg
100 gram Philadelphia ost naturell fet
2 msk finklippt gräslök
2 msk fiberhusk
1 dl pofiber

Fyllning:
Strimlad isbergssallad eller annan sallad
200 gram Körsbärsrökt Falkeskogs lax
100 gram Philadelphia ost naturell fet
2 msk finklippt gräslök
1 dl vispgrädde 40%
————————————–
1/2 finriven gurka

Gör så här:
Wrap: Vispa äggen fluffigt i några minuter. Tillsätt Philadelphia ost och gräslöken och blanda väl.
Blanda fiberhusk och pofiber väl och blanda ner dem i äggsmeten väl. Låt svälla i 5-10 minuter.
Dela degen i 4 lika stora bollar. Lägg en boll mellan två oljade bakplåtspapper och kavla ut den till en tunn platta ca 15-20 cm i diameter. Stek dem 2 minuter på var sida på medelvärme i en stekpanna med lite smör i, lyft över dem på galler att svalna.

Fyllning:
Vispa grädden medelhårt och blanda/vispa ner Philadelphia ost och gräslök väl till en fluffig kräm.
Lägg på sallad och en rejäl klick Philadelphiakräm och bred ut 2 skivor av den körsbärsrökta Falkeskogs laxen, lägg riven gurka ovanpå. Vik samman och lägg dem i smörgåspapper.
Smaklig spis!

Tips: Stek många när du ändå är igång och frys in. Bra att ta fram (tinar superfort) och fylla och ta med på vårens och sommarens utflykter!

 

Bloggar etiketter: , ,

TÄVLING om Baka matbröd med LCHF!

Baka matbröd med LCHFNu startar en tävling och vinsten är min nya bok Baka matbröd med LCHF!
För att delta så behöver du endast skriva en kommentar under inlägget här och motivera varför just du vill vinna boken.

Om du sedan vill dela tävlingen på Facebook  så uppskattas det enormt då tyvärr Facebook har förbjudit tävlingar där.
Berätta gärna också om du delar den, alltid kul å veta ändå, men det är inget krav för att delta.

Och om du har en blogg får du givetvis gärna uppmana dina läsare i ett blogginlägg att komma in här och delta!

Det är  motivationen till varför man vill vinna boken som kommer avgöra vem som vinner
.

Jag utser en vinnare fredag den 15/3, vinnaren annonseras här på bloggen och via mail, så använd en fungerande mail i kommentaren.

Lycka till alla!

 

Bloggar etiketter: ,