Tävling – D’Elidas chilisås

20140502-134449.jpg
Nu har du chansen att vinna en av dessa fem flaskor D’Elidas chilisås! Vad passar väl bättre än lite hetta i maten nu till våren och sommarens alla grillkvällar?

Ni som känner mig vet att dessa flaskor KAN jag inte vara utan!

Ni som INTE vet så är detta en chili/salsasås som går att använda till allt. Den sätter det lilla extra piffet på det mesta! Inte för het men ändå mycket smak av chili.

För många år sen fick jag en provflaska och började använda D’Elidas chilisås. Till dipper, salsor, köttfärs, skysåser, salladsdressingar, aromsmör, marinader mm mm.
Hur många recept som jag använt den i har jag ingen koll på men de är MÅNGA!

Det DU behöver göra för att ha chans att vinna :
- Hitta tre recept på kryddburken där jag använt D’Elidas.
- Motivera varför just du vill vinna en flaska!
- Lämna ditt svar i kommentarsfältet. Din kommentar syns så fort jag har godkänt den.

Tävlingen pågår till och med fredag 9:e maj.

LYCKA TILL!

I samarbete med D’Elidas.se

Korvstroganoff efter godaste receptet
I går körde jag en riktig fuling..........
Precis när jag gått och lagt mig för natten, kom jag på att det glömts av att skrivas inlägg.........gaaahhhh.........
Iphonen är inte den mest ultimata att göra inlägg på, men att länka ett trevligt recept, fungerade alldeles utmärkt :))
Lite fusk ibland, ja det får man allt bjuda på.

Idag blev en liten hackig, ledig, dag. 
Klockan 10 hade chefen och jag bokat in ett möte ( helt enkelt på min lediga dag och bara för att få det gjort)
Även att man arbetar under, ett inte abnormt stort, tak.....så kan det ta dagar innan man riktigt kan prata. Alla jobbar med sitt och det är precis vad arbetstiden räcker till.

Ja, väl hemma så småningom ........så ställdes kosan mot skolan, för idag var det talang-tävling i år 3. Min lilla sötnos var med i ett av bidragen. I morgon avgörs vilka tre (av nio) som går vidare till talang-finalen, nästa vecka. Spännande,spännande !!

Eftermiddagen tillbringades hemma med lite enkel matlagning:




Korvstroganoff för 4 pers

400 g god falukorv (här blir det ofta Karlssons Chark i Härryda)
1 gul lök
3 msk tomatpuré
1 tsk mörk soya
1 tsk sambal oelek
2 tsk dijonsenap
ca 4 dl grädde
salt
peppar
smör eller rapsolja att steka i

Strimla falukorven ganska smått. Finhacka löken. Fräs korv och lök, korven skall få lite stekyta.
Lägg i tomatpurén. Häll på grädde och krydda med resterande ingredienser. Låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Här serveras korvstroganoff gärna med ris och fräsch grönsallad
(bild och inspiration till recept från http://lisasgodbitar.wordpress.com)

Korvstroganoff efter godaste receptet
I går körde jag en riktig fuling..........
Precis när jag gått och lagt mig för natten, kom jag på att det glömts av att skrivas inlägg.........gaaahhhh.........
Iphonen är inte den mest ultimata att göra inlägg på, men att länka ett trevligt recept, fungerade alldeles utmärkt :))
Lite fusk ibland, ja det får man allt bjuda på.

Idag blev en liten hackig, ledig, dag. 
Klockan 10 hade chefen och jag bokat in ett möte ( helt enkelt på min lediga dag och bara för att få det gjort)
Även att man arbetar under, ett inte abnormt stort, tak.....så kan det ta dagar innan man riktigt kan prata. Alla jobbar med sitt och det är precis vad arbetstiden räcker till.

Ja, väl hemma så småningom ........så ställdes kosan mot skolan, för idag var det talang-tävling i år 3. Min lilla sötnos var med i ett av bidragen. I morgon avgörs vilka tre (av nio) som går vidare till talang-finalen, nästa vecka. Spännande,spännande !!

Eftermiddagen tillbringades hemma med lite enkel matlagning:




Korvstroganoff för 4 pers

400 g god falukorv (här blir det ofta Karlssons Chark i Härryda)
1 gul lök
3 msk tomatpuré
1 tsk mörk soya
1 tsk sambal oelek
2 tsk dijonsenap
ca 4 dl grädde
salt
peppar
smör eller rapsolja att steka i

Strimla falukorven ganska smått. Finhacka löken. Fräs korv och lök, korven skall få lite stekyta.
Lägg i tomatpurén. Häll på grädde och krydda med resterande ingredienser. Låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Här serveras korvstroganoff gärna med ris och fräsch grönsallad
(bild och inspiration till recept från http://lisasgodbitar.wordpress.com)

Korvstroganoff efter godaste receptet
I går körde jag en riktig fuling..........
Precis när jag gått och lagt mig för natten, kom jag på att det glömts av att skrivas inlägg.........gaaahhhh.........
Iphonen är inte den mest ultimata att göra inlägg på, men att länka ett trevligt recept, fungerade alldeles utmärkt :))
Lite fusk ibland, ja det får man allt bjuda på.

Idag blev en liten hackig, ledig, dag. 
Klockan 10 hade chefen och jag bokat in ett möte ( helt enkelt på min lediga dag och bara för att få det gjort)
Även att man arbetar under, ett inte abnormt stort, tak.....så kan det ta dagar innan man riktigt kan prata. Alla jobbar med sitt och det är precis vad arbetstiden räcker till.

Ja, väl hemma så småningom ........så ställdes kosan mot skolan, för idag var det talang-tävling i år 3. Min lilla sötnos var med i ett av bidragen. I morgon avgörs vilka tre (av nio) som går vidare till talang-finalen, nästa vecka. Spännande,spännande !!

Eftermiddagen tillbringades hemma med lite enkel matlagning:




Korvstroganoff för 4 pers

400 g god falukorv (här blir det ofta Karlssons Chark i Härryda)
1 gul lök
3 msk tomatpuré
1 tsk mörk soya
1 tsk sambal oelek
2 tsk dijonsenap
ca 4 dl grädde
salt
peppar
smör eller rapsolja att steka i

Strimla falukorven ganska smått. Finhacka löken. Fräs korv och lök, korven skall få lite stekyta.
Lägg i tomatpurén. Häll på grädde och krydda med resterande ingredienser. Låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Här serveras korvstroganoff gärna med ris och fräsch grönsallad
(bild och inspiration till recept från http://lisasgodbitar.wordpress.com)

Vinnare av jultävlingen – Hackman stekpanna

Rotisser
Vinnaren är utsedd! Hackmans stekpanna har fått en ny ägare. :-P Jag hoppas den kommer till stor nytta och användning!

STORT GRATTIS - Maria Sundberg
Med kommentaren; 
”Bestick. Kok och stekkärl. Knivar och redskap.
Stekpannan skulle vara underbar att få testa. Har slitit ut ett flertal.Allt från dyra till billiga Ikea varianter, den här lät mkt intressant. Tror den skulle passa mig för den verkar slitstark.”

Kontakta mig på kryddburken@telia.com
med dina adressuppgifter så skickas stekpannan på posten.

Läs mer på Hackman.se
Foton; Hackman.se

Jultävling – vinn en Hackman stekpanna!

Rotisser
Vi kör väl en liten jultävling såhär lagom till jul tycker jag. Vad sägs om denna gedigna stekpanna från Hackman (värde 1 199 kr). Hackman Rotisser Steel NOH 28cm kan nu bli din genom att du svarar på frågan nedan och lämnar ditt svar i kommentarsfältet.

Rotisser är Hackmans stjärnstekpanna i rostfritt stål. Ytan tål både metallredskap och kan även maskindiskas. Stekpannan fungerar på alla typer av spisplattor och hällar.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

TÄVLINGSREGLER : 

  • Svara på frågan; Ge ett exempel på vad Hackman tillverkar förutom stekpannor?
  • Lämna ditt svar i kommentarsfältet, senast fredag den 13:e december. 
  • Glöm ej att uppge giltig epost så att du kan bli kontaktad ifall du vinner. 

Läs mer på Hackman.se
Foto; Hackman.se

Källarfranskor med grahamsmjöl

källarfranska_grahamsbullar_frukostbullar
Godmorgon alla fina bloggläsare! Här skiner solen för fullt redan, enligt vädergudarna ska vi få uppemot 26 grader – det blir en dag i plurret med barnen med andra ord! :-P

Igår badade dom i fyra timmar i sträck och då hade jag inte packat med något mellanmål för jag tänkte att vi klarar oss så äter vi när vi kommer hem. Flädersaft däremot gick det åt i värmen men hungriga blev dom också. Så idag ska jag däremot packa ner lite goda smörgåsar till oss – ”sjön suger” sägs det ju och man blir allt lite hungrig när man far runt som en fisk i vattnet.

Joline bakade supergoda källarfranskor häromdan med gramhamsmjöl. Lite grövre än vanliga och dessutom rejält med sesamfrön på. Dom får åka med i badväskan idag och en massa vatten och saft. Önskar er en fin, solig söndag. Senare idag ska jag sätta mig och räkna rösterna till tårttävlingen som avslutades igår, undra vem den lyckliga vinnaren kan vara måntro!? ;-)

16 st
Det här behöver du :
1 pkt jäst (50 gram)
½ l vatten
1 msk flytande honung
1½ tsk salt
3 msk olja
13 dl vetemjöl (här bytte vi ut halva mängden mot grahamsmjöl)

Ägg till pensling
Sesamfrön

GÖR SÅHÄR :
Smula ner jästen i en degbunke. Ljumma vattnet till 37 grader, fingervarmt. Rör ut jästen i vattnet och rör i resterande ingredienser. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig.

Forma degen till en lång rulle ca 50 cm lång. Skär degen i 16 lika stora bitar. Lägg upp på plåt med snittsidan uppåt och låt jäsa under bakduk 40 min. Pensla med ägg och strö över sesamfrön. Värm ugnen till 220 grader. Grädda bullarna i 10-15 min. Låt svalna på galler.

frukostbullar_frallor_recept

källarfranska_gramhamsmjöl_frukostbullar_frallor

frukostbullar_frallor

57 st sommartårtor – rösta på den finaste!

midsommartårta
Ojojoj, så många tjusiga tårtbilder ni mailat in, det är inte utan att man blir lite tårtsugen. Nu kör vi igång röstningen om årets finaste midsommartårta! :-P  

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD – DU KAN INTE RÖSTA LÄNGRE!

En röst per person, och du kan rösta tom. lördag 6:e juli.
Röstning sker endast här på kryddburken.se – inte på facebook.

  • Lämna din röst i kommentarsfältet till detta inlägg med den siffra på tårta du tycker är finast!
    (din kommentaren/röst syns först efter att jag godkänt)
  • Siffrorna är placerade UNDER respektive bild.
  • Översta bilden i detta inlägg är min egen tårta och ingår inte i tävlingen.

Flest röster får ett hemlig paket hemskickat…

LYCKA TILL nu alla duktiga tårtbakare! :-P

jakob_luty
1

amanda_strand
2

linda_andersson
3

cissi
4

karina_henriksen
5

tanja_johanson
6

sofia_jäderen
7

ana_eriksson
8

josefin_zetterström
9

martina_koch
10

jessica_fransson
11

a_r
12

sara_mård
13

caroline_olsson
14

suzanne_bruks
15

matilda_tallberg
16

linnea_palmer
17

ing-mari_löfbacka
18

claudia_henriksson
19

nannie
20

caroline_sundin
21

anne_adolfsson
22

nicole_stengard
23

frida_palmgren
24

håkan_anki_mårtensson
25

arezou_mullazehi
26

linda_östman
27

matilda_mattsson
28

therese_tjärnström
29

sara_larsson
30

johanna_lindgren
31

sandra_rimbro
32

maddeleine_alfredsson
33

birgitta_nilsson
34

therese_salmi
35

jessica_nyström
36

madeleine_truedsson
37

josefine_menton
38

emelie_bergström
39

emma_dahlgren
40

emilia_olsson
41

amanda_ahvenainen
42

camilla_norreby
43

wassan_almamar
44

stella_bulle
45

lovisa_svensson
46

ninja_nordenson
47

frida_carlsson
48

annamaria_lindblom
49

malin_t_frisell
50

kim_svensson_bergström
51

tina_revelj
52

therese_stekspaden
53

emma_eklund
54

helena_gill
55

karolina_bonnier
56

lina_hoff
57

Tävla med din sommartårta!

sommartårta_jordgubbstårta
Såklart ska vi ha en tårt-tävling även i år! Jag blev påmind av ett par bloggläsare och självklart ska vi inte bryta den traditionen så nu kör vi i år igen. Du har säkert nån fin bild på din midsommar eller sommartårta? Skicka din bild till mig senast 30 juni, därefter publiceras alla bidragen här på Kryddburken och ni är med och röstar fram ”Finaste sommartårtan”.

Förutom äran så har jag ett hemligt paket till vinnaren! ;-)

TÄVLINGSREGLER :

  • Maila din tårtbild till kryddburken@telia.com märkt ”Sommartårta”
  • EN bild/bidrag per person
  • Din bild är önskvärd i 500 pixlars bredd
    (har du inget bildprogram och kan redigera själv så fixar jag de, maila mig då originalbilden)
  • Senast söndag 30:e juni
  • Länka gärna tävlingen vidare via din blogg eller facebooksida!

Tidigare tårt-tävlingar med massor av bilder och bidrag hittar ni HÄR, och HÄR!

 

Vinnaren av Hackman stekpanna

Stekpanna-24-cm_product_slide
Vinnaren är utsedd! Hackmans stekpanna har fått en ny ägare. :-P Jag hoppas den kommer till stor användning!

Stort grattis Annica Lundgren! 

”Hackman etablerades 1790.
Gissa om jag vill vinna denna till mitt nya kök med induktions häll som vi har jobbat på sen oktober.”

Kontakta mig på kryddburken@telia.com
med dina adressuppgifter så skickas stekpannan på posten.

Hard-Face-NOH_front_banner

 

Egenskaper-NOH_framework_span_4Tävling i samarbete med Hackman.

Hackman Hard Face NOH är utvecklad särskilt för induktionshäll. Stekpannan kan ändå användas på vanliga spisar. En vanlig induktionspanna hettas upp till 350 °C på ett par minuter och då bränns både stekpannan och maten – redan vi 250 °C börjar stekpannansbeläggning ta skada och non-stick-egenskaperna försvagas. Hackman NOH teknologin (non overheatable) gör att pannan inte kan nå över 230 °C. Oavsett om du sätter plattan på max, är bränd mat eller bränd botten inte längre ett problem.  

Läs mer på Hackman.se
Foton; Hackman.se