En liten godbit till kaffet
Idag får du ett bonusinlägg, så glad att intresset för min blogg blivit så stort sen jag började skriva regelbundet härinne igen.
Naturligt god mat att njuta av, som varit bloggens signum ända sen starten för 15 år sen, är något som tilltalar fler och fler.
Bloggandet har även lett till åtta kokböcker, så glad att jag fått förtroendet att ge ut så många, en dröm jag haft ända sen jag jobbade som köksmästare på 80-talet.
Du kan läsa mer om mig, kokböckerna och min matfilosofi i det här inlägget.
Den största framgången har varit Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, som jag skrev tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt och Patrik Olsson på Smarta Diabetiker.
Den blev utsedd till Best in the World i sin kategori på Kokboks-VM Gourmand Awards i Kina 2019, en fantastiskt hedrande placering.
Sen några dagar är kokboken helt slutsåld och verkar inte komma att tryckas upp på nytt, men hoppas något förlag nappar så småningom.
Varmt tack till alla er som köpt den i de olika versionerna som kommit ut.
Här finns den fortfarande att ladda ned som E-bok för 95 kr, fint pris för dig som gillar att läsa dina recept digitalt.
Som tack till dig som besöker bloggen bjuder jag på krämiga tryfflar från bönkokboken, ett riktigt gott sätt att få i sig en dos prebiotika.
Moccatryfflar ca 20 st
2 dl kokta borlottibönor
2 dl cashewnötter
50 g mörk choklad 80-90%
50 g smör/kokosolja
½ dl starkt kaffe, gärna espresso
1 tsk vanilj, pulver eller extrakt
ca 1 krm salt
Smält smöret tillsammans med kaffe, chokladen bruten i bitar, vanilj och lite salt.
Saltet förhöjer chokladsmaken, det behövs bara lite grann.
Smaka dig fram till hur mycket du tycker blir gott, låt chokladsmeten svalna.
Mixa bönor och cashewnötter fint i en matberedare eller med stavmixer.
Mixa ner chokladblandningen i bönmoset.
Ställ i kylen att kallna ordentligt, gärna till nästa dag.
Rulla små bollar av smeten, kyl en stund till.
Doppa tryfflarna i smält choklad, kakao, kanel eller kokosflingor.
Kyl igen och förvara dem i en burk i kylen med smörpapper mellan lagren.