Lchf bröd
Lchf bröd
Källa: Linnéa
Portioner: 24-28

Ingredienser:
3 dl mandelmjöl
1,5 dl kokosmjöl
6,5 msk fiberhusk
5 ägg
200g keso
100g creme fraiche
3 tsk bakpulver
2 tsk brödkryddor
6 msk osaltat smör
1,5 tsk salt
Gör så här:
Körde en kombo utav två olika lchfbröd recept och resultatet blev sviiiingott! Första gången jag bakade lchfbröd också, så är riktigt nöjd :) jätteenkelt att göra också.

Blandade alla torra ingredienser först. Smälte smöret och hällde i dem torra ingredienserna. Sen i med äggen,keson och creme fraischen. Vevade runt i smeten så gott som jag kunde men kesobitarna förblev kesobitar. Vilket bara var bra senare!

Smörjde för säkerhetsskull en non-sticky brödform och tryckte i smeten så fint och jämt som möjligt. Sedan in i ugnen på 200 grader i 30 min. Sedan tog jag snabbt ut formen och packade in den i folie sedan in igen drygt 10-15 min.

Kan nog tänka mig att brödet ska svalnat innan man skär i det men jag var så sugen så jag kunde inte hålla mig^^ ganska svårt att skära snygga skivor då brödet var så saftigt då det var så hett.

Har räknat ut flera gånger om för att vara säker på innehållet men det kan ju alltid skilja nån kalori hit eller dit men vad jag fick det på var;
(Då räknade jag på mina 28 skivor)

103 kalorier per skiva
3g protein
2g kolhydrater
8g fett
Viktiga tester av sk LCHF-produkter!

Skagen 100Kostdoktorn fortsätter nu med de viktigaste testerna av alla tester som bör göras dvs tester av produkter som sätter LCHF etikett på det mesta…

ex CarbZones LCHF bröd… jag har alltid bojkottat dessa produkter och uppmanar andra att göra det också. Något som innnehåller vetemjöl och gluten kan aldrig i min värld bli LCHF hur gärna man än vill.

Ytterst omtänksamt av kostdoktorn att bekosta dessa superviktiga tester (långt viktigare än att testa mandelmjöl tycker jag).
Så en jätte stor eloge till Andreas Eenfeldt som gör detta!
Det behövs verkligen komma svart på vitt ang dessa som kränger vad skräp som helst med LCHF på.

 

 

Byttorps Finbageri i Borås säljer LCHF bröd och kakor

omossByttorps Finbageri säljer en fin variation av bakverk och bröd, läs här vad de själva skriver:
”Vi gör även bröd, bullar och chokladbollar som vi bakar enligt LCHF metoden. Allt är uträknat tillsammans med våran försäljare för bageriprodukter. Lchf är även bra för dig som inte tål vetemjöl eller är diabetiker. För att kunna baka bröd enligt detta så använder vi mandelmjöl, malda hasselnötter, fiberhusk, smör, ägg, keso och creméfraiche. Frön vi använder är linfrö, sesamfrö, kokos. ( Kan variera med kryddor eller flingsalt). Brödet är bakat helt utan gluten. Vi bakar ett ljust lchf bröd som är bakat på pofiber smaksatt med ost, vi skivar gärna brödet. Vill ni göra smörgåstårta kan vi skiva limporna på längden så har ni ett landgångsbröd. Vi gör även chokladbollar rullade i kokos och småkakor bakade på mandelmjöl.”
Byttorps Finbageri hemsida

 

Bloggar etiketter:

Tips om förvaring av lågkolhydratsbröd och bakverk

Frågor om hur man bäst förvarar bröden och kakorna dyker ofta upp och här delger jag er mina erfarenheter.
Jag förvara alltid bröd och mjuka kakor i rumstemp, i skafferiet eller i en brödlåda det första lite dryga dygnet. Jag  upplever att det mesta lågkolhydratsbakat smakar bäst efter några timmar efter det ”satt sig” och tom jättegott dagen efter. Jag själv uppskattar inte kylskåpskallt bröd, därför förvara jag det först i rumstemperatur i plastpåse eller inrullat i bakduk. Efter max 2 dagar åker resten in i kylskåpet.
Vet jag med mig att det hela inte blir uppätet på 3 dagar så fryser jag hellre in bröden i bland färdigskivat eller i halvor.

Ett tips kan vara att rulla in bröd i ett par bakdukar (möjligt att papperspåse funkar också) och förvara dom istället för plastpåsar under den tid man har dem i rumstemp. Det kan förhindra den lilla fuktighet som kan uppstå, om man inte gillar ”fuktiga” bröd. Sedan förvaras de ju bäst i plastpåse i kyl och frys.

Småkakor förvaras bäst i vanliga kakburkar och är de ordentligt torra tycker jag de står sig i flera dagar kanske upp mot 4-5 dagar. Ju mjukare kakor ju fortare surnar dom och bör då frysas in i stället.  Det finns ju inget i lågkolhydratsbröden som konserverar så här måste vi vara uppmärksamma på att förvara dem rätt.

Bröd går ju utmärkt att tina upp i ugn, rostas eller micras. Dock äger vi inte en micro så jag har inte testat detta själv, men det sägs funka mer än utmärkt.

Hoppas detta var bra tips och har ni läsare andra bra tips fyll gärna i i kommentarsfältet! UPPSKATTAS!

 

Bloggar etiketter: ,

Länktips: Våra 5 mest populära LCHF recept

Här nedan finner ni våra populäraste recept – utifrån era reaktioner på mest facebook likes.

1. Oppsie bröd - 404 facebook likes

Recept på ett lätt och luftigt LCHF bröd som går att använda till mycket!

2. Super gott LCHF bröd - 274 facebook likes

Fantastiskt bröd som till och med icke-lchf-personer gillar.

3. LCHF Frukostmuffins - 140 facebook likes

Frukostmuffins är perfekta för dig som vill i väg snabbt på morgonen! Kan förvaras i kylen och avnjutas på vägen till jobbet!

4. Ägg och bacon muffins - 101 facebook likes

Ägg och bacon muffins är ett perfekt mellanmål för oss som äter enligt LCHF.

5. Sesambröd - 64 facebook likes

Det här brödet går supersnabbt att göra och är gott att använda både som hamburgerbröd eller vanlig macka med smör och ost på.

 

Vad tycker ni? Det verkar som om bröd är populärt! Vi kanske ska lägga upp fler brödrecept?

Smörgåstårta
Smörgåstårta
Källa: Jennifer Ljungström
Portioner: 6

Ingredienser:
LCHF bröd, jag tog 10 skivor från Icas LCHF-bröd
1 dl crème fraiche
1 dl majonäs
7 st skinkskivor
2 tsk dill
2 tsk dijonsenap
1/2 röd lök Topping: gurkskivor
2 ägg en avokado
1 burk med rom
4 skivor ost
1/2 röd lök

Gör så här:
Lägg i ägg i en kastrull med vatten, när det börjar koka så sätt timern på 6 min (de ska vara lite krämiga). Skär sedan bort kanterna på brödet och lägg ihop dem som en fyrkant på ett bakplåtspapper. Sedan blandar du alla ingredienser i en bunke och smetar på ett lager på brödbitarna. Sedan lägger du på ett till lager med brödbitar och sedan ett lager till av smeten högst upp. När äggen kokat klart lägger du dem i kallt vatten och låter det svalna. När äggen svalnat skär dem sedan i tunna skivor. Sedan garnerar du smörgåstårtan med fina gurkskivor, avokado (tänk på att dränka lite citron på avokadon så den inte blir brun) ägg, rom , lök och ost. Jag hyvlade stora ostskivor och rullade ihop dem. Låt tårtan stå ett tag så allt gott får sjunka in. Som alltid är smörgåstårtan alltid godast dagen efter. Det här blev kalasgott tycker jag.
LCHF bakverken blir bara fler och fler…

 på Byttorps finbageri!

Kul att det går att sälja så mycket olika LCHF- bakverk!

Vi får hoppas att det blir Marianns semlor till nästa säsong då säsongen slutar nu vid påsk…

De har hittat det rätta kokosnötsmjöl så nu bör det gå att göra superfina bakverk med superlågt kolhydratsinnehåll för dem fram över.

Jag lovar att hålla alla uppdaterade om vad som sker och när nytt kommer ut.

För alla som besöker stan, besök Byttorps finbageri och köp LCHF bröd och bakverk!

 

Bloggar etiketter: , ,

Byttorps Finbageri i Borås säljer LCHF bröd!


Idag for vi förbi Byttorps Finbageri i Borås, de gjorde stor reklam häromdagen i BT (stadens tidning) om att de nu har (äkta) LCHF bröd och frallor!

Vi köpte 4 frallor till kaffet idag och de var supergoda!
De verkar vara rullade i någon form av ost, jättegott!
Priset var 6 kr st och brödet kostade ca 36 kr.

De redogjorde också för kolhydratshalten i bröden och innehållet var noga uppskrivet, uppskattas.
De hade också små bitar som  kunderna kunde provsmaka på.

Kunden före  mig handlade en limpa och frallor av LCHF brödet!
Hoppas nu de säljer bra så att detta får fortgå. Tänk också om de kunde börja baka mina semlor!!
Marianns LCHF semlor hade inte suttit fel när man vill fika så man slipper å baka själv jämt ;)

Att LCHF letar sig ut i bagerierna är stort!!

 

 

 


LCH recept för smarrigt lchf bröd

LCHF recept bröd

Ett gott och enkelt bröd som är perfekt för dig som går på LCHF dieten!

Smarrigt Lchf bröd
Tid: 30 minuter
Portioner: 6 st

Ingredienser
50 g apetina eller annan fetaost
1dl turkisk youghurt
1 ägg
2msk fiberhusk
2tsk bakpulver

Så här gör man
Mosa fetaosten med en gaffel. Blanda ihop ost, youghurt och ägg. Rör sedan ner fiberhusk och bakpulver.
Blanda väl och låt stå 10 min.

Gör sedan bollar och lägg på pappersklädd plåt. Garnera med solroskärnor eller andra frön om du vill.
Grädda i ca 18 min i 200grader.

Låt bröden svalna helt på plåten innan du rör dem. Njut!! :)

Skrivet av Anna från http://vitdrom.blogspot.com/