Mot bokmässan i Gbg!

603899_10151842987092383_1542429675_nNu så åker jag ner mot Göteborg och bokmässan!
10.10 står jag på scen och bakar zucchinibaguetterna, ett recept som verkar blivit mångas favorit.

Ett enkelt och ett gott recept, det var det som var viktigt att visa upp för de som nu är intresserade av LCHF bakning.

Kommer ett sammanfattande blogginlägg med bilder när jag kommer hem.

Önska mig gärna lycka till och skänk gärna en god och positiv tanke till mig idag!

Kram till er alla från mig!

 

Vätskan i LCHF-bakning – lågkolhydratsbakning

Bröd ur Baka matbröd med LCHFVätskan i all lågkolhydratsbakning är utbytbar mot annan vätska.
Vätskan i bakningen är oftast vispgrädde, gräddfil, kesella, yoghurt, creme fraiche och cream cheese (färskost) mm
Alla dessa kan bytas ut mot varandra.

Så låt dig inte stoppas av vad som saknas i kylen!

Har du ingen yoghurt hemma funkar det med grädde och vice versa. En viss syra kan försvinna ur brödet ju surare vätska som finns i ingredienserna om det byts ut mot produkt med ingen eller en med mindre surhet.
Gräddfil är ju surare än yoghurt exempelvis. Vilket också är att tänka på ju surare och syrligare produkt ju mer kan man efterlikna surdegsbröd.

Så en viss liten smakföränding kan det ju alltså bli då somligt är surare och syrligare än annat. Det viktiga är andå att vätskemängden hålls för själva bakningen. Även vatten funkar fint. Byter man ut vätska mot vatten kan det vara idé att även tillsätta ett extra ägg och/eller lite fett. Tänka lite som här i länken ”baka mejerifritt”.

Osten i bröden kan alltid uteslutas eller bytas mot vilken annan ost, den finns där för att ge saftighet och smak.
Våga prova förändra och justera lite i recepten, vad gäller val av vätska och också ost.

Lycka till med din bakning!

 

Bloggar etiketter: , , , ,

Javisst är man med i GT idag!

För den som är nyfiken så kan man se det här.

GT_21 nov

Kul att GT lyfter upp  LCHF-bakning med både mig och Annika Rogneby. Jag fick med tre recept , varav ett ur nya Brödboken
Baka matbröd med LCHF
och mycket av den viktiga informationen jag delgav Gunnar kom med, bra!

Hoppas nu många får upp ögonen för hälsosam bakning. Så folkhälsan kan förbättras…

 

Bloggar etiketter: ,

Är jag med i GT idag?

Intervjuades av Gunnar på GT ang LCHF-bakning. GT ska ha en liten lchf-bakspecial och ville gärna få lite julrecept. Givetvis bidrog jag med lite recept  till tidningen. Nu återstår bara att se om det är med i dagens tidningen eller om den dyker upp de närmaste dagarna.

Om någon ser något berätta gärna för mig!

Bloggar etiketter: , ,

Det måste bakas LCHF-bakverk i stugorna nu som aldrig förr!

Måste få visa min glädje helt offentligt här på bloggen.

Min lilla smarriga bakbok Baka med LCHF ligger nu på Bokus topplistan mat&dryck för 14 veckan i rad!?
I 3 månader har den konstant befunnit sig bland de mest sålda böckerna i kategorin mat&dryck!

Fantastiskt vad LCHF bakning måste vara eftertraktat!

Söker man LCHF på Bokus så ser man hur boken ligger till bland just
alla LCHF böcker
och då ligger den på tredje plats, före massor med mer kända författare, så som Skaldemans nyaste bok!

 

 

Bloggar etiketter:

Tidningen Hembakat lyfter fram LCHF bakning!

I ytterligare en tidning lyfter man fram min bakbok Baka med LCHF!
De lottar ut 5 ex av boken också!
Tidningen är HEMBAKAT och det är no 2 – 2012


KUL!

 

 

 

 

 

Bloggar etiketter: ,

Idag är jag inbjuden till ME/CFS-föreningen i Borås

ME/CFS (Myalgic Encephalomyelitis/Chronic Fatigue Syndrome) är en neurologisk sjukdom som kännetecknas av långvarig, svårt funktionsnedsättande utmattning i kombination med en rad andra symptom. Sjukdomen börjar oftast i samband med en infektion.

Jag är inbjuden till RME- Riksföreningen för ME patienter och den lokala avdelningen för Borås och berätta om LCHF-bakning och min bakbok.

Fler av de drabbade äter en LCHF liknande kost och många upplever att deras besvär blir bättre om man utesluter socker och många av de dåliga kolhydraterna.

Ska bli spännande att få lov att prata om bakning enligt LCHF!
De ska också få provsmaka mina roskakor, det är en bra och representativ kaka för kokosnötsmjölet också.

 

 

Bloggar etiketter: , ,