Den varväldigt lätt att använda och creme brulé skall jag också testa då jag aldrig gjort det förut.
Vill du köpa en själv finns dom här: http://www.vikingsun.se/system/search/search.asp?manuid=33
Goda LCHF kanelbullar som smakar som ”riktiga” kanelbullar! Istället för strösocker och vetemjöl används sötrix och bakerix.
LCHF kanelbullar
Portioner: 10 st
Tid: En timme
Ingredienser
Degen:
4 dl Bakerix*
4 st stora ägg
0,75 dl Sötrix strö*
1 tsk mald kardemumma
½ tsk äkta vaniljpulver
Fyllning:
Smör
Kanel
Sötrix strö*
Hackade nötter eller flagad mandel
Så här gör man
Börja med att blanda sötrix, kardemumma, vaniljpulver och bakerix i en bunke. Vispa sedan äggen så de blir riktigt pösiga, ca 3 min med elvisp. Byt sedan degkrokar på vispen och vispa i 4 dl mjöl-blandning. Se till att smeten blir lös.
Täck sedan smeten med plastfolie och låt den vila i ca 30 minuter.
Lägg sedan degen direkt på bakplåtspapper och jämna ut den med händerna. Täck sedan hela degen med plastfolie, kavla utanpå plasten tills degen täcker bakplåtspappret och dra sedan försiktigt bort plasten.
Börja sedan med att hyvla tunna smörskivor som du sedan täcker degen med. Pudra degen med kanel och sötrix och rulla försiktigt ihop till en rulle, använd bakplåtspappret som hjälp. Skär sedan ut bullar och lägg dem i formar. Pensla sedan dina bullar med uppvispat ägg och strö sedan över de hackade nötterna.
Hyvla tunna smörskivor som du täcker degen med, pudra med kanel och sötrix. Rulla försiktigt ihop degen till en rulle, tag hjälp av bakplåtspappret när du rullar. Skär ut bullar och lägg dem i bull-formar, pensla med uppvispat ägg och strö över hackade nötter.
Grädda nederst i ugnen på 175 grader i ca 17 minuter.
Roquefortfylld kycklingfilé inlindad i serranoskinka för dig som äter enligt LCHF!
Roquefortfylld kycklingfilé á LCHF
Portioner: 2 st
Tid: 40-45 minuter
Ingredienser
2 kycklingfiléer
100 g roquefortost
4 skivor serranoskinka
2 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
½ hönsbuljongtärning
Dragon
Salt
Peppar
Blomkålsris:
Smör
1 blomkålshuvud
50 g sockerärtor
½ hönsbuljongtärning
Salt
Peppar
Så här gör man
Börja med att sägga ugnen på 180ºC med varmluft eller 200°C i vanlig ugn.
Gör sedan ett snitt i kycklingfiléerna och fyll dem med ca hälften av roquefortosten, typ 50 gram. Linda sedan serranoskinkan runt kycklingfiléerna så att snittet inte syns. Använd gärna steksnöre eller tandpetare för att hålla ihop.
Stek sedan kycklingfiléerna tills dom får en fin yta. Medans du steker kycklingfiléerna kan du ta fram en ugnssäker form och blandar crème fraiche, grädde, resten av osten, smulad hönsbuljong, dragon, salt och peppar. Lägg sedan ner kycklingfiléerna i såsen och stek färdigt i ugnen i ca 30 min.
Riv sedan blomkålshuvudet i ett rivjärn på det grövsta och stek sedan i rikligt med smör. Krydda med salt, peppar och smula ner hönsbuljongtärningen. Skär sockerärtorna i mindre bitar och vänd ner i blomkålsriset.
Vispa till såsen och servera med en sallad!
Recept från http://karinslchf.blogg.se/
En god LCHF soppa med lite sting i!
LCHF fisksoppa med sting
Portioner: 4 st
Ingredienser
2 msk smör
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 fiskbuljong
2 dl paprika och chili crème fraiche
4-5 dl grädde
400 g fryst lax
2-3 dl frysta grönsaker efter smak och tycke, jag använde ärtor, majs och paprika blandning.
Citronpeppar
Så här gör man
Börja med att fräsa vitlök och löken i smör. Tillsätt sedan en buljongtärning och lite vattne.
Häll sedan i créme fraichen, grädden och laxen, som du har skurit i tärningar. Smaka sedan av med citronpeppar.
Tillsätt sedan grönsakerna och servera!
Ett gott och enkelt bröd som är perfekt för dig som går på LCHF dieten!
Smarrigt Lchf bröd
Tid: 30 minuter
Portioner: 6 st
Ingredienser
50 g apetina eller annan fetaost
1dl turkisk youghurt
1 ägg
2msk fiberhusk
2tsk bakpulver
Så här gör man
Mosa fetaosten med en gaffel. Blanda ihop ost, youghurt och ägg. Rör sedan ner fiberhusk och bakpulver.
Blanda väl och låt stå 10 min.
Gör sedan bollar och lägg på pappersklädd plåt. Garnera med solroskärnor eller andra frön om du vill.
Grädda i ca 18 min i 200grader.
Låt bröden svalna helt på plåten innan du rör dem. Njut!!
Skrivet av Anna från http://vitdrom.blogspot.com/