Lyxiga cupcakes och läckra kakor : bakverk från berömda Hummingbird Bakery

Lyxiga cupcakes och läckra kakor : bakverk från berömda Hummingbird Bakery av Tarek Malouf

A Piece of Cake

Oemotståndligt läckra och lyxiga bakverk. Recepten kommer från Hummingbird Bakery i London (Gwyneth Paltrows favorit bageri).

Här finns recept på stora, saftiga, frestande cupcakes, mjuka kakor, söta pajer, brownies, muffins och småkakor.
Ta en titt i den här boken så förstår du varför Hummingbird Bakery-fansen köar runt kvarteret för att få köpa sina favoritkakor!

Tarek Malouf fick idén till Hummingbird Bakery när han firade thanksgiving i North Carolina i USA 2002. Efter att ha frossat i cupcakes, äppelpaj och banankaka med grädde frågade han sig varför det inte fanns något bageri i London som gjorde sådana godsaker. År 2004 öppnade han det första Hummingbird Bakery på Portobello Road.

Med den här boken kan du själv baka de enastående kreationerna. Låt ditt kök fyllas av förföriska dofter, upplev glädjen i att arbeta med de små mästerverken och njut!

“Hummingbird Bakery är ett paradis för den som gillar sötsaker, och deras cupcakes är legendariska. När vi firar något står det alltid bakverk från Hummingbird Bakery på bordet.” / Gwyneth Paltrow

Köp Lyxiga cupcakes och läckra kakor : bakverk från berömda Hummingbird Bakery här!

The post Lyxiga cupcakes och läckra kakor : bakverk från berömda Hummingbird Bakery appeared first on Cupcakes.se.

Nyttiga Cupcakes i Life-Magasinet!

I Life-magasinet lyfter man fram mina hälsosamma Cupcakes och Whoopie pies!
Underbart roligt att få befinna sig i en tidning som når rätt målgrupp.
Hoppas bara boken snart kommer att bli tillgänglig igen.

De lottar också ut 10 böcker!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Bloggar etiketter: , ,

Frosting mocca

Frosting mocha  – ett härligt recept på frosting mocca (chokladglasyr med mocca smak) som du kan använda till mocca cupcakes, choklad cupcakes eller någon annan ch0kladkaka !

Helt underbar frosting och perfekt för dig som både gillar choklad och kaffe! Nu kan du avnjuta smarriga cupcakes med mocca frosting!

Ingredienser

Frosting mocca

(räcker till ca 12 cupecakes)

  • 5 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 msk smör, mjukt
  • 1/4 tsk vaniljextrakt (vaniljsocker)
  • 2 – 3 msk starkt kaffe, kallt kaffe.

Gör så här

Mocca frosting (mocca glasyr)

  1. Ta fram en skål och blanda ihop florsocker och kakao!
  2. Tillsätt det mjuka smöret och vaniljextraktet – rör om!
  3. Häll gradvis i det kalla kaffet tills glasyren får önskad konsistens.
  4. När glasyren har fått rätt konsistens så kan du frosta dina mocca cupcaksen med glasyren – du kan lägga så mycket du vill!
Frosting mocca

Frosting mocha  – ett härligt recept på frosting mocca (chokladglasyr med mocca smak) som du kan använda till mocca cupcakes, choklad cupcakes eller någon annan ch0kladkaka !

Helt underbar frosting och perfekt för dig som både gillar choklad och kaffe! Nu kan du avnjuta smarriga cupcakes med mocca frosting!

Ingredienser

Frosting mocca

(räcker till ca 12 cupecakes)

  • 5 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 msk smör, mjukt
  • 1/4 tsk vaniljextrakt (vaniljsocker)
  • 2 – 3 msk starkt kaffe, kallt kaffe.

Gör så här

Mocca frosting (mocca glasyr)

  1. Ta fram en skål och blanda ihop florsocker och kakao!
  2. Tillsätt det mjuka smöret och vaniljextraktet – rör om!
  3. Häll gradvis i det kalla kaffet tills glasyren får önskad konsistens.
  4. När glasyren har fått rätt konsistens så kan du frosta dina mocca cupcaksen med glasyren – du kan lägga så mycket du vill!

The post Frosting mocca appeared first on Cupcakes.se.

Ullaredsresan och lite nytt till köket


I lördags drog jag och Joline till Ullared, det var där jag avslutade sist!

Nu är vi hemma i Öjkroken igen och det var ett skönt avbrott från Öland med allt ståhej här med viktoriadagen och turister i miljontals. Vi körde hemifrån 04:10, och hur jag lyckades hålla mig vaken tills vi kom hem igen efter bara 3 timmars sömn, (kunde ju förstås inte somna i tid på kvällen) är en gåta… Bra mör i benen, 70 mil och 12 timmar senare var vi hemma igen! :-P

Det var himla skönt att komma iväg så pass tidigt ändå då vi var där strax efter öppning. Det var inte alls mycket folk under förmiddan och trots en riktigt fullträff till shoppingdag då regnet öste ner så behövde vi inte köa en enda gång, varken på parkering, eller i kassorna! Bara sånt gör ju att humöret är på topp!! ;-)

Hittade en del kläder till barnen och lite ”bra-ha-grejer” till köket, så här bjuder jag på ett litet urval och galna bilder från mig och Joline! :-P

Översta bilden; 
Ett måste när jag är i Ullared är att bunkra upp frysen med hönökaka, Åkes äkta hönökaka dessutom, den är godast av alla och alltid rykande färsk och nybakad. Det är mitt absoluta måste när vi åker till Ullared!


Tre nya ”foto-tallrikar”….


Krokar…


Trälåda och USA-scarfs…


Ett stopp för frukost på OKQ8 kl 06; smörgås och varm choklad…
Mobilväska, precis så som jag vill ha den, och cupcakesljus…


Lunch på vägen hem… Jag är aningens trött i ögat och vi sitter bara o dummar oss o tar knäppa bilder på varann inne i restaurangen medan vi väntar. Å de tar verkligen en hel evighet… :-P


Joline med ny tröja och usa-scarfs. Skumpa till barnen då vi ska ha lite kalas här på fredag för Max. Och så cara mints… To die for… ;-)

Mocca Cupcakes

MoCupcakes med mocha cha Cupcakes – ett härligt recept på mocca cupcakes – eller choklad cupcakes med mocca smak!

Helt underbara och perfekt för dig som både gillar choklad och kaffe!

Nu kan du avnjuta en kopp kaffe med härliga cupcakes med mocca frosting! 

Ingredienser

Cupcakes mocca

  • 3,5  dl mjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2,5 dl socker
  • 1 dl bryggkaffe, kallt bryggd kaffe
  • 1 dl olja
  • 2 ägg
  • 3 tsk äppelcidervinäger
  • 3 tsk vaniljextrakt (vaniljsocker)

Frosting mocca

  • 5 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 msk smör, mjukt
  • 1/4 tsk vaniljextrakt (vaniljsocker)
  • 2 – 3 msk starkt kaffe, kallt kaffe.

Gör så här

Mocca cupcakes

  1. Ta fram en stor skål, rör samman de torra ingredienserna mjöl, kakao, bakpulver  och salt.
  2. Ta fram en annan mindre skål, blanda  ihop strösocker, kaffe, olja, ägg, äppelcidervinäger och vaniljextrakt. Rör ihop tills det är bra blandat!
  3. Tillsätt de torra ingredienserna i den stora skålen med de våta ingredienserna och rör tills det blir en bra blandning och muffinssmet.
  4. Ta fram din cupcakesbakform i plåt och fyll med cupcakesformar i papper.
  5. Fyll cupcakesformarna med 2/3 av cupcakessmeten.
  6. Grädda i 180 ° C i ca 20 – 25 minuter eller tills en tandpetare kan införas i mitten av en cupcake och den kommer ut ren utan att smet fastnar på den.
  7. När cupcaksen är färdiggräddade – låt cupcaksen svalna i 10 minuter i muffinsbakformen.
  8. Ta sedan bort cupcakes från bakformen och låt de svalna ordentligt på ett galler.

Frosting mocca

  1. För att göra moccaglasyren, blanda florsockret och kakaon, tillsätt smöret och vaniljextraktet och häll gradvis i kaffet tills glasyren får önskad konsistens.
  2. Frosta de kylda cupcaksen med glasyren såsom önskas.

Cupcakes dekoration

Om du vill så kan du dekorera dina cupcakes med strössel, exempelvis chokladströssel

Mocca Cupcakes

MoCupcakes med mocha cha Cupcakes – ett härligt recept på mocca cupcakes – eller choklad cupcakes med mocca smak!

Helt underbara och perfekt för dig som både gillar choklad och kaffe!

Nu kan du avnjuta en kopp kaffe med härliga cupcakes med mocca frosting! 

Ingredienser

Cupcakes mocca

  • 3,5  dl mjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2,5 dl socker
  • 1 dl bryggkaffe, kallt bryggd kaffe
  • 1 dl olja
  • 2 ägg
  • 3 tsk äppelcidervinäger
  • 3 tsk vaniljextrakt (vaniljsocker)

Frosting mocca

  • 5 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 msk smör, mjukt
  • 1/4 tsk vaniljextrakt (vaniljsocker)
  • 2 – 3 msk starkt kaffe, kallt kaffe.

Gör så här

Mocca cupcakes

  1. Ta fram en stor skål, rör samman de torra ingredienserna mjöl, kakao, bakpulver  och salt.
  2. Ta fram en annan mindre skål, blanda  ihop strösocker, kaffe, olja, ägg, äppelcidervinäger och vaniljextrakt. Rör ihop tills det är bra blandat!
  3. Tillsätt de torra ingredienserna i den stora skålen med de våta ingredienserna och rör tills det blir en bra blandning och muffinssmet.
  4. Ta fram din cupcakesbakform i plåt och fyll med cupcakesformar i papper.
  5. Fyll cupcakesformarna med 2/3 av cupcakessmeten.
  6. Grädda i 180 ° C i ca 20 – 25 minuter eller tills en tandpetare kan införas i mitten av en cupcake och den kommer ut ren utan att smet fastnar på den.
  7. När cupcaksen är färdiggräddade – låt cupcaksen svalna i 10 minuter i muffinsbakformen.
  8. Ta sedan bort cupcakes från bakformen och låt de svalna ordentligt på ett galler.

Frosting mocca

  1. För att göra moccaglasyren, blanda florsockret och kakaon, tillsätt smöret och vaniljextraktet och häll gradvis i kaffet tills glasyren får önskad konsistens.
  2. Frosta de kylda cupcaksen med glasyren såsom önskas.

Cupcakes dekoration

Om du vill så kan du dekorera dina cupcakes med strössel, exempelvis chokladströssel

The post Mocca Cupcakes appeared first on Cupcakes.se.

A Piece of Cake

A Piece of Cake av Leila Lindholm

A Piece of Cake

Leilas A Piece of Cake är en komplett, grundläggande och färgstark bakbok fylld av läckra recept på allt från småkakor, mjuka kakor och tårtor till matbröd och knäckebröd.

Nya spännande bakverk som chokolate cupcakes, New York blueberry cheesecake och kola- och pekannötspaj varvas med klassiker som mormors goda kardemummaskorpor och nio olika smaksättningar till en vanlig sockerkaka.

Briocher, fougasse från Provence, surdegsbaguette och nio sorters scones varvas med hurtbullar, danskt rågbröd, Leilas goda lingonlimpa och turbosnabb filmjölkslimpa. Dessutom finns tips på hur man bakar utan ugn.

Boken passar för såväl vana hemmabagare som nybörjare. Liksom i Leilas tidigare böcker är recepten enkla och pedagogiska att följa.

I första hjälpen i köket kan man läsa om varför degen inte beter sig som den borde. Svar finns på frågor som: Varför är kakan platt som en pannkaka? Varför smular sig småkaksdegen? Varför är brödet fullt av stora luftbubblor?

Köp A Piece of Cake här!

The post A Piece of Cake appeared first on Cupcakes.se.

A Piece of Cake

A Piece of Cake av Leila Lindholm

A Piece of Cake

Leilas A Piece of Cake är en komplett, grundläggande och färgstark bakbok fylld av läckra recept på allt från småkakor, mjuka kakor och tårtor till matbröd och knäckebröd.

Nya spännande bakverk som chokolate cupcakes, New York blueberry cheesecake och kola- och pekannötspaj varvas med klassiker som mormors goda kardemummaskorpor och nio olika smaksättningar till en vanlig sockerkaka.

Briocher, fougasse från Provence, surdegsbaguette och nio sorters scones varvas med hurtbullar, danskt rågbröd, Leilas goda lingonlimpa och turbosnabb filmjölkslimpa. Dessutom finns tips på hur man bakar utan ugn.

Boken passar för såväl vana hemmabagare som nybörjare. Liksom i Leilas tidigare böcker är recepten enkla och pedagogiska att följa.

I första hjälpen i köket kan man läsa om varför degen inte beter sig som den borde. Svar finns på frågor som: Varför är kakan platt som en pannkaka? Varför smular sig småkaksdegen? Varför är brödet fullt av stora luftbubblor?

Köp A Piece of Cake här!

Cupcake : startpaket med receptbok, 6 bakformar, spritspåse med 4 munstyck

Cupcake : startpaket med receptbok, 6 bakformar, spritspåse med 4 munstyck

Hello cupcake! (inbunden)

Här finns allt du behöver för att komma igång med att göra läckra cupcakes:

En liten och lättläst bok med 60 spännande och varierande recept – från “fruktiga ränder” och “stjärnstoft” till “sockrade violer”.

Medföljer gör också 6 stycken bakformar i silikon och en spritspåse med 4 olika munstycken.

 

Köp Cupcake : startpaket med receptbok, 6 bakformar, spritspåse med 4 munstyck här

The post Cupcake : startpaket med receptbok, 6 bakformar, spritspåse med 4 munstyck appeared first on Cupcakes.se.