Fräsch vitkålssallad
Idag bjuder jag på en riktigt härlig sallad, den passar extra bra nu i försommarvärmen.
Se den som inspiration, jag skriver inte ut precisa mått utan här kan du blanda vilt med de örter och gröna blad du har hemma eller ätliga som du hittar i skogen.
Somrig sallad med örter och citron
Hackad vitkål eller spetskål
Nyplockade örter, jag tog oregano, timjan och persilja
Späda svartvinbärsblad
Späda maskrosblad
Grovhackade cashewnötter eller pumpafrön
Saft och skal från ekologisk citron
Mild, kallpressad olivolja
Flingsalt
Hacka örter, vinbärsblad och maskrosblad grovt och blanda med vitkålen.
Tvätta och riv citronskalet och pressa saften över salladen.
Ringla över olivoljan och vänd ner nötter/frön.
Lägg upp i en skål, strö det rivna citronskalet och lite flingsalt över salladen.
Här hittar du mina somrigaste kokböcker om du vill ha fler njutbara tips på allt det underbara gröna som börjat frodas.
De övriga böckerna och min matfilosofi kan du läsa mer om i det här inlägget.
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Birgitta Höglunds bästa grilltips