Både nyttigt och gott
Det blir nästan aldrig bacon och ägg hemma hos mig nuförtiden.
Baconet är helt enkelt för salt för min smak, efter 3 år på LCHF. Sen att de flesta sorter även innehåller rökarom, gör saken ännu värre.
Men färskt fläsk av bra kvalitet blir väldigt gott att servera till stekt ägg istället.
Karré är den bit jag föredrar, med ordentligt med fett insprängt.
Paprika förekommer ofta i min mat, en mycket bra källa till Vitamin C.
Särskilt om man sällan äter frukt, vilket ju är vanligt på LCHF, så är det en riktigt god vana att äta paprika istället.
För att tillgodogöra sig vitaminerna är det bäst att äta paprikan rå.
Den här veckan är det jag som står bakom recepten till Veckans Meny inne på Kostrådgivarna.
Titta förbi där om Du vill ha hjälp med idéer till middagsmaten.
Vill Du lära Dig mer om vår naturliga kost och sprida den vidare genom egna kurser, läs då lite extra nu.
Till hösten startar Anna Hallén sin Kostrådgivarutbildning här i Östersund.
Lars-Erik Litsfeldt, författare till ett flertal LCHF-böcker, och Dr Tore Persson är med som föreläsare.
En suverän möjlighet att få en Kostrådgivarutbildning som ligger mitt i Sverige.
Då blir det lätt att ta sig hit för både de som bor norrut och de söderöver.
Det är lätt att ta sig med både tåg och flyg till vackra Jämtland. Välkomna hit, hoppas vi ses.
Kesofylld Paprika 1 port
2 msk Keso
1 msk Majonnäs
1 msk finstrimlad Purjolök
1 tsk Fransk Senap
1 tsk finhckad Timjan
Havssalt och nymald Vitpeppar
Rör ihop ingredienserna väl i en liten bunke. Ställ i kylen en stund, så mognar smakerna fram mer.
Skär en Ekologisk Paprika på längden, plocka ur kärnhuset och fyll med kesoröran.
Stek en skiva Ekologisk Fläskkarré och ett lika Ekologiskt Ägg.
Servera med några Cocktailtomater med hackade Cashewnötter. Jag ringlade lite Avocadoolja över.
Nedan en bild på de nyanlända örterna till balkongodlingen från Klostra.se. Skriver mer om dem i nästa inlägg.