Njutbar julmat
Julen är en riktigt bra högtid för alla oss som äter lågkolhydratmat med en stor andel natuligt fett.
Åtminstone om man ser till julbordets läckerheter med alla feta, goda kötträtter och rökta, gravade och inlagda fiskar.
Ägghalvor med räkor och majonnäs spelar också en stor roll, tänk vilka mängder av dem som gick åt när jag jobbade med julbord på restaurang.
Jag vill även kunna njuta av en skinkmacka till jul, igår kväll blev det en riktigt god sådan på mitt nypåhittade vörtbröd.
Här i Alanya njuter vi av några få svenska läckerheter som fått åka med i bagaget, för till jul är det ju alltid gott med det traditionsrika.
Spröda frökex från Huså Bröd tar vi också med hit, det är riktigt gott ihop med inlagd sill.
Här hittar du ett inlägg med ett nytt zucchinibröd och länkar till 15 andra av mina populära brödsorter.
Såser och sallader baserade på majonnäs är finfina tillbehör tillsammans med vanliga sallader med gröna blad i alla former.
Rödkål, grönkål, långkål, kålsallader är alla riktigt nyttiga och goda, de går förstås alldeles utmärkt att göra utan en massa tillsatt socker.
För i min värld ingår det mycket grönt till maten, den blir ju så mycket godare och nyttigare av det.
Här hittar du ett inlägg med en hel del gröna rätter som passar fint tillsammans med julmaten.
Julgodiset och julkakorna kan vara en svår nöt att knäcka för många som lider av sockerberoende.
Men det går att göra en hel del gott med betydligt mindre sötning än i de traditionella godsakerna.
Här hittar du ett recept jag gjorde häromveckan på fröpepparkakor, så goda antingen som de är eller med smör och ädelost på.
I dagens inlägg får du förutom länkarna ovan även bildlänkar till många rätter som du hinner laga till så här dagarna innan jul.
Ta en titt på dem och få tips på hur du kan njuta av ett både smakrikt och färggrant julbord.
Många passar fint att ta med som en julgåva om du är bortbjuden någon av helgdagarna.