Cream cheesetårta med fläder och jordgubbar

Här börjar vi måndagen med TÅRTA!!😉 Nä, egentligen inte för jag gjorde den igår som en avslutningstårta till barnen då det inte blev nån i veckan då vi var ute på restaurang istället.

Tårta måste man ju ha, och det passar ju såklart vilket dag som helst – även måndagar!😉

Denna dag har dock vigts åt hundarna då vi var iväg tidigt i morse till Anicura i Borgholm för att röntga Broncos höfter och armbågar. (Hälsoprogram enligt svenska kennelklubben)

Detta gör man strax innan hunden fyllt två år då leder och skelett ska vara färdigutvecklat. Dels för att kunna tävla, ställa ut och ev användas i avel, men också för rasens hälsa och sundhet så vill man kontrollera detta.

All röntgen sker på djurklinik men röntgenbilderna läses av, av SKK och man får svaret efter en vecka ungefär.

Varken veterinär eller djursjukvårdare får inte yttra sig eller ställa diagnos men genom årens lopp lär man sig lite och med duktig personal om man är nyfiken och frågvis så får man en liten uppfattning om läget.

Broncos bilder såg inte så lovande ut varken armbågar eller höfter och det svider i hjärtat.😞 Att veta att han i framtiden kanske kommer få ont och inte orka leva så många, långa år som jag hoppats utan en massa smärtlindring och operation. Dalton vår förr-förra hund fick ju ganska ordentliga höftproblem och fick lämna alldeles för tidigt bara sju år gammal.

Men man ska inte ”måla fan på väggen”. Nu är han ju ung och frisk i övrigt och har aldrig visat varken hälta eller ömhet. (Men så är han en riesen också och dom är extremt tåligt och har aldrig ont, eller visar smärta i onödan) Vilket kan ge en missvisning om hur han egentligen mår. Därför är det bra med röntgen så man kan hjälpa honom med rätt träning och muskling framöver för att bygga upp stabilitet i höfter. Armbågarna är värre om de är dåliga, då det ofta är benpålagringar och lösa benbitar som kräver operation. Men vi får se.

Mina pojkar i alla fall har varit superduktiga idag och fått varsitt nytt halsband innan vi åkte hem igen.❤️

Bilder, längst ner i inlägget.

Åter till tårtan!

En sån otroligt god blandning av smaker blev det. Fräscht, syrligt och sött. Mäktigt men sååå gott!

Istället för vispad grädde gjorde jag en cream cheese-topping som jag täckte tårtan med samt spritsade på ovan. Smaksatte den med flädersaft och citron och gillar man morotskaka med cream cheese-frosting så gillar man detta. Prova!

Fortsätt skicka in era tårtbilder till tävlingen. Många bidrag trillar in hela tiden – superkul att se.

Läs mer om tävlingen HÄR!

Det här behöver du :

2 tårtbottnar

3 dl jordgubbssylt

3 dl vaniljkräm el marsan

1 sats cream cheese-topping

1 liter färska jordgubbar

Fläderblommor

GÖR SÅHÄR :

Varva varje botten med jordgubbssylt och vaniljkräm. Täck hela tårtan med ett lager av cream cheese-topping. Spritsa, dekorera med färska jordgubbar runtom och uppepå samt små knippen av fläderblommor.

Cream cheese-topping med fläder;

400 gram philadelphiaost

1,5 dl koncentrerad flädersaft

1/2 pressad citron

3 dl florsocker

GÖR SÅHÄR :

Vispa med elvisp ihop alla ingredienser till en lagom fast kräm som går lätt att spritsa. Minska eller öka på mängden florsocker tills du är nöjd.

Bronco ❤️

Allan❤️

Oreocheesecake frusen

Nu blir det sockerchock här på Kryddburken! St Patrick’s day o allt ju. 😉 Irlands nationaldag firas både högt och lågt och jag verkligen älskar alla gröna fyrklövers och längtar ännu mer efter vår fyrbenta lilla irländare som snart flyttar hem! Hur firar ni?

Svängde ihop en cheesecake igår eftermiddag med massa härliga oreokakor, gott gott men väldigt sött!

Receptet är mycket enkelt och dessutom äggfritt. Vill man smaksätta med något annat än söta kakor kan jag rekommendera botten av digestive och en barnmatsburk-dessert. Dom är inte så söta och passar utmärkt tycker jag. Mango, päronpuré, djungeldessert, drottningdessert mm mm., finns ju massor att välja bland och bara att röra ner den smak man gillar bäst. Här kommer i alla fall recept på oreocheesecake.

Det här behöver du :

4 pkt oreokakor

3 msk smör

300 gram philadelphiaost

2 dl florsocker

5 dl grädde

2 tsk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR :

Mixa 2 paket kakor i matberedaren. Smält smöret och vänd ner i kaksmulorna. Tryck ut allt i en rund springform med löstagbara kanter. Platta till med baksidan av en sked till en jämn yta. Ställ i kylen under tiden du förbered fyllningen.

Vispa grädden i en skål tillsammans med vaniljsocker. Vispa philadelphiaosten med florsockret i en annan. Blanda samman bägge två i en skål. Bryt ner ett halvt paket kakor i smeten och vänd runt, häll sedan över i formen. Tryck ner kakor på toppen runtom. Plasta in och ställ i frysen.

Oreocheesecake frusen

Nu blir det sockerchock här på Kryddburken! St Patrick’s day o allt ju. 😉 Irlands nationaldag firas både högt och lågt och jag verkligen älskar alla gröna fyrklövers och längtar ännu mer efter vår fyrbenta lilla irländare som snart flyttar hem!

Svängde ihop en cheesecake igår eftermiddag med massa härliga oreokakor, gott gott men väldigt sött!

Receptet är mycket enkelt och dessutom äggfritt. Vill man smaksätta med något annat än söta kakor kan jag rekommendera botten av digestive och en barnmatsburk-dessert. Dom är inte så söta och passar utmärkt tycker jag. Mango, päronpuré, djungeldessert, drottningdessert mm mm., finns ju massor att välja bland och bara att röra ner den smak man gillar bäst. Här kommer i alla fall recept på oreocheesecake.

Det här behöver du :

4 pkt oreokakor

3 msk smör

300 gram philadelphiaost

2 dl florsocker

5 dl grädde

2 tsk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR :

Mixa 2 paket kakor i matberedaren. Smält smöret och vänd ner i kaksmulorna. Tryck ut allt i en rund springform med löstagbara kanter. Platta till med baksidan av en sked till en jämn yta. Ställ i kylen under tiden du förbered fyllningen.

Vispa grädden i en skål tillsammans med vaniljsocker. Vispa philadelphiaosten med florsockret i en annan. Blanda samman bägge två i en skål. Bryt ner ett halvt paket kakor i smeten och vänd runt, häll sedan över i formen. Tryck ner kakor på toppen runtom. Plasta in och ställ i frysen.

Alla hjärtans dag-bakelse

Kikar in lite snabbt och önskar er alla en underbar alla hjärtans dag! Massor med kärlek till er mina fantastiska läsare! ❤️❤️❤️

Bronco och jag donar i köket idag och har gjort små rulltårtsbakelser vi ska ha efter middagen ikväll. Alltså maken till hund som är så galen i grädde har jag aldrig varit med om. Han gillar inte korv och köttbullar (??!) men grädde, tårtor och smågodis är han precis förtrollad i så han var inte sen att hjälpa mig med att slicka visparna idag! 😉 Haha, jag har aldrig tråkigt med denna hund! Självklart står en bakelse till honom på ett fat till kvällen också! Får väl byta ut jordgubbarna uppepå och pilla dit några Zoo-godisar som han älskat ända sen han var liten…

Jag ska strax börja förbereda middagen, vad det blir får ni se imorgon men först ett litet recept på goda, små bakelser. Rulltårta i skivor, fylld med hallonsylt. Toppad med grädde och jordgubbar. Enkelt och gott!

Ljus rulltårta grundrecept;

3 ägg

1 ½ dl strösocker

3/4 dl potatismjöl

1/4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

Fyllning;

2 dl hallonsylt

GÖR SÅHÄR :

Vispa ägg och strösocker luftigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten. Vänd runt med slickepott. Häll ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda ca 10-15 min i 200 grader. Vänd upp på sockrat bakplåtspapper. Pensla bottenpappret med vatten och lossa försiktigt. Bred på sylt och rulla ihop. Skär tjocka skivor och dekorera med grädde och jordgubbar.

Vinnaren av årets finaste sommartårta 2017

Stort, varmt grattis till vinnande bidraget i årets tårttävling!!

Grattis Camilla som med bidrag nummer 10 kammade hem vinsten, tätt följd av nummer 11.

Maila mig dina adressuppgifter så kommer en liten present på posten!

Tack till alla övriga också för att ni ställde upp och visade era vackra tårtor.

Rösta på årets finaste sommartårta!

Då var det äntligen dags för omröstning av ”Årets finaste sommartårta”! Ni får ursäkta förseningen men bättre sent än aldrig!

Tårtorna presenteras nedan, varje tårta är numrerad under respektive bild och du kan lägga EN röst per person. Lämna din röst här i kommentarsfältet med det nummer på tårtan som du tycker ska vinna! Din kommentar syns så fort den har godkänts. Till och med lärdag den 9:e september har ni på er att lämna er röst.

Vinnaren får, förutom äran ett hemligt paket på posten! ♥

Har du problem med att kommentera kan du skicka din röst via e-post kryddburken@telia.com

 

1

2


3

4

5

6

7

8

9

10

11

LYCKA TILL!  

Rösta på årets finaste sommartårta!

Då var det äntligen dags för omröstning av ”Årets finaste sommartårta”! Ni får ursäkta förseningen men bättre sent än aldrig!

Tårtorna presenteras nedan, varje tårta är numrerad under respektive bild och du kan lägga EN röst per person. Lämna din röst här i kommentarsfältet med det nummer på tårtan som du tycker ska vinna! Din kommentar syns så fort den har godkänts. Till och med lärdag den 9:e september har ni på er att lämna er röst.

Vinnaren får, förutom äran ett hemligt paket på posten! ♥

Har du problem med att kommentera kan du skicka din röst via e-post kryddburken@telia.com

 

1

2


3

4

5

6

7

8

9

10

11

LYCKA TILL!  

TÄVLING ”Årets finaste sommartårta 2017”


Förra årets vinnartårta av Erika Sandgren. Vem ska det bli i år? Din kanske? 

Nu kör vi igen! 8:e året i rad ska vi kora årets finaste sommartårta och nu hoppas jag ni är riktigt flitiga och skickar in bidrag och även delar tävlingen vidare på din blogg, instagram eller facebooksida. 

#finastesommartårta2017 @kryddburken

 

TÄVLINGSREGLER :

EN bild/bidrag per person

Din bild är önskvärd i 600 pixlars bredd, helst inte mindre.

Inga ramar eller text i bilden.

Har du inget bildprogram och kan redigera själv så fixar jag de, maila mig då originalbilden och döp gärna bilder med ditt namn.

Maila din tårtbild + ditt namn till kryddburken@telia.com märkt ”Sommartårta” senast söndag 16:e juli. Därefter publiceras tårtorna med bild och namn.

Temat är förstås ”sommar” och alla bidrag är välkomna, även smörgåstårtor med sommar-feeling. 

Förutom äran så väntar även ett hemligt paket till vinnaren! 😊

LYCKA TILL!!

Somrig glass och marängtårta med jordgubbar, hallon och polkasås

Sommarens tårtor tröttnar man då aldrig på. Att sitta ute i skuggan under parasollet och njuta av en riktigt god glasstårta som denna med marängbottnar, bär och syrlig polkasås är verkligen lyx! Det blev Max födelsedagstårta då han nyss har fyllt 16år. Galet god och väldigt enkel att montera ihop. 

En förpackning marängbottnar fylld med vaniljglass, jordgubbar och hallon. Toppad med desamma samt polkasås. Ica har en som är riktigt god, prova den om ni inte gjort det tidigare. Ha en fin dag allihopa. 😛 

Midsommar och all den goda maten

{"macroEnabled":false,"qualityMode":3,"deviceTilt":-0.1307452479985098,"customExposureMode":1,"extendedExposure":false,"whiteBalanceProgram":0,"focusMode":1}

Hallå där! Jag hoppas ni haft en supermysig midsommarhelg med firande och massa god mat. Här på Ölands har vädret verkligen varit toppenfint och vi har njutit av soliga dagar, god mat och lite trädgårdspyssel. Det är så galet varmt inomhus så fläktarna går på högtryck och alla djur måste ut och lufta sig i omgångar varje dag.

 

{"torchEnabled":true,"macroEnabled":false,"qualityMode":3,"deviceTilt":-0.08764810959366365,"customExposureMode":1,"whiteBalanceProgram":0,"extendedExposure":false,"focusMode":1}

Kean är den som mest är ute hela tiden men råttorna tycker om lite svalka i skuggan dom också. Jag brukar fylla ett fat med grönsaker i tärningar åt och dom sedan frysta ärtor eller bär i en skål som dom kan både dricka ur och svalka fötterna i! 😉

Tidigare idag var Joline och jag nere i stan och gjorde lite ärenden. Hade beställt ett helt gäng nya hängmattor till råttorna från appen Aliexpress tror jag den heter som kom idag. Vilken skillnad på priser alltså. En hängmatta från en djurtillbehörsaffär här i Sverige kostar kring 100-lappen nu fick jag 15 st för knappt 27 kronor styck. Så jag bunkrade upp och nu har dom precis fått upp nya hängmattor upphängda i burarna. Dom älskar dom! 😛 Kommer lite bilder på Norpans instagram samt facebook senare.

 

{"torchEnabled":true,"macroEnabled":false,"qualityMode":3,"deviceTilt":-0.08548635244369507,"customExposureMode":0,"whiteBalanceProgram":0,"extendedExposure":false,"focusMode":0}

Vi passade även på att luncha när vi ändå var i farten. Det blev buffé på Robinson Crusoe – alltid lika gott och trevligt ställe att gå till.

 

{"macroEnabled":false,"qualityMode":3,"deviceTilt":-0.02235026756790681,"customExposureMode":1,"extendedExposure":false,"whiteBalanceProgram":0,"focusMode":1}

Dagen före midsommar gjorde jag lite enkla snittar till kvällsmat då vet verkligen var galet varmt här på ön så ingen var direkt sugen på något varmt eller mäktigt i matväg. Dessa snittar är gjorda på rostat bröd som jag bara tagit ut rundlar av och toppat med baguetteröra, rostbiff, jordgubbar och gräslök.

 

{"macroEnabled":false,"qualityMode":3,"deviceTilt":-0.01284428040054841,"customExposureMode":0,"extendedExposure":false,"whiteBalanceProgram":0,"focusMode":0}

Vi har även varit på Borgholms handelsträdgård och köpt på oss lite kryddväxter och annat fint. Vilken guldgruva alltså, hit rekommenderar jag varmt ett besök! Ligger precis i korsningen vid rödljusen när man kommer till Borgholm, vid Q8-macken.

 

 

{"macroEnabled":false,"qualityMode":3,"deviceTilt":0.01561443408462004,"customExposureMode":0,"extendedExposure":false,"whiteBalanceProgram":0,"focusMode":0}

Lite iordningställande av trädgårdsmöbler igen efter gräsklippning och plantering.

 

blomlådor_plantor_öland_plantera_pelargoner_veranda_öjkroken

Blomlådrona på verandan fick i år bli med pelargoner och silverfall istället för mina vanliga afrikanska margueriter. 😉

 

{"macroEnabled":false,"qualityMode":3,"deviceTilt":0.004882260164942309,"customExposureMode":0,"extendedExposure":false,"whiteBalanceProgram":0,"focusMode":0}

Kryddlåda nummer ett med timjan. Doftar sååå gott!

 

{"macroEnabled":false,"qualityMode":3,"deviceTilt":-0.06160588661697908,"customExposureMode":1,"extendedExposure":false,"whiteBalanceProgram":0,"focusMode":1}

Västenbottenpajen som jag modifierade med fihackad salladslök och sparris.

 

{"macroEnabled":false,"qualityMode":3,"deviceTilt":0.001989040290936828,"customExposureMode":1,"extendedExposure":false,"whiteBalanceProgram":0,"focusMode":1}

Äggstanning med tre äggulor + två hela ägg och grädde blir galet gott.

 

{"macroEnabled":false,"qualityMode":3,"deviceTilt":0.06393479555845261,"customExposureMode":0,"extendedExposure":false,"whiteBalanceProgram":0,"focusMode":0}

Färdiggräddad och ska svalna.

 

{"macroEnabled":false,"qualityMode":3,"deviceTilt":-0.006756142773900464,"customExposureMode":1,"extendedExposure":false,"whiteBalanceProgram":0,"focusMode":1}

Midsommarbordet ute är dukat.

 

{"macroEnabled":false,"qualityMode":3,"deviceTilt":0.02726416190597014,"customExposureMode":1,"extendedExposure":false,"whiteBalanceProgram":0,"focusMode":1}

Västerbottenpajen dekorerade jag med kallrök lax och dill. Blev sååå gott!

 

{"macroEnabled":false,"qualityMode":3,"deviceTilt":0.005075454246252775,"customExposureMode":1,"extendedExposure":false,"whiteBalanceProgram":0,"focusMode":1}

Min egen midsommartallrik, helt utan sill såklart! 😉

 

{"macroEnabled":false,"qualityMode":3,"deviceTilt":-0.07741887966660066,"customExposureMode":1,"extendedExposure":false,"whiteBalanceProgram":0,"focusMode":1}

Och midsommartårtan!