Sonen önskade-sockerkaksbotten, jordgubbsmousse, hemmagjord jordgubbsylt,blåbärsmousse, chokladganache, jordgubbar, blåbär och kolasås. Sonen fick :)
Tårtbotten
Till en form på ca 26 cm behövs:
6 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl (1.5 dl vetemjöl och 0.5 dl kakao om man vill ha chokladbotten)
2 dl vetemjöl (1.5 dl vetemjöl och 0.5 dl kakao om man vill ha chokladbotten)
2 1/2 msk potatismjöl
1/2 tsk bakpulver
1. Vispa ägg, socker i ca 10 minuter.
2. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och sikta ner i smeten, blanda försiktigt.
3. Klä en form med bakplåtspapper och häll i smeten.
4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter i 175 grader.
5. Ta ut och låt svalna.
1/2 tsk bakpulver
1. Vispa ägg, socker i ca 10 minuter.
2. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och sikta ner i smeten, blanda försiktigt.
3. Klä en form med bakplåtspapper och häll i smeten.
4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter i 175 grader.
5. Ta ut och låt svalna.
Ganache
0.75 dl grädde
100 gr choklad
liten klick smör
Värm grädden och häll sedan ner hackad choklad och smör, rör tills blank och allt är smält.
Här finns bra beskrivning på hur man får snygg rinnande choklad ( vilket jag inte lyckade med helt)
Mousserna är inte gjorda från grunden utan jag använde dessa: http://www.strosselannat.se/mousser/
Kolasås färdigköpt.
Jordgubbar och blåbär.