Häromdan lagade vi mat jag och Joline. Det behövs verkligen en assistent i köket nu, inte mycket jag fixar att plocka fram och greja med själv. Behöver sätta mig ner ofta och allt jag gör tar ju dubbelt så lång tid om inte mer. Inte nog med benet i gips så har jag nu överbelastat den andra foten så den svullar över fotryggen och bokstavligen sticker som knivar under huden.
Men det är bara att gilla läget! 15 veckors läkningstid på fot-fan fick jag besked om idag. Läkaren tittade o klämde på foten och ville sen borra o sätta skruvar för att läkningen skulle bli som bäst… Så jag gör väl det. Bättre nu på en gång än att de läker fel och jag blir tvungen att operera ändå om 15 veckor… Så efter avgips och läkarbesök så blev det nytt gips igen och på fredag nästa vecka är operationen bokad. Till den andra foten fick jag skaffa ett ankelstöd och det har jag på mig nu vilket redan känns bättre, så de va skönt i alla fall. Ligger i soffan med benen upp mot väggen o bloggar med iphonen så även detta tar ännu längre tid! haha!!
Åter till matlagningen och dagens recept som blev en gudomligt god och krämig tacopaj.
Det här behöver du :
1 pkt färdigkavlad smördeg
Alt. 3 smördegsplattor
—
400 gram blandfärs
3 msk tomatpuré
1 gul hackad lök
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
2 tsk D’Elidas chilisås
Vitpeppar
Trocomare örtsalt
—
2 dl creme fraiche
100 gram philadelphiaost
2 dl riven ost
Malen söt paprika
Vitlökssås, recept HÄR >>
GÖR SÅHÄR :
Bryn köttfärsen i lite smör. Tillsätt lök, tomatpuré, buljong, vatten och chilisås. Låt fräsa ihop ca 10 min. Smaka av med vitpeppar och trocomare.
Tryck ut smördegen i en ugnsfast form. Använder du smördegsplattor så kavla ut dom tunt och klä en form i botten.
Fyll formen med köttfärsen. Blanda cremé fraichen med philadelphiaost och bred ut över köttfärsen. Toppa med riven ost. Vik över kanterna på smördegen och pudra över malen paprika.
Gratinera i ugn, 175 grader ca 45 min. Servera med en god sallad och vitlökssås.